Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 12:55:39
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 17   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Jutro misleno  (Pročitano 9130 puta)
boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #15 poslato: Фебруар 26, 2009, 09:31:44 »
Idi gore Idi dole

Dakako - zivot je neprestana borba i sa sobom. Ako se opustimo a nekad to znaci i najozbiljnije prepustimo se sebi onako s reda, ili ako hocete cesto kako nam horoskop kaze - pisi propalo - jer horoskop nekad vecinski kaze, u tebi nema zivota ni ka sebi a kamoli ka dobru. To je put samovolje. A covjek koji postoji samo radi sebe, nije covjek.

Nase je ono sto damo drugima - monasi sa Svete Gore.

Sad problem je taj uranski, sto on nekad daje kobajagi svima, ali nikad bratu rodjenom ili onome kome je najpotrebnije kao bliznjem. Dok covjek izadje medju ljude, prodje zivot, nek prvo vidi malo u svojoj kuci sta ce. A u kuci ti nekad SA u Ca ili MA u Ca, ili UR u 4 i sl. Sto nuzno znaci mora se bjezati, posebno ako nema trun poslusanja spram ikoga tu. Ali mora se prastati jos vise, jer nema te zene koja se udala i bilo joj kako treba kasnije, ako nije oprostila svome roditelju ne znam kako da joj je skrivio nazao! Jer od njega smo, majku mu, kako nas tako blesav stvori?

Horoskop se mora rihtati, mijenjati, dodavati ka onom sto je dobro, jer pokradeni smo prije no sto smo i zazivjeli drugacije.

Eto ja vas saljem kao ovce medju vukove. Budite dakle mudri kao zmije i bezazleni kao golubovi. ( Mat. 10, 16 )

Cuvajte se ljudi, narocito svog dobra, i to onog sto nije vase, a koje vam je poklonjeno.

Sačuvana

katarina7
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Фебруар 26, 2009, 10:37:07 »
Idi gore Idi dole

luche, divno je imati ovakve prijatelje koji te ovoliko vole i koji  to umeju da pokažu  :)
Sačuvana

boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #17 poslato: Фебруар 26, 2009, 11:22:00 »
Idi gore Idi dole

Onda astrolozi, moramo se nekako izjasniti. Kako, kad, sta dalje? Ideja oko ove teme je bila izmedju ostalog, da kaze oce li se neko poput Luchetovog horoskopa udati, hoce li djecu imati, na kraju treba li mozda ostati sama? Bilo natalno, horarno, ili kako vec? Ne radi nagadjanja nego radi analize, pod kojim uslovima i kako.

Razgovarajuci sa Luche nesto oko astrologije i raznih tumacenja i tehnika, reko sam joj da nema astrologa koji se drzi sablona u radu, a koji ce joj reci da ce imati djecu. I da ce pogrijesiti, i zgrijesiti i da je to cista laz da mora biti tako. Da je sudjeno biti tako. Ili da jeste  vidljiva ogromna muka, odbijanje, nemogucnost pravog sadejstva sa partenerom eventualnim i da ce vrlo tesko do toga stici, kaze horoskop...
I onda kao i uvijek pitao sam se, a kake onda koristi od astrologije po tom pitanju za nju? Bice kako je najlakse, kako kaze SO 90 MO, MA 90 VE 0 PL, SA 90 UR 0 ME u 8.

Ali sto je onda ona fiksni dupli znak? Sto je MO na Asc 120 MA u 5 vladar u Raku?
Pocecu ko ovi iz indijske astrologije vjerovati vise u Mjesec no i u sta drugo, ako se ovako nastavi. Jer ona ne prihvata to negdje, to je problem meni, iako ce nam reci nikad to nisam ni zeljela toliko. Udaja da, ljubav da, djeca najbolje da ih ima muz iz prvog braka i slicno. A onda odjednom opet MO na Asc iz 5. Ne mogu da ga pomjerim odatle, jer da je ma gdje drugo, ajde zdravo, ne bi se ni znali jer sam joj i ja negdje taj MO, dio nekih njenih vodolijskih prijatelja.

Sta nas ovdje uci astrologija? Reklo bi se nista, samo govori da tako biti mora, udes nas uci. Ili ce ponuditi neku utjehu, reci ce humanitarni rad, podizi gladnu djecu i sl - sto se tice ljubavi ka djeci. Ima li pravo reci to astrologija? Imamo li pravo je mi slusati? Sta je Luchetova slobodna volja po tom pitanju? Ima li je? Da li moze MO na Asc sa MA u Raku u 5, iz hiljade svadja u kuci i u genu, izaci bez odgovora?...

Znam samo jedno, da bi bila duznost pokusati, pa sta Bog da. Ali kako ako nema zelje? Ili ona misli da je nema? Da li je nema, i da li neceg sto nema, treba iskati i nametati da bude? A to se cini nametanjem volje jednog oslabljenog dijela bica nad onih preteznim, vecinskim, bahatim ili ravnodusnim spram ovoga. Sa SA vladarom 12 koji se nalazi ne samo u Lavu nego i u 12 od partnera. I sa MO i iz 5 i 6. 

Ili? Da li je astrologija u pravu ako joj kaze zivi kako si i dosad po tom pitanju, jednostavno tako je? OK, ako kaze astrologija tako za vecinski dio horoskopa, smije li to reci MO na Asc koji vlada MA samim tim i UR iz Sc? A sta da radimo sa SA 60 VE? Da je udamo eto radi ljubavi...E bas ce se usreciti. Pa je li onda to nema ljubavi bez djece? Ne znam, ali znam da je nema bez Mjeseca, a sada ako Mjesec misli da bi djeca ptila iz ma kog razloga da se rade tu, onda to je druga stvar.
A jel to astrologija kaze da je MO digo ruke od ovog horoskopa po tom pitanju? Tvrdim da nije!

Sačuvana

bamby
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Фебруар 27, 2009, 12:54:24 »
Idi gore Idi dole

Meni da je zensko sa tvojim horoskopom doslo i pitalo hoce li imati dece, kao iz topa bih mu rekla DA. Koliko skontah to se pitanje ne postavlje, a nije mi jasno kako? Ili je to tvoj najveci strah da ih neces moci imati, pa i ne bi pokusavala da sebe ne ubijes tom strepnjom i strahom...
Mi osmicari sve dok dajemo dobro smo, ne do nam zivot situaciju da za sebe nesto treba da trazimo, nadrljasmo skroz. Ako je imalo cistog ne umemo... ili je to do Meseca?  :namig: Jedino sto on trazi rekla bih to je dom i porodica, da je siguran da su svi na broju i stalno za to drhti muka. U realnom zivotu nema x u uglu ekrana pa da mozes da begas kada ti volja i kada te nagaze. Jednom samo da ustanes i kazes sta imas, pa nek ide zivot, promenilo bi se mnogo toga. Borba za sebe dah oduzima i cini zeljom za drugim svakoga dana kracom a potrebu sve vecom.
Iz MO120MA ma koliko on u raku bio, nema vece zelje za decom i veceg u njima ostvarenja. Nikad vise snage ne bi imala, nikada snaznija ne bi bila.
Duboko u sebi sigurna sam da nisi ti sama problem koliko drugi. dobrotu svi prizeljkuju i od nje beze, jer ona najvise obavezuje, a ako to neko nece postovati kod tebe, pa sta hoce?! To je po meni pitanje svih pitanja, gde cuci taj sto je dovoljno hrabar da se "uhvati u kostac", jer jedino ti dete moze napraviti onaj koji ce ti prvo rane poljubiti a posle i sa tobom sex zeleti. Nece mu biti bitno da li si rucak spremila, ali ces ti to zeleti. Onda ce se sve preokrenuti.
Samo zamisli kakav bi to zvrk bio iz MA120UR0ME i sta bi mu podarila iz MO120UR, na kakva bi sve pitanja morala da odgovaras, samo zamisli...
Postoji negde, neko, ko je izgubio toliko toga i kome je neophodna dobrota da ziv ostane, da stvara, zamisli ga, probaj... Ja sam sigurna da od tog sna ne odustajes, od nekog sa takvim koordinatama i da znas kad ga budes srela da neces imati dilema.
Nemoj da zbrises tada, jer kako napisa Miroslav Antic

Ljubav je čišćenje nekim. Ljubav je nečiji
miris, sav izatkan po nama.
Tetoviranje maštom.

Evo, silazi sumrak, i svet postaje hladniji.
Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe
da se, ovako pokipeo, ne prehladim od
studeni svog straha i samoće.

Iz moje duse za tvoju

http://www.youtube.com/watch?v=tGtScuFxm6A

:-*
Sačuvana

„Onaj ko je nesposoban da boravi u društvu, ili kome je ono nepotrebno, zato što je sam sebi dovoljan, ne sačinjava deo zajednice, i sam je ili divlja zver ili božanstvo."
Aristotel, Politika
luche
Gost
« Odgovor #19 poslato: Фебруар 27, 2009, 01:02:20 »
Idi gore Idi dole

...Iz moje duse za tvoju...

:-*
Sačuvana
boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #20 poslato: Фебруар 27, 2009, 11:18:18 »
Idi gore Idi dole

Vidi ove bamby, ko bi reko da i ona umije ovako srociti.  ;D

Nestoo empatiji...
Postoje ljudi kojima je onako s reda, od sebe dato bez da se i pitaju, da zagrle jako kad je najpotrebnije a da i ne znaju za to. Postoje i oni koji nemaju uvijek osjecaj za to, sto ne znaci da ga i imaju ikad, cekajuci stalno nesto, valjda da neko skapa pa da ucine toliki napor, pokret. Postoje i dosadni koji to cine s reda svima, onako neiskreno odusevljeni.
A postoji i laz. Skoro svako saosjecanje je lazno, niko ne zna kako je to kad ti umre majka dok mu ne umre njegova, narocito kod nas mislecih ako smo samo misleci ponajvise egom, jer takvi oduvijek zele Nobela ako su ikad zapisali ista.

Nije dovoljno eto napisati, onako iduci nemisleno, ni gadjati se velikim rijecima i izlizanim pojmovima, kao podrazumjevaju se, mozes ti to, ko na americkom pateticnom tv show, kad dovedu nekog jadnika i sad oce da mu svi sucut izjave, poklanjaju mu paznju tih par minuta, vazno kritikujuci sebe sto se nisu osvrnuli okolo jer ima mnogo takvih, sve ko u narihtovanoj bajci bude, a onda opet mrak.

Mora se vise, i cutke to ciniti, najbolje molitvom za nekog a da on to i ne zna. Ima nas koji to ne umijemo, misleci na sebe po vazdan. A ja htjedoh na silu valjda, ici za Luchetovim porukama da vidim sta je sinoc mislila sve, i nadjoh dio ove pjesme od najtuznijeg pjesnika samoce, Stevana Raickovica koji je od kako mu je zena Bojana umrla krajem 70 ih, bio u muku skoro 30 godina:

Koračam dugom ulicom

Krenuću sutra (ali ne polako)
Do stabla, vode, klupe usred bilja;
Svih mesta gde smo bili nauznako.

Neka svi kažu da lutam bez cilja.

Ja idem prema tebi, makar tako
.

Iskorak valjan, kad ti ovaka pjesma dodje bas sinoc u pohode.

Sačuvana

boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #21 poslato: Фебруар 27, 2009, 11:26:09 »
Idi gore Idi dole

No sta da radimo dalje, sa ovakvim horoskopima, ljudima? Koji konkretan potez, usmjerenje ciniti? Kako pocetni motiv u volju usaditi? Jel to naivno, kao sto juce rekoh:

Cekamo Deeja, pa krecemo ka najtezoj temi koja postoji - cudesnom kao motivu volje dobra koja negira ono sto je kao sudbina zanegirano u covjeku odavno, a koje je covjeka bacilo u tamnicu.
Sačuvana

boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #22 poslato: Фебруар 27, 2009, 03:22:15 »
Idi gore Idi dole

" Shvatio sam da kada novorodjence prvi puta svojom rucicom uhvati prst svojega oca, ono ga se drzi zauvijek." Markes
Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #23 poslato: Фебруар 27, 2009, 03:34:25 »
Idi gore Idi dole

Izuzetak ruši pravila - Uran.
Ja sam moga oca ugrizo pa ga je sklonio za sva vremena.

Tako vam je kad ne poštujete autoritete. Od oca pa do Boga Oca.  :-\
« Poslednja izmena: Фебруар 27, 2009, 03:35:24 Argus » Sačuvana

Veritas filia temporis...
boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #24 poslato: Фебруар 27, 2009, 03:50:51 »
Idi gore Idi dole

:D :D :D

O bleso od blesa od cojeka, ne zafrkaji nas.  :D

Lako mi je za vas jaretine sto ste ukalupljeni u to neko korito ljudsko, pa orelo gorelo, siktali ili voljeli Oca Boga, isto je, On vam se ne razuma narocito jer ste davno zasluzili zivjeti u tom medjutoku dobrih iksana...ili ajvana.  8)   

Mada, sve je to dar dobre genetike, i sad kome ti budes davo primjer da moze isto a on od flis papira, nadrljo je. Cus, da se provuce kroz Dampera u pokretu i da mu ne bude nista!!! Trebalo bi pisati negdje o tebi: ovo ne pokusavajte kod kuce, ne odgovaramo za posledice.  :D
Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #25 poslato: Фебруар 27, 2009, 04:32:41 »
Idi gore Idi dole

Ali, Mjesec objasnjenja niti ima niti trazi....njega ne zanima razlog, on ce cijelu noc setat ako treba, ali svoj stan dati putniku namjerniku da pocine...pogotovo ako je Mjeseceva prica pa se nesto na hrpu stavlja...gdje se nesto okuplja...mozes pricat nekom drugom da djecu ne volis, a cijeli si zivot mater...oces ovdje od obdanista gdje ces se prva polomit kartu stavit preko posla do prijateljstva i sto boki rece djece oko tebe. Ostavimo se romantike u koju lako upadamo da je Mjesec samo blagost bezlicna...Mjesec je i namet najveci, samo ga mrvu obrni okreni...nije Mjesec Neptun pa da lutajuci ne zna ni za sebe ni za drugog...njemu je samo um maglovit, ali instinkt nepogresiv...

Ali, vrijeme prolazi, i iako je vrijeme  Saturnova prica nije ni Saturn bez  sjecanja i srca...zna kamen jako dobro iz cega je postao i koja mu je svrha...Kamen lako zube polomi, ali ih ne lomi iz hira ili naslade...lomi ih zato da bi i nadobudnom mladcu pokazao kako i najtvrdjem kamenu voda dodje glave..

More, premda prijeti, milosrdno je,
Prokleh ga bez razloga...

Shakespeare u ''Oluji''

I isklesa Mesečevo dete najlepše stihove o Mesecu.
Kupiću mu najskupoceniji mermer - papir ih nije vredan.

« Poslednja izmena: Фебруар 27, 2009, 04:33:48 Argus » Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #26 poslato: Фебруар 27, 2009, 04:39:28 »
Idi gore Idi dole

...sad će Boki Odu Neptunu...  :D
Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #27 poslato: Фебруар 27, 2009, 05:39:52 »
Idi gore Idi dole

Sad problem je taj uranski, sto on nekad daje kobajagi svima, ali nikad bratu rodjenom ili onome kome je najpotrebnije kao bliznjem.

Niti jedan astrolog - kao ni psihoanalitičar - ne može tumačiti život i sudbinu na razini većoj od one na kojoj sam funkcionira.

Dane Rudhyar

I tu smo pred nerešivom zagonetkom. Na kom to levelu funkcioniše ''cerebralni Mesec'?' Kako ga naterati da zavoli Urana? Ljubav pod prisilom... Obrnuto je još i moguće ali samo kada proradi onaj drugi tradicionalni vladar Vodolije Saturn, koji lako pronalazi zajednički jezik sa šestom kućom od Vodolije. Koliko tom Mesecu znači tradicija, porodica...... šta su tom Mesecu deca?

Kako buntovni Mesec privoleti na osnovni razlog njegovog postojanja, obaveze, dužnosti, služenje... a da se ne oseti slugom?

Tek kada odgovorimo na sva ta pitanja - udaćemo luche.  ;D

Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #28 poslato: Фебруар 27, 2009, 05:50:08 »
Idi gore Idi dole

Cus, da se provuce kroz Dampera u pokretu i da mu ne bude nista!!!

Dokaz više o materijalu od koga sam sagrađen.  :namig:
Damperi su u to doba (1965) bili autoritet za divljenje - Čudo Neviđeno!  :o
Mnogi nisu smeli da im priđu ni na deset metara.

Morao sam da im se narugam. Iako sam imao tek 5 godina.
Ma ko su bre oni da se ja njih plašim?!  >:(
Sačuvana

boki
Moderator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #29 poslato: Фебруар 27, 2009, 07:28:50 »
Idi gore Idi dole

Niti jedan astrolog - kao ni psihoanalitičar - ne može tumačiti život i sudbinu na razini većoj od one na kojoj sam funkcionira.

Dane Rudhyar

Sta li onda mozemo raditi uopste, kad nas uvijek pitaju ljubav, zdravlja, poso, a taj nivo je ponajveci da bi dao ponajvise?

Citat
I tu smo pred nerešivom zagonetkom. Na kom to levelu funkcioniše ''cerebralni Mesec'?' Kako ga naterati da zavoli Urana? Ljubav pod prisilom... Obrnuto je još i moguće ali samo kada proradi onaj drugi tradicionalni vladar Vodolije Saturn, koji lako pronalazi zajednički jezik sa šestom kućom od Vodolije. Koliko tom Mesecu znači tradicija, porodica...... šta su tom Mesecu deca?

Kako buntovni Mesec privoleti na osnovni razlog njegovog postojanja, obaveze, dužnosti, služenje... a da se ne oseti slugom?

Sto bi Mjesec u Vodoliji ikad zavolio Urana, kad je polnost u pitanju, uopste Vodoliju cijelu, ma ja bi se odreko i Ascedenta na kraju? Nekako mi logicnije da je Mjesec svugdje Mjesec, a ta baza u kojoj se nalazi pravi nekad smetnju veliku, ali tesko da ista moze opet zanegirati Mjesec. Sem ako to vlasniku horoskopa ne odgovora, pa mu bolje tako iz ma kog razloga. Na kraju, niko ne zivi Mjesec dok god ga zivi u znaku svom sebicno radi znaka, jer Mjesec se zivi tek kad se ne obazire na tlo na kome je, vec vrsi svoju sluzbu gdje god da je. A i kao da se raduje da ima sto vece iskusenje, da ga vise polome i zgaze, jer kroz to postaje jaci, strepnja i molitva je cvrsca, ubjedjeniji je da zlo postoji. A zlo svako napada prvo ono najvrijednije u nama, nas Mjesec.
Tamo u nekom Biku ili Raku, dozvoljeno mu je da se opusti samo, ali nesto ne volim spokojne Mjesece. Opet, u Jarcu ga ponajvise volim kod nekih ljudi. Tu nema mu se nista dati, ni koru hljeba ni ambar viska, ni ista viska. Tu zapravo Mjesec je pravi Mjesec, onaj bez primjesa. Sem sto zebe mu dusa, ali zebe mu svugdje ionako. Sta cu ja volim seljake jedino, iako ih ima svakakvih.

Tako da buntovni Mjesec ja ne priznajem da moze postojati. On naravno moze da se buni spram nastranih nekih vodolija, ali ionako Mjesec nista ne ocekuje od ljudi do zlo da ce njima ovladati. Mjesec je najpesimisticnija planeta koja je zahvalna svakom ko ga se uopste sjeca, jer su ga toliko puta ljudi izdali. Mnogo spokojnih jaretina i optimisticnih se da vidjeti, a Racica zabrinutih i mrguda koliko volis. 

Zato Mjesecu su djeca uvijek djeca, i ne pita se on da li treba da ih bude ili ne. Jer bi i bez njih ionako ugasio se tu. Ajde koji mu je razlog da zivi kod nekog ko nece porodicu? Valjda i Mjesec zna da digne neki svoj nos, valjda on nece zivjeti radi altruistickih pobuda, da putuje sa covjekom svijetom. Jedino ako tamo sretne nekog jadnog i ubogog ili dijete ostavljeno da mu se pomogne...Drugacije, Mjesec ne ide od kuce nigdje. Ali zna da ode iz ociju sjaj kod takvih ljudi koji sa Mjesecom ne vole svoju kucu i ne daju mu da zive. Kad on ode, otislo je sve, a on ne odlazi, cvileci umire, i dom mu postaje grob, ili SA i MA u Ca kad su losi nekad.

U toj Vodoliji istom Mjesecu su komunisti branili da slavi slavu nekad. Ali on je slavio ako je htio bar krisom. E sad ako je neko bio ateista u onom smislu da je vrsio skrnavljenje Saturna u kuci i svakog reda pradjedovskog, tesko da mu je Mjesec zivio makar imao i 5-ro djece. Jer se potrosio kao ponudjeno ili-ili, dato mu je da se stvore djeca ali da nemaju sjecanje na porodicu i da vjecno lutaju glasjuci protiv nacije danas, ili da se ne stvore uopste a da taj ima popularnost u narodu tog sreza i tri kuce.
Ali Mjesec je i tada stvarao. Mjesec je zapravo i protiv nas Saturijanaca koji smo protiv nastranih cesto kao opste prihvacenih bez dijagnoze, iako je naravno za to vise Uran. Jer Mjesec se sve nada bolje ikakav zivot no nikakav, pokajace se ljudi prije ili kasnije, ovako ne bi imali priliku nikad ako bi im jos on okrenuo ledja. Pa ko smo onda mi da ista kazemo toj vjecnoj blagosti kroz datost koja nam uvijek prasta?
Ali ko smo i da ga ne poslusamo? Zar se majci govori NE, sto reko Sveto Marovic jadni.

Ali cini mi se da Mjesec zna biti skrt u milosti iz razloga pravih. Kad mu ljudi okrenu glavu. Jeste li ikad vidjeli tvrdicu veceg od Mjeseca loseg? Misli samo na svoju kucu koj ezapravo i nema, a nikad ni na onu sestrinu ni bratovljevu ni iciju. Samo ti kaze, imam ja svojih muka, mani me se. Nekad iz svijesti da se ne prosipa voda po pustinji ako ionako ljudi to ne znaju cijeniti, posebno ako je svugdje zedj i ljudi umiru ko psi okolo. Ispucalih usana i ruku, cesto ne kaze nista samilosno jer nema kome. Zapravo meni je pravi Mjesec strogi Mjesec koji opominje, a ne nja nja koji te grli i tjesi, tepa ti u nekoj uspavanki. To su moderni Mjeseci neki, to su nase majke. I nase bake kad ostare, ali uglavnom Mjesec je duznost velika. Na zeni je kuca cijela posebno sto Mjeseceve zene imaju muzeve koji piju, maltretiraju ih, omalovazavaju.     

Prema tome, dovoljno je Mjesec na Ascedentu imati i sve zanegirati lose. Kaze svijest svaka, bilo da je na ovom ili onom nivou jer onda bi i Bog nas bio bespomocan. E sad sto je to pretesko i za sveca nekad da prodje tuda a da ne proklinje dan kad se rodio, to je druga stvar. Sto ne znaci i da se daje pravo astrologiji da ga i dalje gleda vjecno palog tu. A kamoli da kaze ikome nisu djeca za tebe.
Sačuvana

Stranice: 1 [2] 3 4 ... 17   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: