Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 12:23:46
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Polje reiki energije  (Pročitano 1556 puta)
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« poslato: Фебруар 23, 2009, 03:08:16 »
Idi gore Idi dole

Reiki nije religija, ideologija niti uvjetovani način života. Reiki je prirodan, nenaporan način korištenja prirodne energije koja nam omogućuje  energetsku ravnotežu tijela.

5 načela reikija
Upravo ću danas ostaviti brige
Upravo se danas neću ljutiti
Upravo ću danas živjeti u zahvalnosti
Upravo ću danas pošteno raditi svoj posao
Upravo ću danas pokazati ljubav i štovanje za svako živo biće

Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #1 poslato: Фебруар 23, 2009, 03:18:17 »
Idi gore Idi dole

Iz mog iskustva, svrha reikija nije samo iscjeljenje neke bolesti, (mnogi reiki smatraju iscjeliteljskom tehnikom).
Svrha reikija je dovođenje u sklad cijelog čovjeka, na svim razinama. To je Put duhovne prakse, osvješćivanja, no pod pojačanim dotokom energije može doći i do ozdravljenja. Iscjeljenje ovisi o nekim čimbenicima, pogotovo koliko je čovjek spreman na promjenu i otpuštanje pogrešnih obrazaca i uvjerenja koji su doveli do nekog poremećaja. Reiki energija i tehnika nije čarobni štapić, nego metoda rada na sebi.

Energija koja se nalazi u nama i oko nas, koju možemo koristiti za naše dobro i dobro drugih ljudi, spominje se i u Atharva-Veda-in Chapter 4.13 Sloka 6-7:

Ayam me hasto bhagwanayam me bhagvattarah: Ayam me vishwabheshjoayam shivabhimarshanah:II (6)

Hastabhyam dashshakhabhyam jihwawachahpurogavi-

anamayitnubhyam hastabhyam tabhyam tawabhi mrishamasi II(7)

'Our left hand is skilled , dexterous and empowered by the Supreme power for healing which eliminates barriers in the free flow of joy , and our right hand is still more powerful which contains all medicinal touch of power of Universe ; it's healing touch brings peace , coordination , caring cause , opulence , joy and liberation from all toxic conditions of matter: birth , death , old age & disease.

„Naša lijeva ruka je namjenjena, oblikovana i osnažena Vrhunskom snagom za liječenje koje uklanja prepreke slobodnom tijeku radosti, a naša desna ruka je još moćnija jer sadrži ozdravljujući dodir Univeruma; njen iscjeljujući dodir donosi mir, koordinaciju, donosi smisao, radost i oslobođenje od svih otrovnih uvjeta materije: rođenja, smrti, starosti i bolesti.“

„Postoji vatra koja počiva unutar zemlje i u biljkama i voda ju nosi, vatra je u kamenu, i duboko u čovjeku, ista ta vatra gori i na nebesima.“
(Atharva Veda)
« Poslednja izmena: Фебруар 23, 2009, 04:11:02 svjetlotama » Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 23, 2009, 04:13:42 »
Idi gore Idi dole

Reiki jest Prana u vedskoj terminologiji, ali Prana nije bioenergija, niti je druga razina postojanja kako su to teozofi modelirali.

Što je onda Prana?
Kada se Brahman očituje stvara prostor očitovanja i dinamiku unutar tog prostora. Prostor očitovanja sadrži sve što će se dogoditi u svim vremenima i prostorima, poput filmske trake na kojoj su sve scene jednog filma. Taj prostor se u Vedama naziva akasha.
Akasha svojim postojanjem uzrokuje i dinamiku odvijanja tog filma. Zamislite si udubinu na nekoj plohi, kao da stavite tešku loptu na plahtu razapetu na četiri kolčića. Ta udubina jest akasha a ona svojim postojanjem uzrokuje da sve klizi prema rupi. Na taj način akasha stvara dinamiku.
Ta dinamika u nekim tekstovima opisana je kao Fohat, ali u najranijim tekstovima Veda riječe je o Vatri, pojmu Agni koji leži u svima nama, posvuda, i kao takva je Univerzalna energija.

Kasnije u upanišadskim tekstovoma, yogijskoj i tantričkoj literaturi govori se o Prani. Dakle, Prana nije bioelektricitet, orgon, nego je Prana temeljno svojstvo očitovanja, posljedica postojanja, i ja bih rekao sveprisutna energija, energija postojanja. Kao takva s pravom je sinonim za Reiki.
A Mahatapaswi Sri Kumarswamiji u knjizi „Dimenije yoge“ piše:
„U Yoga Shastri, termin Prana je daleko opsežniji; postoji prapočetna Prana, poznata pod nazivom Mukhya Prana ili Maha Prana, a ona se dijeli na dvije - pojedinačnu i univerzalnu.“
(Knezov popratni komentar na moj tekst o reikiju, kad smo istraživali porijeklo reikija)
« Poslednja izmena: Фебруар 23, 2009, 04:23:39 svjetlotama » Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 23, 2009, 04:20:25 »
Idi gore Idi dole

Tako. sad , kad smo malo istražili, vidimo što je reiki. Današnji, modernistički, new-agerski pojam reikija koji svode na razinu emotivnosti, mnoge ljude zbunjuje.

No, praktično gledajući, reiki energija je jedno a reiki tehnika sasvim drugo. Iz nesporazuma o povezivanju energije i tehnike , mnogi su reiki zaobišli, pogotovo radi visokih cijena tečaja.

Po meni, u redu je da netko radi da bi zaradio i pošteno živio od svog truda (visoke cijene ne odobravam), ali moramo znati da reiki polje energije je dostupno svakom čovjeku, a tehnika reikija je pokušaj ljudi da nauče i savladaju metodu rada na sebi, na dostupan način, koji je prilagođen današnjem moderniziranom tipu ljudi koji su sveli svoj život na borbu za opstanak i tome podredili čitav način života. (MATERIJALIZAM).

Post Merge: Фебруар 24, 2009, 09:35:13
Vjerujem da ima dosta onih koji bi voljeli da osjete reiki, ali ne bi išli na inicijaciju iz nekog razloga.
Ovo je malo škakljiva tema - primiti reiki bez majstora koji inicira. Kao majstor reikija, mnogo sam istraživala dubine reikija i prolazila razna iskustva samom sobom, a i sa drugima.
Isprobala sam sve načine koji su mogući i dostupni, analizirala, meditirala da spoznam i prepoznam. I, shvatila sam i iskusila, da neki ljudi mogu imati reiki i bez majstora.

Prvi je korak TIŠINA  i svjesno podizanje sebe na suptilne razine što je moguće čistijih stanja svijesti. U tim razinama čistoće UMA, ( zadobivanje tog stanja može potrajati a i ne mora, ovisi o nekim faktorima), i unutarnje srce ( duhovno srce) biva prožetu ljubavlju prema Najvišim razinama postojanja, tako da čovjek u svojoj Tišini vibrira mirnoćom i skladom iznutra. U takvim stanjima pročišćenosti duše, događa se i čišćenje podsvijesti, i tada su energetska tijela finija, i životna sila struji neometano i spontano. Kada osoba snažno u srcu poželi da se desi neko dobro kom je potrebito, aktivira se val energije i ide i teče.

Ta energija nije obična bioenergija. Mi svi imamo bioenergiju, zato jer smo živi. Prana je oko nas ( energija Prirode). Kada se očišćen čovjek iznutra spoji svojom bioenergijom sa pranom, u stanju LJUBAVI , tada se događa reiki.

« Poslednja izmena: Фебруар 24, 2009, 09:35:13 svjetlotama » Sačuvana
Knez
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Фебруар 24, 2009, 10:10:39 »
Idi gore Idi dole

Ja sam onaj teksz stavio kao zasebnu temu, ako netko želi možda nastaviti s vedskim porijeklom Reikija, ima tu dosta sličnih tema koje bi se mogle istražiti, recimo ayurvedska tehnika maršma(ili tako nekako) za iscjelivanje...
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: