Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 18, 2012, 01:52:06
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Tradicionalna Astrologija
(Urednik:
AstroSerbiana
) -
Vezba cini majstora (nastavak sa starog foruma)
Stranice: [
1
]
2
3
...
99
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Vezba cini majstora (nastavak sa starog foruma) (Pročitano 35884 puta)
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
Vezba cini majstora (nastavak sa starog foruma)
«
poslato:
Март 03, 2009, 08:27:20 »
Ovim horarnim pitanjem nastavljam topik sa starog prostora
http://www.astro-art.net/forum/topic-1010-405.html
.
Veceras, 3.3.2009. slusajuci sta mi suprug prepricava iz sadrzine danasnjeg Bliza o misljenju RRA da bi se i astrologija morala prekrsajno tretirati na svim nivoima, a ne samo TV-u jer, za njih, ona nije nista drugo do praznoverna gatalica i proricanje (ne zaboraviti da na celu Agencije stoji vladika Porfirije), palo mi je pitanje na pamet: "Da li ce astrologija doci pod udar drzavnih mera i da li ce Crkva insistirati na tome?".
Pitanje postavljeno u Beogradu u 20.19.
«
Poslednja izmena: Новембар 27, 2009, 12:47:51 AstroSerbiana
»
Sačuvana
Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com
,
www.tradicionalnaastrologija.com
,
www.horarnaastrologija.com
merkur
Newbie
Van mreže
Odg: Vezba cini majstora-II deo
«
Odgovor #1 poslato:
Март 03, 2009, 10:37:41 »
Nekih mera ce biti, ali ostaje da se vidi u kojoj meri.
Mesec i 10 kuca predstavljaju drzavu, 9 kuca i Merkur astrologiju, Jupiter kao prirodni vladar religije crkvu.
Mesec u 9. polju pokazuje interesovanje drzave za astrologiju, sto u kontekstu pitanja ukazuje na neke mere, ali rekao bih ne preterane. Sledeci aspekt Meseca je sa Jupiterom, tako da ce crkva uticati na drzavu da donese neke mere, a posto je aspekt trigon, onda ce drzava delom imati sluha, ali ne u potpunosti, jer je u izgonu Jupitera.
Sa druge strane Merkur je prosao konjukciju sa Marsom, sto ukazuje na pomenute napade, ali posto su u proslosti oni nisu toliko od znacaja, medjutim od znacaja je ulazak Merkura u znak Riba, u ovom slucaju znak kojim vlada prirodni vladar crkve, a u kome je Merkur debilitiran, tako da mozemo ocekivati konkretne akcije crkve.
Bice akcija, ali ogranicenog inteziteta.
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #2 poslato:
Март 03, 2009, 11:17:17 »
Da, ali sta da je pitanje postavljeno ovako: "Da li ce Crkva insistirati kod drzave na zabrani svih oblika paganskih proricanja?" Znaci, ne samo astrologije vec i gatanja svih vrsta. To je, uostalom, blize iztini od onoga sto sam ja kroz formu iznela. Dakle, ako se pitanje primarno tice Crkve protiv gatanja, odnosno, laznog proricanja kako RRA kaze, sta mislis sta je onda signifikator Crkve, a sta proricanja?
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
merkur
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #3 poslato:
Март 03, 2009, 11:41:24 »
Verovatno bi dali 9. kucu crkvi, a 12. gatacima, medjutim u ovom slucaju crkva nije odvojeni identitet, ona je svoj glas vec izrekla kroz Mesec. Jupiter mi u ovom slucaju vise sluzi kao dodatni signifikator za crkvu, u smislu da li ce teziti jos nekim akcijama van okvira RRA.
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #4 poslato:
Март 03, 2009, 11:47:32 »
Pogledaj recepcije. Da li ti JU, ako ga damo Crkvi, u triplicitetu ME, ako ga dodelimo astrologiji, odgovara stanju stvari, odnosno, odnosu Crkve prema astrologiji? Jos jedno pitanje. Da li znate koja planeta predstavlja prirodnog signifikatora prorostva i proricanja u TA? XII kuca pripada vesticama, ali ne i sva njihova rabota i ovde imamo razdvajanje subjekta od njegove funkcije poput lekar-bolest, kolega-posao, seks-partnesr itd. Magija jeste XII, ali proricanje ne i tu je TA na nekoliko mesta nedvosmislena.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
merkur
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #5 poslato:
Март 04, 2009, 12:18:49 »
Ovako, Jupiter u triplicitetu Merkura, delom odgovara situaciju. Jupiter je peregriniran, tj. oseca se lose, delom i zbog Merkura u cijem je triplicitetu i licu, ali posto je delom i u njegovoj vlasti ne moze puno toga da uradi sto i jeste realnost.
Mekur je prirodni vladar astrologije.
Koliko znam, Sunce je prirodni vladar proricanja, ali mislim da ces imati velikih problema da ubedis Bokija i mnoge druge da oni kao astrolozi proricu bilo sta.
Na kraju mogu da odgovorim samo na ono pitanje koje postavis, a to je da li ce astrologija doci pod udar zakona, a ne i na ono koje zelis da postavis.
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #6 poslato:
Март 04, 2009, 12:36:00 »
Pa ne bas jer kako ono Froli kaze kada nas upozorava na proveru istinske sadrzine klijentovog pitanja, nije vazna forma vec sadrzina. Namerno sam ovde zapetljala situaciju zarad vezbe, a mislila sam na procese van RRA, ona je svoje zavrsila. Pitanje je bilo da li ce Crkva krenuti u neku akciju zahtevajuci od drzave mere protiv svih oblika proricanja ukljucujuci tu i astrologiju. Zasto sam bas o tome mislila druga je prica, ona ima svoju uvertiru u jednoj raspravi, a razlog za ovu formu jeste, kao sto rekoh, vezba. Setila sam je se zbog cinjenice da IX pokriva i crkvu i astrologiju i vidovnjastvo i proricanje, ali ne zato sto je JU kuca vec zato sto je to kuca SO radovanja. Inace, tacka duha se kod nekih starih autora uopste tako ne zove vec tacka proricanja, a ista je solarnog principa. Da, sve to ima veze sa sredisnjim SO, simbolom duha, Boga, prvobitne svetlosti od koje je sve stvoreno, zakona sinhroniciteta i mnogocega jos. Na kraju, ima veze i sa onim sto SO, kao oponent SA, prvobitno pretstavlja, a to je nevreme vs. vreme, odnosno, SA. Van vremena sve se moze videti i u istoj perspektivi stoje proslost, sadasnjost i buducnost. SO je stozer, sedentarac na svim nivoima manifestacije, ali i nemanifestacije, sustina svih sustina. Da, na SO sam mislila. Zakljucak ce, manje-vise, biti isti i ako njega za signifikatora predmeta uzmemo, imamo negativnu recepciju sa ME, vladarem IX, MO u znaku IX, drzavu pod sugestijom Crkve i aplikacionu opoziciju oba luminara ka SA. SA je mera ogranicenja, restrikcija, prva maleficnost, ali svaka planeta 180 SO je slaba, narocito na manje od 8 stepeni od perfekcije opozicije. SA steti SO, to stoji, to su neke mere koje slede, ali SO je najjaca planeta i ovo je mrtva trka reklo bi se. Bas tako, neke mere, ali ne krajnje i definitivne. R SA u neodlucnom znaku. Hoce-nece. ME, Crkva bas SA zeli, u recepciji je sa njim, ali SO kroz opoziciju, ako nista, onda steti malefiku jednako koliko i on njemu.
Boki nikako ne moze biti razlog da ne pricamo o ovome. Ta nije on sveta inkvizicija, a i da jeste, da znas sto bi me zaustavio
Moj je duh za njega neukrotiv.
«
Poslednja izmena: Март 04, 2009, 03:01:33 AstroSerbiana
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #7 poslato:
Март 04, 2009, 03:45:45 »
Bez da ulazim ozbiljnije u problem sasvim mi je dovoljno što znam osnovnu srpsku ideju vodilju:
E, sad neću ni kako ja hoću! Ti ćeš mi zabraniš?!
Tako da lično navijam za zabranu Astrologije. Time će učiniti mnogo više no što su to u stanju sami astrolozi.
Za masovnu popularizaciju ovog sporta, naravno.
«
Poslednja izmena: Март 04, 2009, 03:46:12 Argus
»
Sačuvana
Veritas filia temporis...
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #8 poslato:
Март 09, 2009, 06:47:18 »
Ovo je primer jednog medicinskog horarca. Majka je postavila pitanje u vezi sa bolescu svoga sina: " Da li on zaista boluje od manijakalno-depresivne psihoze, odnosno, da li je dijagnoza koju su psihijatri uspostavili tacna?"
9.2.2004. u 14.12. u Beogradu
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #9 poslato:
Март 09, 2009, 06:54:07 »
Počinjem da vam zavidim. Toliko vam malo treba.
I ne morate da brinete za tačnost podataka rođenja.
Ali, šta biva kada neko nije zadovoljan analizom?
Pa postavi isto pitanje i drugim astrolozima.
Kako to objašnjavaš? Je li moguće da će baš kod svih (pod pretpostavkom da znaju da rade svoj posao) morati da se nađe na pravom mestu u pogrešno vreme???
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #10 poslato:
Март 09, 2009, 07:06:53 »
Kao da nebo mozes zeznuti. Postavljanje pitanja po drugi put drugom astrologu samo provere prvog astrologa radi, zapravo, i nije isto to pitanje jer se spontanost i iskrenost gube takvim cinom. Sta osoba time radi? Pita drugog astrologa da li je ovaj prvi bio u pravu, a sve to prikriveno u formi prvobitnog pitanja. Znaci, imamo dva sasvim razlicita pitanja.
Inace, ja imam natal ovog momka. Radila sam na oba fronta.
«
Poslednja izmena: Март 09, 2009, 07:19:57 Argus
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #11 poslato:
Март 09, 2009, 07:19:04 »
ah - posao administratora >
Činjenica je da Nebo ne možeš zeznuti.
Ali sumnja uvek ostaje a odgovor mi se ipak čini nepotpunim.
Previše miriše na izgovor.
Ne volim nedorečenosti, nije važno to da li vam ja verujem.
«
Poslednja izmena: Март 09, 2009, 07:20:47 Argus
»
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #12 poslato:
Март 09, 2009, 08:04:13 »
Ovo je jasno da jasnije ne moze biti. Sve se na svetu radja samo jednom. Cak i u konceptu reinkarnacije, sopstvo, odnosno, licnost su neponovljivi.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #13 poslato:
Март 09, 2009, 11:35:42 »
Zanimljiv horoskop. Na terenu medicinskih horara se najnesigurnije osjecam, bas zato i zelim odmah da se oprobam
Sin je predstavljen sa MA u fiksnom Ta, topao i naglaseno suvi planet(okcidentalan) u dnevnom horoskopu van svoje sekte, u hladnom i suvom znaku, u izgonu gdje se najnesretnije osjeca - prvi jak i jasan pokazatelj da sa sinom stvarno nesto nije u redu. Ipak, moglo je i gore, ovdje je bar jedan kvalitet zajednicki, a to je suvoca.
MA je na veoma neprijatnoj nekretnici Sheratan(ovdje odstupanje od egzaktnosti svega 4') prirode MA/SA koja moze dodatno samo da pogorsa stanje(meni signal razdrazljive, potencijalno nasilne vrste depresije).
Dispozitor MA je VE(signifikator bolesti) u Ar u izgonu, na Difdi(opet SA priroda), u 6. polju od sina(bolest). Signifikator bolesti u Ar(glava) u toplom i suvom znaku(po meni, ovaj kolericni pokazatelj dobro opisuje maniju.)
Vladar tacke bolesti(AC+MA-SA,na 3 Vi 45*) je ME, postavljen u fiksnom Aq(7. polje,8. po cijelim znakovima - strahovi, fobije, dusevna patnja...) u partilnom 90 sa MA, i jos u aplikaciji,bez recepcije.Postavljen u 10.znaku od MA, ovaj ga ME dominira, sto nije dobro, istovremeno opisujuci bolest koja se jasno manifestuje. ME je prirodni vladar racionalnog uma, svjesnog dijela licnosti, nerava...ovdje je orijentalan(topao) u toplom i vlaznom sangvinicnom znaku(racio,um), pa dodaje jos kolera uz nesto vlage. Istovremeno, on vlada maleficnim 12. poljem( i radikalnim, i derivativnim) pa je tako ovdje njegova uloga visestruko veoma negativna. Dodatno, ME prenosi svjetlost od VE do MA...
Mislim da je ovdje veoma vazno i sto je MO u egzaktnoj antisciji sa VE, pa tako i on postaje dodatni signifikator bolesti. U melanholicnoj je fazi u hladnom i suvom znaku Vi, pa daje snaznu nijansu melanholije(depresija), u 12. polju sina(tuga, sumorna raspolozenja, "patnje uma"). MO je inace isto tako simbol uma, ali onog iracionalanog, vezanog za mastu, imaginaciju, automatske reakcije i reflekse.) Na samom IC-u, ovaj MO ima snagu da se(negativno)izrazi, kao i ME.
Dodatno, SA r iz 12. radikalnog polja(vlada i 8.,dipozitor ME!) u izgonu u CA 60 MA dodaje svoj dio zlokobne melanholije(jos je i u melanholicnoj fazi u odnosu na SO), pa kao da to nije dovoljno,tako debilitiran na sve moguce nacine MA aspektira iz znaka njegovog pada.
Osim toga, ovaj SA je u egzaktnom 120 sa vrhom 5. polja u Sco.
Kad sve ovo zbrojim, cini mi se da je psihijatrijska dijagnoza tacna. Volio bih da budem demantovan
«
Poslednja izmena: Март 10, 2009, 12:24:04 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #14 poslato:
Март 10, 2009, 03:32:34 »
Da, tako je, dijagnoza je po ovoj karti tacna. Jos uvek je tako i danas, on je na lekovima koji se za ovu bolest daju i pod kontrolom je. Meni je prvo palo na pamet jednostavni i direktni simbolicki disbalans izmedju debilitiranog MA u znaku suprotne prirode i njegovog dispozitora VE u kolericnom, manijakalnom Ar. Sve je pocelo kada su se promene raspolozenja pocele desavati u kratkom vremenskom intervalu i ovo mi lici na debilitiranu VE u brzom i kardinalnom znaku. VE je prvi signifikator ove bolesti jer dispozituje MA. Flegma, vlaga i hladnoca u kolericnom, suvom i toplom okruzenju. Kako bolje opisati astrologijom ovo oboljenje sa ciklicnim fazama potpuno razlicitih raspolozenja i energija. Kako je majka pitala za dijagnozu, postavka njenog MO na IC je slika zabrinutosti zbog ishoda, zbog zakljucka, a to je jos jedno od znacenja donjeg meridijana. ME je MO dispozitor i vladar IC-a u fiksnom, racionalnom, naucnom, ljudskom znaku u ugaonoj kuci i egz. aspektu sa signifikatorom sina. Dijagnoza ga nepogresivo vidi u najrazumnijem i najnaucnijem od svih znakova. Da, dijagnoza je precizna i tacna. ME je fiksan u odgovarajucem znaku, na uglu i u tacnom aspektu sa MA. Nisu pogresili i to sam i rekla.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Stranice: [
1
]
2