Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 18, 2012, 01:39:26
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Moderna Astrologija
-
Moderna Astrologija
-
(Cirk)-us(e) i u svoje kljuse ∞ Nove
Stranice:
1
[
2
]
3
4
...
30
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: (Cirk)-us(e) i u svoje kljuse ∞ Nove (Pročitano 12371 puta)
Argus
Administrator
Van mreže
Odg: (Cirk)-us(e) i u svoje kljuse
«
Odgovor #15 poslato:
Фебруар 28, 2009, 04:22:52 »
Nemam nameru toliko da živim Boki. ;D
Čekaju me drugi svetovi da ih istražim.
Svako delo koje budem napisao za osnovu će imati ovo danas izrečeno. Jer tu se kriju najveće istine.
Ukoliko ga uopšte bude jer se nikad nisam trudio da svoje namećem drugima.
Spoznajmo mi prvo sebe pa ako to drugima bude od pomoći, tim bolje.
Uostalom, epitafi imaju smisla tek posle smrti
Memento mori...
«
Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 04:32:36 Argus
»
Sačuvana
Veritas filia temporis...
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #16 poslato:
Фебруар 28, 2009, 06:10:59 »
Citat: Argus Фебруар 28, 2009, 01:14:35
Decenijama već tražim odgovor šta su to
egzaltacije.
U Astrologiji se još nije našao niko ko bi mi ga ponudio. Zato sam morao da ga potražim sam - tipično Jarčevski. I mislim da sam ga našao.
Baš kao i ljudi i svaka planeta ima svoj
Zenit,
Vrh na koji mora da se ispenje.
Svrhu i Smisao
koje mora da ispuni. Taj Uspon (na planinu) je sve samo nije lak. Treba savladati brojne prepreke na tom putu i suočiti se sa svojim oponentima. Racio tu mora da se pokloni iracionalnom, mašta logici, vera uverenjima, samoljublje višeljublju...
Egzaltacije su ista ona priča o Čoveku razapetom na Krst koju je Crkva tako domišljato preuzela od Astrologije.
Zato Mesec ne može imati egzaltaciju u prijateljskom i srodnom znaku Bika jer je njegova uloga najzahtevnija (nekada je to bio Saturn), niti Jupiter u znaku Raka (mada je važan za potomstvo) jer nije zadovoljen uslov da preuzme neki od krakova Krsta.
U Svemiru vlada savršen Red, imao je Vremena milijarde godine da ga stvori. Zato mu pametni Grci dadoše naziv
Kosmos
(red).
Haos je nastanjen samo u našim glavama. Baš kao i kod novorođenčadi kojima treba vremena da se probude i da nam se pridruže.
Novootkrivene planete su tu da nam ukažu na taj evolutivni Put. Zato ni astrolozi ne smeju da tapkaju u mestu. Neko se mora odvažiti da krene napred.
To je svrha Meseca u Ovnu...
...itd, itd - inspiracija do
Neba
koje nema svoje konačne granice.
Baš kao i ljudsko Saznanje
Ovo sto kazes meni je prihvatljivo! A to je zestok udarac TA koja oce vjecno da bude isto, bez obzira sto ni oni ne znaju oko egzaltacija nista.
Samo sam misljenja za razliku od tebe, ili u dopuni sa tobom daljoj, da je sve to moguce u svakom znaku ponaosob negdje i ponekad, i da je svaka planeta egzaltirana i u padu u svakom znaku pojedinacno ako joj se dozvoli da izrazi sebe!
Pa i to sto kazes MO egzaltiran u Ovnu, zasto ne, ali onda moramo da znamo dje ga odnosi Ovan, koliki mu je kvantitet recimo, jer direktno od pogonske energije Ovna koja je ogranicena Marsom negdje u horoskopu, zavisice koliko ce MO djelovati svojim kvalitetom.
Milekic je recimo tvrdio da je MO u Ar rijeka, posto je MO jezero ionako, a Mars vlada Ovnom pa probija jezero i energijom kumulativnom ide naprijed, jezero se pocinje izlivati i nastaje duga rijeka koliko je MO vec velik sa rezervoarom ili dusom sad. Prosto i logicno.
A ja dodajem eto ti Skorpiona da ugledas od svakog ko ima MO u Ar, jer sazaljenje Mjeseca plus Mars strasni i paklena volja i ambicija SO od Ar = najcistiji Skorpion! Eto ti radjanja i smrti, eto ti tvoje duse prve.
Tako sa svakom planetom u svakom znaku se moze, zavisno koliko znak i vladar njegov i ostali dio horoskopa dozvoljavaju.
Naravno ne sad tumbe praviti na vrat na nos, ali sa jednim promisljanjem svakako. I sa velikim oprezom!
Tako da kad neko kaze da u Biku moze biti egzaltiran Uran, ne smijemo ga pogledati lako sa odobravanjem ali ni sa cudjenjem, ako znamo da ga tu Tesla ima, ne toliko zbog Tesle no zbog Urana kome je najlakse da se izrazi nekad na zemlji gdje je on najveci i jedini i prvi geniji koji iz animalnog prelazi u razum.
Mada meni nije potrebno nikad bilo da znam te egzaltacije, jer sam toliko vidio smotanih Marseva u Jarcu, hladnih Mjeseca u Raku, ili i u tvom Ovnu dok ih strast ne ponese dok ih ne iniciras, ne zapalis necim. Ili u ma kom znaku sto ce naravno zavisiti od polja i aspekata.
A sa Devicom i Marijom ja mogu iz preciste VE u Vi da je gledam kako oces. Mada sam cuo neku pricu negdje skoro o tome zasto bi moglo.
Sačuvana
www.svetosavlje.org
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #17 poslato:
Фебруар 28, 2009, 06:42:31 »
Odnosno na sta nam najpribliznije lici pomenuti Uran u Biku? Recimo donekle na Devicu bar kad je ateisticno misljenje u pitanju a i metafizika njena nekad.
Na sta Jupiter u Vagi? Recimo na Lava kad je u pitanju visina aristokratska i mecenstvo.
itd.
Sačuvana
www.svetosavlje.org
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #18 poslato:
Фебруар 28, 2009, 07:30:53 »
Sve se u svemu odslikava.
Ali i u Astrologiji postoje osnovna pravila koja važe za sve.
To se posebno odnosi na egzaltacije, padove, sedišta i izgnanstva.
Zatim idu osnovna značenja planeta, polja, aspekata...
Stepenica više su Sunčevi znaci.
Zatim su značenja planeta po znacima koja su podređena Sunčevom znaku i planeti kojom ona vlada.
Sve su to smernice koje nam govore vrlo malo.
Jer tek tada predstoji posao koji nas upućuje na vrhovnog gospodara našeg smrtnog neba - Vreme.
A nije vreme to koje je prolazno nego ljudi.
I ti sada govoriš o tim ličnim elementima koje nas čine onima što jesu.
Tesli je dovoljno što ima Uran na Ascendentu u znaku Bika kojim vlada Venera. A koja se itekako raduje Uranu u čijoj je kući egzaltirana. Kakva radost - pa to je euforija! ( i eto ti anoreksije)
Životinjski, divlji eros koga ništa ne sputava. Mladalačka Venera ni u jednom drugom znaku ne može da ostvari toliku slobodu. Ko da je spreči? Otac, majka, Bog?
A lukavi Uran koji ne voli da ga iko poseduje i sputava je prosleđuje svojoj egzaltaciji - gde je dominantan Pluton koga samo interesuje moć koju je izgubio pa je proteran u podzemlje i mrak. Sve će učiniti da se ponovo dokopa Sunčeve svetlosti i Lava u kome mu je egzaltacija.
Nasuprot Bikovske Venere, ona Vaginina svoju svrhu potražiće u znaku Raka, gde treba da ostvari svoju sudbinu time što će postati Mesec, Žena, Majka...
bla, bla - baš me teraš da brbljam - rekoh ja već šteta što nisi žensko. Da smo se drukčije sreli sve bi bilo ranije. Ja oličenje muškarca Ma0Ju, ti zanosno žensko Mo0Ne...
«
Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 09:23:16 Argus
»
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #19 poslato:
Фебруар 28, 2009, 07:52:11 »
Citat: boki Фебруар 28, 2009, 06:10:59
Ovo sto kazes meni je prihvatljivo! A to je zestok udarac TA koja oce vjecno da bude isto, bez obzira sto ni oni ne znaju oko egzaltacija nista.
A ne, nikako! Ne diraj mi Сербиану.
Sve smo mi to preuzeli iz Tradicionalne. Bili su na dobrom da otkriju sve egzaltacije i postavili su temelje na kojima danas gradimo.
Niti su mogli više niti im je to bilo potrebno u tim vremenima. Oni savršeno dobro funkcionišu. Sve je prilagođeno Nauku koji su uspeli da izgrade.
Planete su otkrivane tek onda kada je čovečanstvo na njih bilo spremno i tako se začela Moderna Astrologija.
Ono što mi upravo nedostaje su baš elementi Tradicionalne kojoj ću se stalno vraćati.
Muči me uloga koju je imala uništena planeta koja se nalazila u orbiti između Marsa i Jupitera. Ona bi u velikoj meri razbistrila najveću misteriju ove naše desetočlane družine Saturna, Gospodara prstenova -
Mesec.
«
Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 08:02:52 Argus
»
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #20 poslato:
Фебруар 28, 2009, 09:50:52 »
Citat
Ali i u Astrologiji postoje osnovna pravila koja važe za sve.
To se posebno odnosi na egzaltacije,...
U Astrologiji izgleda pravila nema ako gledamo na drugu recenicu tvoju, jer ne bi i danas se pitali gdje su te egzaltacije ( eto ti prvi uvodis zeljom da ti bude MO u Ar, NE u Sa egzaltirani,..., Dee SA u Le itd. ), i mijenjali ih uz jacu ili slabiju logiku kako nam se cefne, da odgovaraju i da su cvrsto pravila koja vaze za sve. Nepotpuna je i u osnovnom da ne kazemo neozbiljna je to disciplina, ako u 21 vijeku treba da se pogadjamo gdje su iste egzaltacije, odnosno nemamo uopste konsenzus da li treba to i traziti?! Tako da po toj ideji tu nema pravila, osim kako ih ko prihvati.
Iz toga proizilazi i sledece:
Citat
Sve smo mi to preuzeli iz Tradicionalne. Bili su na dobrom da otkriju sve egzaltacije i postavili su temelje na kojima danas gradimo.
Pitanje je sta je tu tradicionalno u takvom osnovu, potrebi, ili idealu tvom ili ma cijem koga to intrigira, jer tu ima mnogo rukavaca, bezbroj reklo bi se a da je ista definisana takva astrologija, i da ista umiju objasniti zasto je bas tako, ucinili bi to sa ovim osnovnim kako kazes, egzaltacijama, ili zasto SA vlada Aq, pa kazu eto zato sto je preko puta Lava a zima je pa je sve pobunjeno spram Le i SO, i slicne price za malu djecu. Odnsonso svi proizvoljno i samostalno zakljucuju ako imalo odmaknes dalje.
Tu ponajvise ima uvjerenja, i afiniteta, pa ko vise voli da gleda recimo smrt u horoskopu, nema spekulativno i imaginarno toliko da krene sam, svakako ce tamo zaviriti prije. Sto ne znaci da neko ne trazi i to, no sto covjek nije slobodan tako sto ne misli skoro nista svojom glavom, zato je meni to prilicno za izbjegavanje.
Ali nemojmo zaboraviti jedno, toliko se razlikuju medjusobno neki TA kroz dugu istoriju u radu, skoro pa ko mi koji koristimo UR, NE i PL u odnosu na njih. Uzmi ih 10 s reda i danas ko i nekad, i nece im se osnovni temperamneti poklopiti a kamoli sta drugo u izracunavanju u svakom trecem horoskopu.
A svakako da je to dio i nase tradicije, i da nije bilo njih ne bi bilo nas!
Kad kazem njih, mislimo na njih davne neke, a ne ove danasnje umisljenike sto to nesto petljaju polumisticno, cast izuzecima. I kao time, oni sad imaju vise pravo od tebe da rade astrologiju jer su blizi istini kroz metod? Imaju boljeg SA u 3 od tebe, to ce biti eto, zasluzio neko da to ugleda prije tebe pa ti moras da ucis od njih... jeste, jeste...uh taj tvoj JU u Sa i Ne u 1 u Sc, uh, eno vidi Mamula potonula, jel vjerujes? Kako ne vjerujes potonula kad ti kazem...i vjerovaces poslije 5 dana, ne iz uvjerenja, no iz potrebe da ti se uklopi u sistem vrijednosti nekad, ej ti koji si najrealniji na svijetu!...
Oni nisu bili ni izbliza jednoobrazni, osim ako u to ne racunamo da su se bavili sa 7 planeta svi, 12 kuca im je svima bilo bauu sem za SA, 6 isto bauu, 8 kuca vau vau, i o ledinu pa pod ledinu.
To sto koristimo slicno, ne znaci da pronalazimo isto. A ni niko isto. Hebes i nas i astrologiju. Oko cega pricamo kad ne mozemo isto naci nikad, a tesko i priblizno?
Na kraju ne znam ni sto ovo pricamo, ali ozbiljno, ne vidjesmo dosad javno, a ni od ovih sto mi pricase da im radise horoskope, nikakve rezultate ni osrednje a kamoli epohalne sto su donijeli kroz tu neku astrologiju. Da nisu tacniji u predikcijama od tebe mozda? Da ne umiju bolje objasniti zivot od tebe? U cemu ti to nedostaje nesto sto oni imaju da bi bio kompletniji astrolog? Sta da si ne do Bog umro 2000 i da nikad nisi cuo za njih, da li bi se to odrazilo na tvoje dijelo astrolosko?
Je l bi volio da ih nema? Naravno da ne bih! Nek ih ima, povremeno nije lose sta cuti iz tih daljina da vidim kako su nekad ljudi vjerovali u nesto, odnosno kako su objasnjavali sebi tajnu neku, koliki su bili moralisti, vjernici, posvecenici...I koliko ih je demon napado, ako je neko vjernik.
Ali ostavimo mogucnost da postoji nesto svugdje. I uvijek postujmo sve ljude svijeta pa i najveceg zgubidana koji je privirio u astrologiju ikad, bilo prije 4 iljade godina ili prije 100, a koji je bio posvecenik neba! Tu nema dvojbe bar. Niti kazemo mi da smo nesto u prednosti na njih ili oni na nas kroz metod, neka rade svoj poso ako oce vjecno, ali nemojmo se brukati pa govoriti oni su sve definisali kao pravila kojih se svako mora drzati ko pijan plota. Zagrebi ti malo tamo, ma sta pitaj logikom vise, nista sem cutnje neces dobiti. Iskjucivo sto ne znaju nego prihvataju da je tako, palo s neba, andjeli im donijeli pali.
No svi smo mi neznalice spram zivota, tako da mi je stvarno svejedno, ka oni ka tarot gatari. Ili ka ja, ka vracara najveca.
Sačuvana
www.svetosavlje.org
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #21 poslato:
Фебруар 28, 2009, 09:56:54 »
Citat
bla, bla - baš me teraš da brbljam - rekoh ja već šteta što nisi žensko. Da smo se drukčije sreli sve bi bilo ranije. Ja oličenje muškarca Ma0Ju, ti zanosno žensko Mo0Ne.
Samo ne znam sta bi sa mojim Marsom, ko ga bi u trojku uveli. ;D
Sačuvana
www.svetosavlje.org
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #22 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:09:27 »
Citat
Tesli je dovoljno što ima Uran na Ascendentu u znaku Bika kojim vlada Venera. A koja se itekako raduje Uranu u čijoj je kući egzaltirana. Kakva radost - pa to je euforija! ( i eto ti anoreksije)
Životinjski, divlji eros koga ništa ne sputava. Mladalačka Venera ni u jednom drugom znaku ne može da ostvari toliku slobodu. Ko da je spreči? Otac, majka, Bog?
Cek jesam li ja ovo razumio da je VE egzaltirana u Uranovoj kuci, jel to znaci u Vodoliji ili kako?
Ti si kralj ako je to! I potpisujem da moze biti kvantitetom sloboda da joj je tu dobro, ali kvalitetom zivota nikako, a ni erogenim zonama. 8)
Deder napisi te egzaltacije dje su po tebi i kad su egzaltacije.
Sačuvana
www.svetosavlje.org
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #23 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:16:57 »
Nisi ni od kakve pomoći - očekivao sam da i sam malo zavrtiš tu vrtešku >
Da - Bikovska Venera ima egzaltaciju u Vodoliji (ne i ona Vaginina). Otud Dan zaljubljenih u Vodoliji kada voliš sve oko sebe ali nikog konkretno - kada voliš čovečanstvo, ljudi su ti koje ne možeš da podneseš ;D
Zavrti i sam. Ništa lakše.
Jedini uslov je da upotrebiš magičnu brojku - 270 stepeni od znaka (vrh poslednjeg kvadranta).
«
Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 10:19:50 Argus
»
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #24 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:25:08 »
Ma ne volim geometriju takvu, ali cemo vrceti nesto vec nekad.
A i ovo:
Citat
Stavi potom žetone na broj 5 i zavrti Rulet.
Dobićeš premiju.
Doći ćeš do njenog sina i zemaljskog vrhunca na koji se uspeo.
I tako možeš da se igraš do Sudnjeg dana. Broj kombinacija prevazilazi onaj kod DNK (70 milijardi)
proizilazi iz istog vrcenja?
Sačuvana
www.svetosavlje.org
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #25 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:27:35 »
Naravno.
Kosmički zakoni važe za sve.
Bog ne voli da se kocka >
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #26 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:28:32 »
a ME u Pi ispade? Ajde ovo, SO u Ta, ME iz Vi u Ge, JU u Vi...ali ME u Pi???
Ma ti si cudo!
Sačuvana
www.svetosavlje.org
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #27 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:32:50 »
Znam ;D
Zar Hermes da bude uskraćen za iracionalno?
Teško. Šoferi koji voze foteljaše upućeni su u sve manipulacije.
A Merkur je ni manje ni više - božji glasnik.
«
Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 10:33:28 Argus
»
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #28 poslato:
Фебруар 28, 2009, 10:39:12 »
Citat
A Merkur je ni manje ni više - božji glasnik.
Sačuvana
www.svetosavlje.org
RadmilaM
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #29 poslato:
Фебруар 28, 2009, 11:06:37 »
Citat: Argus Фебруар 28, 2009, 10:32:50
Znam ;D
Šoferi koji voze foteljaše upućeni su u sve manipulacije.
Nisu. Neki cuju-vide-znaju vise od ostalih ljudi, ali ni slucajno da su upuceni u sve. Uostalom kao ni sekretarice. To su samo predubedjenja da soferi i sekretrice znaju sve.
edit: bolje je da pise, umesto predubedjenja - iluzije, zablude
«
Poslednja izmena: Март 01, 2009, 12:14:00 RadmilaM
»
Sačuvana
Moja natalna karta
Stranice:
1
[
2
]
3