Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 18, 2012, 02:15:40
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Moderna Astrologija
-
AstroObdanište
-
U znaku vodolije...
Stranice: [
1
]
2
3
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: U znaku vodolije... (Pročitano 905 puta)
luche
Gost
U znaku vodolije...
«
poslato:
Март 07, 2009, 01:36:47 »
VODOLIJA
Vodolija je drugi zimski znak. Ako se osvrnemo na godišnja doba, otkrićemo određeni ritam.
Prvi znak svakog godišnjeg doba naziva se osnovni znak; on utvrđuje ton za to doba. Proleće je, sa svojim duhom mladalačkog žara i očekivanja, sažeto u Ovnu, znaku početne energije. Letnji naglasak na potrazi za spoljnom ulogom u životu predstavljen je znakom Raka i njegovom snažnom ličnom usmerenošću na stvari. Vaga je predstavnik duha jeseni – potrage Ega za svojim unutrašnjim identitetom. Zima, kao i želja Ega da obuhvati širu, univerzalnu stvarnost, duh je koji karakteriše posebno znak Jarca.
Prvi ili osnovni znakovi samo utvrđuju smer godišnjeg doba koga predstavljaju: njihov je duh traženje, ne ispunjenje. U drugim, odnosno srednjim – tzv. fiksnim – znacima postiže se vrhunac ispunjenja. Tako u Biku bujna očekivanja proleća nisu više ograničena samo na probne (i često napuštane) početke, već su odlučno obuhvaćena obema rukama. U Lavu, srednjem od letnjih znakova, potraga Ega za svojom spoljnom ulogom rezultuje smirenom sigurnošću da je pronađeno ono što je traženo. U Škorpiji, fiksnom jesenjem znaku, potraga Ega za unutrašnjim identitetom kulminira u snažnom osećaju unutrašnje potpunosti, sabranosti. A u Vodoliji želja za obuhvaćanjem šire, univerzalne stvarnosti prelazi iz početnog otkrića u dubok osećaj usklađenosti sa tom stvarnošću i prepoznavanjem njene ispravnosti.
Prema savremenim astrolozima, Vodolijom vlada Uran, planeta inicijative i originalnosti. Drevna indijska tradicija pripisuje joj za vladara planetu Saturn, koja u svom pozitivnom aspektu predstavlja Dharmu, večni zakon, i čovekovu spiritualnu dužnost da se uzdiže na sve više nivoe usklađenosti sa tim zakonom. Nijedno pravilo ne može se na svakoga jednako primeniti jer su razni ljudi postigli razne nivoe duhovnog razvoja. Jedino pravilo koje se može postaviti je opšte usmerenje: čovekov rast mora izvirati iznutra i mora težiti uvek prema gore, prema večnosti. Drugim rečima, duhovni razvoj mora biti podstaknut iznutra. Važnija od bilo koje spoljne discipline jeste unutrašnja težnja tragaoca.
Tom duhu težnje podstaknute iznutra srodne su osobine koje se pripisuju Uranu: inicijativa i originalnost. Stoga vidimo da je i Uran isto tako prihvatljiv kao vladar ovoga znaka. Ali, kako njegova priroda nije još toliko istražena kao Saturnova, za sada bilo bi najbolje smatrati da Vodolijom vladaju obe te planete zajedno.
Simbol Vodolije je vodonoša koji iz svoga vrča u blagoslovu prosipa vodu po zemlji. Zašto voda kada je Vodolija vazdušni znak? Razlog leži u tome da je u drevna vremena voda simbolizovala život i duhovno krštenje. Istinski je dar Vodolije da inspiriše razumevanje da čovekov život treba da posluži tek kao karika u lancu uzvišenije istine.
Ako se vaše Sunce nalazi u Vodoliji onda se uglavnom trudite da izrazite svoj autoritet namećući drugima sopstveno viđenje univerzalnih zakona. Iz toga proizlaze mnogi vidovi vaše ličnosti, koja može istovremeno da bude društvena, a ipak u dubini samotnička; obuzeta hroničnom zabrinutošću, a ipak u sebi jaka u veri; dogmatična, a iznutra opet poštena i nepristrasna; napredna, a ipak zatvorena prema novim idejama; čovekoljubiva, a opet previše avangardna i isključiva u svojim stavovima.
U svojoj prirodi objedinjujete širinu Strelčeve vizije i obuzetost detaljima Device. Savršena ravnoteža tih osobina, začinjena najređim ljudskim kvalitetom – mudrošću, čini od vas osobu duboke vizije, sposobnu da uzvišene misli transformiše u praktična dela. Ipak, do takve se savršene ravnoteže, naravno, ne dolazi lako. Čak i kada je postignete, ona može uzrokovati mnogo nerazumevanja okoline.
Malo ljudi može da tako jasno kao vi shvati neophodnost kompromisa između ideala i njegove praktične primene. Još je manje onih koji su spremni da vide sebe kao puke korisnike tog ideala – na primer, da iskažu nekome prijateljstvo samo zbog toga što veruju u prijateljstvo, a ne u dotičnu osobu. Vaša priroda navodi ljude da poveruju kako ste lično vezani za njih više nego što to uistinu jeste. Vaš je idealizam uzrok da drugi očekuju veću odanost apstraktnim principima nego što to vaša dela na prvi pogled pokazuju. U vašem slučaju, ljudi retko dobijaju baš ono što očekuju.
Kako je mudrost redak dar, vaše polje vizije može obuhvatiti mnogo manje od Univerzuma. Kako je taktičnost retka vrlina, vaši bi napori da uskladite ljude s sopstvenim idealima mogli da postanu tek mešanje u njihove poslove. Na najvišem nivou, Vodolijin se dar unutrašnje dobre volje može manifestovati kao najčišće čovekoljublje. Na nižim nivoima, on može proizvesti jedino nametljivce s “univerzalnim” pogledom kojim guše druge. Neravnoteža između unutrašnje vizije i spoljnjeg djelovanja može rezultirati potpunim kontradikcijama. Iznutra se ovakav čovek može osećati ispunjen univerzalnom ljubavlju; spolja može gledati na ljude kao na pretnju tom idealu (“ja volim čovečanstvo; ljudi su ti koje ne mogu da podnesem”).
Najveća je mana Vodolije njena sklonost uverenju da svako mora videti Istinu onakvu kakvom je ona vidi. Njena sklonost da konkretizuje vlastite ideale moze prerasti u polaganje prava na slobodu, pa čak i na širu viziju drugih ljudi. Bez mudrog razumevanja da Istina ima mnogo lica, kao i da apsolutne istine mogu da budu sasvim legitimno primenjene na razlicite načine u ovome svetu relativnosti, rođeni pod znakom Vodolije mogu zapasti u dogmatizam najgore vrste.
Vodolije su, zbog želje da svoje ideale provedu u stvarnost, često vrlo društvene, međutim, njihov je fokus manje na ljudima s kojima se druže nego na apstraktnom osećaju za ispravnost koji je i uzrok njihove društvenosti. U sebi su Vodolije više sklone osećaju da su potpuno same na ovoj planeti.
Zbog svoje želje da ljude i stvari usklade sa vlastitim vrednostima, Vodolije su često napredne, inventivne i originalne. Bilo bi, međutim, pogrešno očekivati da budu onako otvorene prema tuđim idejama kako bi se to moglo pomisliti s obzirom na njihove liberalne stavove. Vodolijina motivisanost proističe iz unutrašnje vizije; ona je manje osetljiva na tuđa mišljenja nego što bi se to moglo očekivati. Njeno sopstveno razumevanje stvarnosti dolazi iz nesvesnog područja – pukoga hira, ako je duhovno nerazvijena, ili božanske intuicije, ukoliko je mudra.
Ako ste Vodolija, bilo bi dobro da uvek nastojte da vidite sebe u istom takvom svetlu u kakvom vidite i ostatak sveta. Jer, dok su vama apstrakcije bliske, normalni vas ljudski egoizam može sprečiti da u svoje shvatanje objektivne stvarnosti uključite i subjekt – samu sebe. Zbog toga u vašoj prirodi postoji neobična dvojnost: možete biti objektivni prema svakom drugom, dok ćete se sami osećati duboko povređeni zbog svake nenamerne ili zamišljene sitnice. Drugima možete prilično tačno da kažete kako bi trebali da žive, ali bi ponekad trebalo da pomislite da svoje dobre savete primenite i na sebi.
Za vas je neophodno da na neki način radite za dobrobit drugih jer će inače vaše unutrašnje percepcije izgubiti dodir sa stvarnošću. I što se više budete razvijali duhovno, to ćete više otkrivati da istinsko služenje ne znači biti sluga.
Uvek se trudite da proširite svoje shvatanje Istine. Nemojte da svoj duhovni rast opterećujete dogmatizmom..
"Pretvorio sam svoje srce u pustinju kako bi divlje cveće Tvoje ljubavi moglo cvetati u njemu."
Paramahansa Yogananda
Izvor
«
Poslednja izmena: Март 07, 2009, 03:37:00 Argus
»
Sačuvana
luche
Gost
Odg: U znaku vodolije...
«
Odgovor #1 poslato:
Август 11, 2011, 10:43:49 »
Njemačka: Ljubljenje je oblik terorizma?!
Njemačko udruženje "Knigge" zatražilo je da se uvede zabrana da kolege na poslu ljube jedni druge u obraz, žaleći se da je to jedan oblik "terorizma".
Ovo udruženje, koje sebe smatra za čuvara pravilnog ponašanja, smatra da je ljubljenje u kancelariji tokom godina poprimilo drugi oblik i postaje napadno.
Pozdravljanje u francuskom stilu izazvalo je čuđenje u njemačkom društvu, gdje kolege često provedu kompletni radni vijek obraćajući se jedan drugom sa "Sie" (vi) a ne "du" (ti).
Sada se "Knigge" zalaže za ukidanje ove pojave, jer smatra da su primili nekoliko poziva zbunjenih Nijemaca koji traže savjet kako da reaguju kada ih neko poljubi u znak pozdrava.
Predsjedavajući Udruženja Hans-Michael Klein rekao je britanskom dnevniku Times "da to odmah treba ukinuti i da ne treba da bude nikakvog ljubljenja, bar ne na radnom mjestu."
"Kod mnogih postoji sumnja da li možda prilikom ljubljenja ima i erotske komponente. Ljubljenje jednostavno ide na živcima mnogima na poslu. To je oblik terorizma", smatra Klein.
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #2 poslato:
Август 12, 2011, 11:29:43 »
Seks je onda ubistvo sa predumišljajem.
Sačuvana
Veritas filia temporis...
vagica
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #3 poslato:
Август 12, 2011, 11:43:19 »
Umrecu od smeha.
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #4 poslato:
Август 12, 2011, 11:45:07 »
Citat: Argus Август 12, 2011, 11:29:43
Seks je onda ubistvo sa predumišljajem.
a jok, to se ne računa, vladar nam je egzaltiran u škorpiji pa sa tim nemamo problema
srećom, moje kolege na poslu nisu bile u fazonu ljubljenja, ali zato na fakultetu...
brate, svi te cmaču
ne znam ima li to veze sa generacijskim jazom, da li su mlađe kolege odrastale po drugačijim pravilima, ali svi se cmaču, bez obzira na uzajamno mišljenje, pol, stepen poznavanja
što je najgore, svi ME cmaču
treba li da kažem da ja to ne volem?
posle svih ovih godina, malo sam se navikla, iako naravno ja i dalje ne cmačem nikoga, niti ću, ali prihvatila sam to kao nužno zlo
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #5 poslato:
Август 12, 2011, 03:34:24 »
prosto se osecas lose kad ne ostave svoje balice na tebi!
Sačuvana
katarina7
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #6 poslato:
Август 12, 2011, 05:29:41 »
ja sam među svojima poznata kao drvendeka koja ne podnosi to bespotrebno cmakanje...čak ni deci svojoj ne dokazujem ljubav na taj način baš često
imam jednu koja zna da me to balavljenje užasno nervira, i svaki put da me vidi mi zalepi tri zvonka poljupca tik uz uvo, od kojih mi zveči u glavi 10 min
a druga pak smatra da je ne volim dovoljno i obavezno mi na ivici plača saopštava da silno pati zbog toga što je ne grlim i ne ljubim onoliko često koliko ona smatra da treba to da radim
Sačuvana
katarina7
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #7 poslato:
Август 12, 2011, 06:20:23 »
Sa riječi na djela - odmah prijelaze naše dame.
«
Poslednja izmena: Август 12, 2011, 06:20:45 Argus
»
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #8 poslato:
Август 12, 2011, 06:35:59 »
kao što rekoh, gazda, vladar nam je egzaltiran u škorpiji, mi sa delima nemamo problema
ali, problem je taj što je cmakanje vrlo dubok ulazak u lični prostor, dozvoljen samo minimalnom broju ljudi... bilo ko drugi kad preduzme takvu akciju, vrši čin agresije
znači, ovlašćeni za ulazak u prostor su sa jedne strane bukvalno najbliži i to ako ih dugo nisam videla, i sa druge strane oni kojima bih dala pristup i svim ostalim delovima tela
svi koji ne spadaju u te dve kategorije, a cmaču me, spadaju u kategoriju napadača
Sačuvana
Jupiter
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #9 poslato:
Август 12, 2011, 07:04:18 »
Moji Jupitercici su jos u Centralnoj Cemeriki. Juce mi je Jupitercic skupljao pijesak, okean u casi, flasi ili kesi (pitacu ga), skoljke, morske krastavce (sve sam to fino narucila), iskrsle mi slike njegove guzicice u pijesku kako razmislja o mojoj poklon-narudzbi.
Sto se poljubaca tice istrenirala sam ih da se dobro isprde "u sve sto iskoce" obraze, dok su bili manji tu su bile sline izmjesane sa pljuvackom, lizalicama, bombonama, sokovima, steta sto se boranija ne lijepi bez zaprske, onako fino sve unakarade, ulijepe. Sad vise nikom ne pada na pamet da mekece: "uh sto su slatka/divna/pametna i sl.- djeca", pa jos da ih poljubi. Boze sacuvaj!
I danas to radimo bez ljepaka razne vrste,
tako da se svi lijepo i sakom i nogom krste.
Nego,
tetka jedva ceka da ih vidi okom svojim,
te lagano sate brojim,
...
Sačuvana
~*~ Verba docent, exempla trahunt ~*~
Jupiter
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #10 poslato:
Август 12, 2011, 07:08:38 »
Slika:
Guzva u bratovoj kuci, puna gostiju,
ulazi tetka na scenu sa
"koga nijesam ovdjena iZ^ljubila?"
Dolaze Jupitercici sa prduckanjem,
prducka i tetka,
i bole nas uvce sto druge bole uvcad
na nase Dragacevo.
Gdje si posla?
Idem caskom do kuratila
da se umijem.
Sačuvana
~*~ Verba docent, exempla trahunt ~*~
luche
Gost
«
Odgovor #11 poslato:
Август 12, 2011, 07:45:17 »
ja svoju sestričinu uvek pitam smem li da je poljubim, iako joj je tek pet godina, oba vladara u vodoliji, nema šale sa tim
nekad mi ne dozvoli, češće dozvoli
baba zna da je poljubi bez pitanja, i to bogami bude problem
sestrić, koji je mlađi, nikad se ne zadržava dovoljno pored mene da uopšte stignem da ga pitam za poljubac, njemu je stelijum u vodoliji
«
Poslednja izmena: Август 12, 2011, 07:46:12 luche
»
Sačuvana
luche
Global Moderator
Van mreže
«
Odgovor #12 poslato:
Септембар 30, 2011, 04:38:20 »
http://youtu.be/N9oq_IskRIg
Meksiko Siti uvodi "brak na određeno vreme"
U želji da pomognu budućim mladencima koji bi, uvidevši da su pogrešili, želeli da se što pre razvedu, odbornici meksičke prestonice razmišljaju da uvedu instituciju privremenih venčanih listova.
Gradska skupština Meksiko Sitija, koja je pre dve godine legalizovala gej brakove, sada planira da usvoji zakon koji će parovima omogućiti da sami odrede dužinu braka.
Mladenci će morati da sklope ugovor na najmanje dve godine i, ukoliko su zadovoljni brakom, moći će da ga produžuju koliko puta budu želeli.
Ovako postignuti dogovori sadržavaće klauzule o načinu podele imovine i starateljstvom nad decom u slučaju razvoda.
- Ugovor će jednostavno biti raskinut ako, po isteku dvogodišnjeg perioda, bračni osnosi nisu stabilni ili harmonični - kazala je za Rojters koautorka predloga zakona Leona Luna, dodajući da bi se time izbegao mučan proces razvoda.
Ona je navela da predlog nailazi na podršku većine odbornika i da treba očekivati da bude izglasan do kraja godine.
Statistički podaci ukazuju da se u meksičkoj prestonici bračni parovi najviše razvode posle dve godine braka.
Sačuvana
Teme koje se tiču lokalregionalne politike/istorije strogo su zabranjene na forumu i svaki post koji ih se tiče biće brisan bez obzira ko je autor, i kakav je stav u odnosu na nju zauzet
-------
Moja natalna karta
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #13 poslato:
Септембар 30, 2011, 05:17:47 »
Na šta li će ova planeta da liči za 10-20 godina?
I kod nekih astrologa začudo još uvek postoji dilema da smo u Eri Vodolije
Sačuvana
luche
Global Moderator
Van mreže
«
Odgovor #14 poslato:
Септембар 30, 2011, 05:20:01 »
a evo i karte meksika, da betoniramo
Sačuvana
Teme koje se tiču lokalregionalne politike/istorije strogo su zabranjene na forumu i svaki post koji ih se tiče biće brisan bez obzira ko je autor, i kakav je stav u odnosu na nju zauzet
-------
Moja natalna karta
Stranice: [
1
]
2
3
Idi gore
Štampaj
« prethodna tema
sledeća tema »
Prebaci se na: