Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 12:50:38
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: 1 2 [3]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Meditacija  (Pročitano 2488 puta)
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #30 poslato: Март 12, 2009, 11:01:37 »
Idi gore Idi dole

Kada meditiramo i usvajamo značenja prirodnih zakona, i po njima usmjeravamo htijenje, volju i djelatnost, automatizmom Prirode smo zaštićeni.

Ispravnim djelovanjem gradimo sebi dobru budućnost.
Bez obzira na mahadašu, uvijek bi bilo dobro imati na umu življenje u vrijednostima i sijati dobre misli, djela i riječi.

Saturn , kao Gospodar vremena nam donosi u naš život samo ono što je naše, produkt naših izbora i djelovanja, i dobro je biti Svjestan u svakoj sekundi življenja. SVJESNOST-promatrač, nevezan i dobrohotan.

Tada se ne moramo misliti tjeskobno hoće li nas snaći ovo ili ono.

Imamo karmu, ali imamo i alate da ublažimo,popravimo ako nešto nije za nas i u nama dobro i svjetlo, ako imamo patnju i muku, i to možemo sanirati velikim dijelom.

Evo stavljam ovo koje nam može poslužiti kao podsjetnik.

Jama principi:
•   Ahimsa (nenasilje): mišlju, riječju, djelom
•   Satja (istinoljubivost): suzdržavanje od laganja ili kršenja datog obećanja
•   Asteja (poštenje): suzdržavanje od krađe, od dugovanja nekome nećega (ne vraćanje dugova).
•   Brahmacharya (živjeti u skladu s Božanskim kvalitetama). Ta riječ označava i
suzdržavanje od seksualnih odnosa ako nismo u braku,i biti vjerni svome partneru/ici
kada smo u braku. U današnje doba umjesto termina "brak" prihvatljiv je i termin "biti u vezi".
•   Kshama (strpljenje): suzdržavanje od netolreancije prema ljudima, i nestrpljenje u svim životnim situacijama
•   Dhriti (postojanost): suzdržavanje od nepostojanosti u bilo kojem smislu, straha, neodlučnosti
•   Daja (suosjećanje): suzdržavanje od bešćutnosti, okrutnosti, i bezosječajnosti prema svim živim bićima
•   Arđava (biti neposredan, direktan i bez skrivenih pobuda): suzdržavanje od izdaje, prijevare, obmane
•   Mitahara (ispravno i umjereno jedenje): ne jesti premalo niti previše, suzdržavanje od jedenja mesa, riba i jaja(prakticiranje vegetarijanske prehrane).
•   Šauća (čistoća): izbjegavanje nečistoća u tijelu, mislima i govoru, voditi brigu da smo uvijek čisti, kao i prosotor u kojem boravimo.

Drugi set principa naziva se Nijama. Oni se također sastoje od deset pravila ili propisa, kao i Jama principi.

Nijama principi:
•   Hri (kajanje): biti pristojan, pokazivati kajanje za neučinjeno nedjelo.
•   Santoša (zadovoljstvo): traženje sreće i spokoja u životu.
•   Dana (donacija): davanje svojih dobara nekome, bez očekivanja nećega zauzvrat.
•   Astikja (vjerovanje): imati postojanu vjeru u Boga, Gurua i put ka prosvijetljenju.
•   Išvarapuđana (obožavanje Boga): kultiviranje naše vjere putem dnevnog obožavanja
kroz rituale i meditaciju.
•   Sidanta šravana (naučavanje znanja iz svetih spisa): proučavanje i slušanje svetih spisa, iz ustiju
mudraca iz svoje duhovne loze. U današnje doba može slušanje i bilo kojeg Gurua, glavno da je realiziran.
•   Mati (spoznavanje): uzdizanje duhovne volje i intelekta uz Guruovu pomoć.
•   Vrata (sveti zavjeti): ispunjenje religijskih zavjeta,  ispunjenje datih pravila, postojano pridržavanje navedenih.
•   Đapa (ponavljanje imena Božjeg): dnevno ponavljanje mantri.
•   Tapas (discipliniran i strog rad): izvođenje svoje sadane, pokora i žrtvovanja (puđa, yagya, itd.).

Alex, ako za vrijeme Jupitera živimo čestito, Saturnova mahadaša nam može samo Dobro. Mnogi za vrijeme Jupitera imaju otvorena vrata za širenje u mnogo čemu, neke zahvati i niži karakterni aspekt ( npr: pohlepa, lakomost, nepoštenje...itd..) I kada dođe Saturn, uzme im sve, onda kukaju: jooj, kakav je Saturn zločest.

Ja sam u Saturnovoj mahadaši od 2001. A otkad mi tranzitira i osmu kući nikad sretnija do sad nisam bila u životu, da sam već unaprijed oplakala što će Saturn izaći iz osme kuće, ali su mi rekli da me tek prava radost čeka kada Saturn uđe u djevicu, u moje deveto polje.

Meditiram na viši način i kontepliram u sebe iz polja 4. dimnezije, popeo me Šani  ;D

ne boj se Saturna, vjeruj mi, on je utočište u nevolji. ne znam zašto svi misle da Saturn donosi tugu. Tuga je ono što izlazi iz nas a Saturn nam je digne na površinu da se suočimo s njom. Itd...itd....
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: