Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 01:38:54
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2 3 ... 30   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: (Cirk)-us(e) i u svoje kljuse ∞ Nove  (Pročitano 12371 puta)
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« poslato: Фебруар 28, 2009, 11:25:43 »
Idi gore Idi dole

Pogledajte poučnu storiju o simbolici solarnog karusela čiji smo milenijumski učesnici.  :o

I to u njegovom najsirovijem (i najsurovijem) obliku.

Glavni protagonisti - znaci Sfinge:

1. Lav (So)
2. Bik (Ve)
3. Sc (Ma, Pl)
+

4. Aq (Sa,Ur) - kao nemi posmatrač i upijač životnog iskustva.

http://www.youtube.com/watch?v=LU8DDYz68kM

(Dee-ju će biti naročito interesantna)  :namig:
« Poslednja izmena: Март 17, 2009, 02:18:02 Argus » Sačuvana

Veritas filia temporis...
dee
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:38:13 »
Idi gore Idi dole

Ma di si ovo naso?! Ne mogu vjerovat! :D :D :D

Svakojakih relacija smo vec vidjeli, ali ovo je...sto bi ti reko: da padnes na teme! :D :)
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:45:01 »
Idi gore Idi dole

Baš tako: da padneš na teme!
Bogovi imaju tu privilegiju  :D

Eto život piše romane a ljudi danas čitaju stripove.
Tako je i sa biserima koji su svuda oko nas ali ih mi na žalost ne primećujemo.

Baš smo Svinje!  >:(
Sačuvana

boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:47:55 »
Idi gore Idi dole

Nabode ga bikonja.
Ali strada mu tele.

Macketine vladaju dok mogu, dok su brze i jace. Ali krdo rogato je krdo.  :namig:
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #4 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:49:38 »
Idi gore Idi dole

nisi gledao do kraja... tele nije stradalo, spasili su ga  :)
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #5 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:50:10 »
Idi gore Idi dole

Nisi dobro video,

vuci nisu siti - i ovce su na broju  ::)
Sačuvana

boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #6 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:50:29 »
Idi gore Idi dole

:o
onda je sfinfa bas...svi ostali zivi a vjecno se kolju.
« Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 11:52:47 boki » Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #7 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:56:06 »
Idi gore Idi dole

meni je ovaj snimak baš poseban, jer se za razliku od većine snimaka sukoba u životinjskom carstvu, završava osećajem da je ... glupo reći, ali nekako pravda pobedila, a ne snaga i surovost :)
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #8 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:01:02 »
Idi gore Idi dole

Posebniji nećeš naći!   >:( (grmi moja treća kuća)
« Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 12:03:28 Argus » Sačuvana

boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #9 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:07:36 »
Idi gore Idi dole

ovo je i tren poseban u kom bi sve zivo pokrepalo od gladi da ostane ovako...zapravo se ovako ukidaju...odnosno ovo je tren poseban da kad se svi najedu i napiju da mogu malo i ravnoteze napraviti...odnosno 1/4 moci na svaki kraj sfinge, podjednako data.
Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #10 poslato: Фебруар 28, 2009, 01:14:35 »
Idi gore Idi dole

Nikad duze od tebe nisam procito kroz diskusiju. Hvala ti na tome, i mislim da bi trebo cesce to ciniti.

(Prebacujem ovo ovamo. Da ne zatrpavamo temu o luchetu)

Nisam imao ništa pametno da kažem. Epitafi bi mi to smrtno zamerili.

Vreme je da to prekinem.

50 godina je trebalo da mi jabuka saznanja padne na glavu. Kada sam je podigao sa zemlje i zagrizao u nju (ne, nisam kresnuo Evu, to sam uradio mnogo ranije) najzad mi je krv iz prve čakre doprla do sedme.  :D

Jupiter bi mogao pomoci Mjesecu, posto se raduje najvise u Raku, a valjda i Rak njemu, time i Mjesec.

Ne, Jupiter se raduje Devici, gde caruje Merkur - krilati glasnik bogova.
(A što misliš zašto ste tamo smestili Majku Božju)
Neptun je taj koji se raduje Jupiteru i Strelcu (to će ti biti posebno drago).

Baš kao i:

Mesec na Ascendentu upravo preuzima odlike onog Meseca u Ovnu (mesto našeg prvog životnog krika). Zato je kod mene to mesto njegove egzaltacije. Njegova svrha je da useli Dušu u svoj novi dom. To je verovatno najzahtevnija i najteža uloga od svih planeta.

Ovo je taj Mesec Boki. On je taj koji nas uči ''Oči su ogledalo Duše''

Decenijama već tražim odgovor šta su to   egzaltacije. 

U Astrologiji se još nije našao niko ko bi mi ga ponudio. Zato sam morao da ga  potražim sam - tipično Jarčevski. I mislim da sam ga našao.

Baš kao i ljudi i svaka planeta ima svoj  Zenit,  Vrh na koji mora da se ispenje. Svrhu i Smisao koje mora da ispuni. Taj Uspon (na planinu) je sve samo nije lak. Treba savladati brojne prepreke na tom putu i suočiti se sa svojim oponentima. Racio tu mora da se pokloni iracionalnom, mašta logici, vera uverenjima, samoljublje višeljublju...

Egzaltacije su ista ona priča o Čoveku razapetom na Krst koju je Crkva tako domišljato preuzela od Astrologije.

Zato Mesec ne može imati egzaltaciju u prijateljskom i srodnom znaku Bika jer je njegova uloga najzahtevnija (nekada je to bio Saturn), niti Jupiter u znaku Raka (mada je važan za potomstvo) jer nije zadovoljen uslov da preuzme neki od krakova Krsta.

U Svemiru vlada  savršen Red, imao je Vremena milijarde godine da ga stvori. Zato mu pametni Grci dadoše naziv Kosmos (red).
Haos je nastanjen samo u našim glavama. Baš kao i kod novorođenčadi kojima treba vremena da se probude i da nam se pridruže.

Novootkrivene planete su tu da nam ukažu na taj evolutivni Put. Zato ni astrolozi ne smeju da tapkaju u mestu. Neko se mora odvažiti da krene napred.

To je svrha Meseca u Ovnu... da isto kao  i onaj bik koji je na sebe preuzeo odgovornost da rastera lavove (ako pažljivije pogledaš videćeš da je to isti bik, dok oko njega ukopano stoji 150 ovaca)  - i sačuva (za) buduća pokolenja.
(ma kakav Damper - obična boranija  :namig: )

I onda okrećeš vrtešku Boki. Ti si bar dobar u tome. Onda će ti biti jasno zbog čega je Sunce svoju svrhu pronašlo na trećem kamenu od Sunca i u najraskošnijem i najživotnijem znaku Bika...

Princip je isti, sve su ostalo nijanse. Pozitivni polaritet svoju Svrhu mora da potraži u negativnom, muškarci svoju žensku polovinu... Ništa srodno jer se se isti polovi odbijaju (recite to Uranu  :namig: ) a u dobru se nije niko naučio, jel'te.

...itd, itd - inspiracija do Neba koje nema svoje konačne granice.

Baš kao i ljudsko Saznanje   :)
« Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 03:56:55 Argus » Sačuvana

Jupiter
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Фебруар 28, 2009, 02:09:33 »
Idi gore Idi dole

Citat
Astronomers have captured a breathtaking new image of the Helix planetary nebula, one of the most spectacular objects in the night sky.

The nebula, which looks like a giant blue eye, is made from shells of gas blasted into space by a dying star.

Lying about 700 light years away in the constellation of Aquarius, the main ring of the Helix is about two light years across - half the distance between the Sun and its nearest stellar neighbour.
Sačuvana

~*~   Verba docent, exempla trahunt ~*~
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #12 poslato: Фебруар 28, 2009, 02:52:42 »
Idi gore Idi dole

Onda će ti biti jasno zbog čega je Sunce svoju svrhu pronašlo na trećem kamenu od Sunca i u najraskošnijem i najživotnijem znaku Bika...

To ''Sveto Trojstvo''    je princip koji važi i za sve ostale planete.
Sačuvana

Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #13 poslato: Фебруар 28, 2009, 03:35:35 »
Idi gore Idi dole

Ne, Jupiter se raduje Devici, gde caruje Merkur - krilati glasnik bogova.
(A što misliš zašto ste tamo smestili Majku Božju)

Stavi potom žetone na broj 5 i zavrti Rulet.
Dobićeš premiju.
Doći ćeš do njenog sina i zemaljskog vrhunca na koji se uspeo.

I tako možeš da se igraš do Sudnjeg dana. Broj kombinacija prevazilazi onaj kod DNK (70 milijardi)  8)
Sačuvana

boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #14 poslato: Фебруар 28, 2009, 04:07:25 »
Idi gore Idi dole

Citat
Nisam imao ništa pametno da kažem. Epitafi bi mi to smrtno zamerili.

Vreme je da to prekinem.

50 godina je trebalo da mi jabuka saznanja padne na glavu. Kada sam je podigao sa zemlje i zagrizao u nju (ne, nisam kresnuo Evu, to sam uradio mnogo ranije) najzad mi je krv iz prve čakre doprla do sedme

8)

Jos je rano negdje za vladara SA u Co u 3, a i trebamo te jos jer cim napises djelo...
ali i red je da se polako hvata prikljucak ka onome sto zaista jesi a to je ono sto cec tek biti, i kroz pisano. Ko ono kad se tempira forma kod kosarkasa ( vidis sta radi moj Partizan, idem u Pionir navijam ko nikad, pravi pakao! ), svi oni oduvijek znaju igrati kosarku, ali postoji vrijeme kad ce dati svoj maksimum. Tvoje tek dolazi.

Prosle godine bas u ovo doba bio sam kod Deeja u Zagrebu i u nekom kaficu u centru grada, usputno, prico sam mu moje neke utiske o tebi. Kako smo se upoznali 1997 godine, kako sam od tebe uzeo prvi kompjuter i kako smo ga zaradili od horoskopa popola kad si slao iz poste ljudima pouzecem a ja reklamiro na tv, te onda kad si se pojavio na forum kod Tedija 2000, i u prvoj poruci napisao nesto - sta ces ti boki ovdje, bjezi kuci pametnije nesto cini oko prezentacije :D - do toga da se nismo sreli vjerovatno svasta nesto bi bilo u diskusijama, ali da smo se morali bas sresti da ne bi bilo,..., i da sam oduvijek vjerovo vise tvom horoskopu nego tebi kad je u pitanju astrologija, a tebi vise no tvom horoskopu kad je u pitanju ljudskost! Vjerovo sam u tvoju posvecenost koja ima smisao iako nisi to artikulisao nama lako koji ocemo sve na tacni.
I jos nesto, sto nije zgoreg ponoviti sto tada Jablanu rekoh, uvijek sam smatrao da si bolji astrolog od mene, i ne samo ti, mislim da je to dakako i Dupor uz svo moje danasnje znanje jer je daleko vise znao no sto mi umisljamo, pa sve tamo do i Jupiterke u sazaljenju kad je i sl. - odnosno oni koji su dobri ljudi srcem najbolji su astrolozi, ali da je od tebe u nekim nedoumicama smjesnim bolji i neki pocetnik do prije par godina bio, a da ce tvoje vrijeme tek da dodje, i da ces Bog dao tamo u 80 i nekoj poceti raditi ono sto smo mi u 20 i nekoj, ali na mnogo bolji, dublji i smisleniji nacin, sto i nece biti tesko. Sa pisanim knjigama, naravno.
I nije sto je u nekim komunikacijama tvojim taj vladar VE u Sa 90 PL prisutan pa ispane i ovako i onako, ali meni je najveca muka i najvece blago, tvoj SO 0 SA gdje jesmo i rodjaci po duhu gena, a to je vrlo cesto i jako poguban aspekt, koji ce tek na kraju balade da vaskrne. I zbog toga sam te oduvijek postovo, ali nisam volio kao i danas negdje sto mi jos pomalo smeta tvoje olako strelcevsko, tipa ono o karmama nekim proizvoljnim ne zato sto mozda ne postoje no sto ih onako s reda kazes sto bi svakom mogo oprostiti ali ne jarecoj trojci, i sto nisi ono sto ces biti jos, Miroslavljevog jevandjelja pisca potomak prvi, i sto nisi jos uvijek u pravoslavnom iako si veci pravoslavac nego ja, i sto ne bi nikad bio Srbin kosto jesi da se nisi rodio dje jesi, a da si se rodio u Crnoj Gori ili u tvojoj i mojoj postojbini Hercegovini, iako znam da bi glaso za zajednicku drzavu opet jer ne volis lopovluk, da bi bio i ravnodusan spram svega negdje kao sto si danas spram nase crkve. To ne volim kod Strelca u tebi koga i sam Jarac tvoj ne voli, a koji je dozvolio i svasta nesto po forumu, pa i ono moderno u nazivu, niti onog koji je je iz sale prepisivao od amerikanski astrologiju itd. ( E da, ako mi nesto bude ikad, pa budes zbog ovoga morao, molim te izbrisi Moderno iz naziva, nek bude samo Astrologija... naravno dje jeste podforum TA treba i da bude i dalje kad oce da se tako zovu, ali nama na ovom podforumu ne prilici da budemo moderni seljaci kad smo samo seljaci! )

Ali jos vise bi imao prigovoriti sebi, tako da je i to sto mi smeta tvoj plus,  posebno u ime onog sto ces jednog dana biti. A i to ce da bude jedna od mojih boljih predikcija koju sam ljudima prico jos na Tedijevom forumu kad nikome nista nije bilo jasno pa ni meni ko si, sta si, sa svojim strelcevskim,  a sto sam im cesto govorio - da kad jednog dana sva ziva i neziva priroda prokljuca iz tebe, da ce biti cudo. Kao tvoj nekadasnji jedan od nadimaka Vulkan, od znanja Vulkan!

Tako Argo staro momce, raspisi se na sve strane, makar to opet bili epitafi... 
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 30   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: