Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 02:17:08
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2 3 ... 14   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Crna hronika  (Pročitano 9630 puta)
RadmilaM
Sr. Member
Van mreže Van mreže

radmilamatic@yahoo.com
« poslato: Март 08, 2009, 02:24:38 »
Idi gore Idi dole

BANJALUKA - Autobus iz Nikšića, u kojem su bila 52 putnika, od čega 46 dece, sleteo je jutros sa puta i prevrnuo se u mestu Žljebovi na putu Han Pijesak - Sokolac, javili su banjalučki elektronski mediji.

Strahuje se da je jedno dete poginulo, dok je 25 teže povređenih prebačeno u Klinički centar Istočno Sarajevo.

Portparol Centra javne bezbednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić rekla je da se nesreća desila jutros oko 6.45, dodajući da se lakše povređeni nalaze u restoranu Autobuske stanice na Sokocu.

« Poslednja izmena: Март 28, 2009, 10:20:51 Argus » Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #1 poslato: Март 11, 2009, 09:29:12 »
Idi gore Idi dole

Pucnjava u Alabami, deset mrtvih

Najmanje deset osoba, među kojima i počinilac, ubijeno je u pucnjavi i jurnjavi kolima u američkoj saveznoj državi Alabami, saopštio je noćas FBI.
Pucnjava je počela u Samsonu, gradiću na jugoistoku države, a završila se u Ženevi, sedištu okruga, 20 kilometara dalje, prenela je agencija Rojters, pozivajući se na saopštenja FBI i lokalne policije.
Navodi se da je prvih pet osoba ubijeno u kamp-prikolici u Samsonu, među njima i supruga i tromesečno dete jednog od zamenika šerifa.
Još nije jasno da li je počinilac izvršio samoubistvo ili je stradao u obračunu sa policijom, ali se zna da je među žrtvama i njegova majka, a da je tokom bega otvarao nasumičnu vatru na prodavnice i vozila koja su se kretala autoputem između dva grada.
Tom prilikom život je izgubilo još troje ljudi, a više ih je ranjeno.
Za sada nije poznat motiv zločina, a policija procenjuje da broj žrtava još nije konačan.

http://www.youtube.com/watch?v=j3f3n6vkavI

"The shooting started in a neighborhood in Samson, a town of about 3,000 about 15 miles north of the Florida border, just after 4 p.m."

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #2 poslato: Март 11, 2009, 03:18:58 »
Idi gore Idi dole

Šesnaestoro mrtvih u pucnjavi u srednjoj školi u Nemačkoj

U pucnjavi koja se jutros dogodila u srednjoj školi u Nemačkoj poginulo je 16 osoba, među kojima i napadač, saopštila je lokalna policija, a prenosi Skaj njuz. Napadač je ubio devet učenika i troje nastavnika u srednjoj školi Albertvil  u Vinendenu kod Štutgarta pre nego što je pobegao ka gradu. Posle toga, u pucnjavi između policije i napadača ubijeno je još troje prolaznika, dok su dvojica policajaca teško ranjena.

Prvobitno, pojedini strani mediji su javili da je sedamnaestogodišnji napadač, bivši učenik te škole, uhapšen, ali je nemačka policija saopštila da je napadač još u bekstvu.
Urednik lokalnih novina "Winnenden Zeitung" Frank Nipkau rekao je za Skaj njuz da je napadač diplomirao u toj školi pre dve godine.
"On je upao u dve učionice i pucao na učenike", rekao je Nipkau.
"To je jedan idiličan grad bez velikih problema, niko ne može da razume zašto se ovo dogodilo", dodao je on.
Policija, spasilački timovi i vatrogasci se od jutra nalaze u školi. Očevici kažu da su učenici iskakali sa prozora škole nakon što je napadač otvorio vatru. 
"Čovek obučen u crno ušao je jutros oko 09:30 u školu i odmah otvorio vatru", izjavio je portparol policije Klaus Hinderer.
"Špigl" je na svom sajtu preneo
da su se ubistva dogodila u gimnaziji "Albertvil", koju pohađa oko 1.000 đaka.
BBC je preneo navode očevidaca prema kojima je napadač bio obučen u crnu borbenu uniformu.
Policija je blokirala oblast i opširna istraga je u toku. 

http://www.youtube.com/watch?v=roDd310t4HM

Sačuvana
andjela pizelli
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Март 14, 2009, 06:28:38 »
Idi gore Idi dole

Kad smrt zakuca u snove...

Sačuvana
andjela pizelli
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Март 15, 2009, 08:54:09 »
Idi gore Idi dole

Kad smrt zakuca u snove...

Osoba je umrla u snu,nad vladarom VI -Mjesecom,koji je na vrhu VIII,nadvio se u tranzitu,turobni Saturn iz XII.
Natalni Neptun je bio aktiviran,tablete,pice...moguce da je i Uran bio okidac,kao i tranzitni Mars,koji je kvadrirao vladara Asc..Natalni Mars na vrhu XII a primice se Pluton..Tuga pregolema.Majka,IC na Algolu,ostaje bez sina jedinca..
Nalazi se cekaju.
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #5 poslato: Март 24, 2009, 01:13:19 »
Idi gore Idi dole

Pucao maloletnoj devojci iz „kalašnjikova“ u grudi

NIŠ - Ivica Panić (30) iz Gornjeg Ljubeša u opštini Aleksinac uhapšen je zbog sumnje da je 21. marta oko 19 sati hicima iz automatske puške ubio Suzanu Savić (16) iz susednog sela Srezovac, učenicu Srednje medicinske škole u Kruševcu. Panić je, kako se pretpostavlja, pucao u trenucima rastrojstva zbog ljubomore jer Suzana, koju je proganjao mesecima, nije želela da se zabavlja s njim.
Panić se obučen u crno, s kapuljačom na glavi i „kalašnjikovom” u rukama, ušunjao u kuću devojke u Srezovcu koju je upoznao prošlog leta i izrešetao je dok se pre večere odmarala u svojoj sobi. Prema prvim informacijama, Panić je sa tri hica ispaljena sa razdaljine od metar i po pogodio nesrećnu devojku u grudi.
- Suzana je došla u petak iz Kruševca gde ide u prvi razred Srednje medicinske škole, da provede vikend sa nama. Pričali smo te večeri, smejali se. Otišla sam da napravim palačinke, a ona u sobu da malo prilegne pre nego što počne serija na TV-u - počinje priču Suzanina majka Žaklina. Kad je začula hice, kaže, pomislila je da sin u dvorištu baca petarde.
- Vrata Suzanine sobe su bila otvorena, videla sam dim ispred, onda sam čula da vrata susedne prostorije lupaju. Dotrčala sam i videla muškarca u crnom, sa kapuljačom na glavi kako razvaljuje vrata da bi izašao na terasu. Skinula sam mu kapuljaču i videla lice iz profila. Tad mi je prvi put blesnulo pred očima. Jedan metak mi je prošao pored slabine. Potom još jedan blesak. Drugi metak mi je prošao pored noge. Kada sam se povratila od šoka, dotrčala sam do Suzanine sobe. Gušila se. Još nisam znala šta se desilo. Podigla sam ćebe i videla je svu u krvi. Krv je liptala iz grudi, leva ruka je bila razneta - priča Žaklina. Majka, skrhana bolom, u panici je, kaže, počela da doziva supruga Sašu i ukućane, vikala je da trče za ubicom, ali je on uspeo da iskoristi pometnju i nestane u mraku. Uhapšen je iste večeri u selu, a policija je kod njega pronašla pušku iz koje je pucao.
Za to vreme, u kući porodice Savić počela je uzaludna borba za Suzanin život. Roditelji su je ranjenu uneli u automobil i krenuli prema bolnici u Aleksincu. Sami. U Adrovcu im je pukla guma na automobilu. Zaustavili su prvi automobil, ali je vozač odbio da ih primi. Teško ranjena devojka je krvarila, a minuti su prolazili munjevito... Pojavio se poznanik iz Tinjana koji ih je primio u vozilo. Borba za život devojke nastavljena je do odeljenja hirurgije u Aleksincu. Na prijemu su doktori, nažalost, konstatovali smrt.
Suzanini roditelji kažu da ubicu poznaju iz komšiluka, da im ranije nije dolazio u kuću i da nisu znali da li se njihova ćerka zabavljala s njim.
- On je nju jurio, proganjao. Pretio je da će je ubiti ako se ne zabavlja sa njim. Pričao je da nikada neće dozvoliti da ima drugog dečka. Preksinoć mi je rekla nešto o tome, ali nisam smela da kažem suprugu jer sam se bojala da će otići u njegovu kuću i da će ga ubiti. Nadala sam se da će se otkačiti od nje, da će je ostaviti na miru. Pokazala mi je SMS koji mu je poslala - da ne želi da bude s njim. Telefon je uzela policija... - priča Žaklina.
Suzanin deda Zoran Savić, kod koga je ona stanovala u Kruševcu, kaže da je Panić nedavno dolazio da je traži, ali da nije bio nasilan.
- Upoznala ga je prošlog leta na raspustu u selu, bili su u nekoj kraćoj vezi. Ona je potom pošla u Kruševac u školu i želela je da prekine kontakt s njim, ali je on nije ostavljao na miru. Kada je nedavno dolazio u Kruševac bio je fin. Rekao je samo da želi da se pomire - priča Zoran Savić.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #6 poslato: Март 26, 2009, 01:10:13 »
Idi gore Idi dole

Ciljali sudiju, ubili suprugu

KNJAŽEVAC - U eksploziji bombe, postavljene na ulazna vrata stana Velimira Lukića (62), starešine Opštinskog prekršajnog veća u Knjaževcu, u sredu oko 6.30 sati ubijena je sudijina supruga Radica (57). Zločin se dogodio u centru Knjaževca, na ulazu u stan broj šest, zgrade u Ulici Branka Radičevića 12.
- Bomba je aktivirana kada je Radica otvorila vrata - objašnjava Zorin Zogović, okružni tužilac iz Zaječara. - Od posledica ranjavanja žena je ubrzo preminula. Istražni organi rade na rasvetljavanju ovog slučaja.
- Spavao sam, čuo sam strašan prasak - priča sin Marko. - Izašao sam iz sobe i video krvavu majku. Nisam znao šta se dešava. Pokušao sam da joj pomognem. Nisam ni znao da li je živa. Onda je došla Hitna pomoć, odvezla je u bolnicu gde je i preminula. Nadam se da će policija brzo otkriti napadače. Ne znam šta da kažem, u šoku sam.
Komšinicu Nadeždu Ćirić probudio je prasak.
- Pomislila sam da je zemljotres - priča stanarka.
- Onda sam začula viku i plač. Istrčala sam iz stana i videla Velimira i njegovog sina, koji su pokušavali da pomognu Radici.
Ubrzo je stigla i ekipa Hitne pomoći koja je Radicu, koja je penziju stekla radeći takođe u Opštinskom sudu za prekršaje, odmah prebacila u zdravstveni centar u Knjaževcu. Nesrećna žena je međutim nešto kasnije preminula od, kako smo nezvanično čuli, posledica unutrašnjeg krvarenja.
Po nezvaničnim informacijama do kojih su došle "Novosti", napad je izvršen ručnom bombom M57, poznatijom kao "kašikara", koja je bila umotana u papir i iz koje je bio izvučen osigurač. Kada je Radica otvorila vrata eksplozivna naprava je pala na pod i aktivirala se. Nezvanično, napadu su prethodile pretnje njenom suprugu.
U Opštinskom veću za prekršaje u Knjaževcu - muk. Nevenka Pantić, predsednica Okružnog veća za prekršaje sa sedištem u Zaječaru, i Ivica Tomić, Lukićev zamenik, bili su potreseni i šokirani ovim događajem. Oni potvrđuju da je na ulazna vrata stana njihovog kolege bila postavljena eksplozivna naprava, a dodatne informacije nisu mogli da nam daju dok se ne okonča istraga.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #7 poslato: Март 27, 2009, 01:30:15 »
Idi gore Idi dole

venera u ovnu 90 pluton u jarcu  :(

TROJICA SILOVALA MALOLETNICU!

Radovan T. (55), njegov sin Dejan (25) i Milovan G. (22) iz Osečine uhapšeni zbog sumnje da su silovali D. J. (14). U poslednje dve nedelje u Srbiji ovo je treći slučaj da trojica siluju maloletnicu

Valjevska policija uhapsila je Radovana T. (55), njegovog sina Dejana (25) i Milovana G. (22) iz Osečine zbog sumnje da su silovali D. J. (14)! Oni se terete da su seksualno zlostavljali devojčicu od septembra 2008. do marta ove godine! Kako Press saznaje, D. J. je prilikom poslednjeg silovanja zadobila teške povrede.

Radovan, Dejan i Milovan sumnjiče se da su uz pretnju silom u proteklih sedam meseci silovali četrnaestogodišnju devojčicu! Izvor Pressa blizak istrazi kaže da postoje dokazi da je D. J. silovana nekoliko puta!

- D. J. živi u blizini Radovanove firme. Verovatno ju je kolima povezao u školu. Tako je sve počelo! Ona je silovana uglavnom u kolima Radovana T. i njegovog sina. Devojčica se nalazi u teškom psihičkom stanju posle torture koja je trajala sedam meseci! Radovan, Dejan i Milovan pretili su D. J. da će pobiti njene sestre i roditelje i zapaliti joj kuću ukoliko otkrije da su je oni silovali! Prilikom poslednjeg zlostavljanja zadobila je teške povrede. Sva u modricama otišla je u školu, pa je njena nastavnica prijavila policiji. Osumnjičena trojica odmah su uhapšena - navodi naš izvor, i dodaje:

- D. T. je iz okoline Osečine, u kojoj ide u osnovnu školu. Radovan T. je vlasnik ugledne firme iz Osečine koja se bavi proizvodnjom nameštaja. Njegov sin Dejan odranije je poznat policiji.

Osumnjičeni Radovan i Dejan T., kao i Milovan G., u zakonskom roku uz krivičnu prijavu biće privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Valjevu.

U poslednje dve nedelje ovo je treći slučaj u Srbiji da trojica muškaraca napadnu i siluju maloletnice! Trojica učenika srednje škole u Ivanjici, D. P. (18), K. R. (17) i B. P. (17) silovali su 13. marta petnaestogodišnju devojčicu u nedovršenoj kući u ulici Branislava Nušića u centru ovog mesta! Trojica mladića pozvala su nesrećnu devojčicu da se nađu u centru grada, jer su imala poruku za nju od njene simpatije.

- Našli su se sa devojčicom u nedovršenoj kući u centru Ivanjice. Odmah su nasrnuli na nju i dok su je dvojica držala za ruke, treći ju je silovao. Tako su je sva trojica napastvovala, uprkos tome što ih je devojčica preklinjala da prestanu. Posle jednočasovnog iživljavanja, trojica napasnika zapretila su devojčici da drži jezik za zubima. Silovana devojčica ispričala je drugu šta su joj D. P., K. R. i B. P. uradili. On joj je odmah rekao da sve ispriča svojoj majci i da ih prijavi policiji, što je ona i uradila. Trojica mladića ubrzo su uhapšena, a na saslušanju u policiji negirali su silovanje maloletne drugarice. Sva trojica osumnjičenih su na saslušanju tvrdili da je ova petnaestogodišnjakinja sama htela grupni seks sa njima, pa su i oni pristali - rekli su u policiji. Trojici osumnjičenih određen je pritvor.

Beogradska policija uhapsila je u utorak trojicu mladića starosti od 18 do 20 godina zbog sumnje da su u ponedeljak uveče oteli i silovali D. B. (15)! Mladići, za koje se pretpostavlja da su narkomani, sačekali su devojčicu ispred njene škole i odveli je u podrum zgrade u Ustaničkoj ulici 65 u Beogradu, u kojem su je držali do utorka po podne!

- Policajci su upali u podrum zgrade nakon dojave stanara da se čuje glasna tehno muzika, ali i da neko vrišti. U isto vreme javili su se i roditelji devojčice, koja je uspela da ih pozove mobilnim telefonom. Kada su policajci ušli u podrum, zatekli su trojicu mladića i D. B. polunagu i potpuno iznemoglu na stolici! Devojčica je bila u teškom stanju, malaksala i iscrpljena. Plakala je. Rekla je da su je držali celu noć u podrumu i da ju je jedan od njih silovao. Zatim se onesvestila i pala sa stolice na pod - kaže naš sagovornik iz policije. Zasad je utvrđeno da je jedan od njih silovao devojčicu, policija istražuje da li su i preostala dvojica učestvovala u  zlostavljanju.
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #8 poslato: Март 28, 2009, 12:00:20 »
Idi gore Idi dole

pardon, me0ve u ar90pl  >:(

Uhapšeni "italijanski Fricl" i njegov sin

Italijanska policija je danas uhapsila 63-godišnjeg muškarca i njegovog 40-godišnjeg sina zbog sumnje da su silovali svoje ćerke u severnom italijanskom gradu Torinu, prenosi BBC. Italijanski mediji prenose da je reč o uličnim prodavcima Mikeleu i Đuzepeu Mongeliju.
Policija prvo nije otkrila mnogo detalja o ovom slučaju, ali su kasnije preko medija stizale brojne informacije. Jedna od prvih saopštenih stvari je da je sin bio ohrabren da imitira svog oca, koji je navodno u zatočeništvu držao svoju ćerku 25 godina, gde ju je seksualno zlostavljao.  Italijanski mediji navode da prva žrtva, kojoj je dat pseudonim "Laura", sada ima 34 godine i da je na psihijatrijskom tretmanu. Đuzepe, jedan od osmorice sinova koje Đuzepe ima, takođe je seksualno zlostavljao svoje četiri ćerke. Za Laurino zlostavljanje se veruje da je počelo kada je imala devet godina.
Kako prenosi "Dejli mejl", Laura je imala vrlo malo formalnog obrazovanja i bila je prisiljena da živi u zamračenoj sobi bez struje koju je mogla da napusti samo u pratnji svog oca.
Zvaničnici su otkrili da je njen brat seksualno iskorišćavao i svoju decu u uzrastu od šest, osam, 12 i 20 godina i prisiljavao ih da posmatraju zlostavljanje svojih sestara.
"To je stravično tužan slučaj. Žena je još 1994. godine prijavila silovanje, ali su njene tvrdnje tada bile odbačene i tako je ovaj užasni slučaj seksualnog zlostavljanja bio nastavljen još 15 godina. Video sam mnogo slučajeva incesta u svojoj karijeri, ali je ovaj ubedljivo najgori", rekao je glavni tužilac zadužen za ovaj slučaj Pjetro Forno.
Otac i sin su u pritvoru i optuženi su za silovanje, zlostavljanje u porodici, kao i za opsceno ponašanje u javnosti, jer su zlostavljali svoje ćerke i u kolima na ulici. Socijalne službe se trenutno staraju o žrtvama.

Slučaj je otkriven nakon anonimne dojave, posle koje je policija postavila uređaje za prisluškivanje u porodičnu kuću Mongelijevih i njihov automobil. U jednom od manje šokantnih transkripta koje je policija objavila piše da je zabeleženo kako osmogodišnja ćerka izgovara: "Tata, skloni ruke sa mene. Ti si kopile, prestani." Policija je navela i da se porodica preselila u Torino iz manjeg grada Fođe, nakon što je Mikele našao posao kao preprodavac starog gvožđa.
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #9 poslato: Март 28, 2009, 12:03:44 »
Idi gore Idi dole

ili bi ovo bilo so0ve0me u ar 90 pl u jarcu kao snage zakona... najzad otkriven zločin...
užas, u svakom slučaju...
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #10 poslato: Април 03, 2009, 11:58:21 »
Idi gore Idi dole

Novo masovno ubistvo u SAD

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama, 12 ljudi je ubijeno i isto toliko ranjeno u pucnjavi u američkoj državi Njujork u gradu Bingamtonu. Napadač najverovatnije uhapšen. Policija iznosi povređene.
Naoružani napadač upao je u zgradu lokalne administracije u gradu Bingamton u američkoj državi Njujork i otvorio paljbu.
Kako javlja izveštač RTS-a, prema poslednjim nezvaničnim informacijama ubijeno je 12 ljudi i isto toliko ranjeno.  Policija je do sada uhapsila dve osobe azijskog porekla, od kojih je, pretpostavlja se jedan napadač.
Postoji mogućnost da je u zgradi i treća osoba za koju se sumnja da je takođe učestvovala u napadu.
U zgradi u kojoj se nalazi služba za pitanja imigranata nepoznati napadač držao je kao taoce između 20 i 40 ljudi.
Specijalne policijske snage opkolile su čitav kvart.
Na terenu su brojne ekipe hitne pomoći, policije i vatrogasnih službi.
Napadač, koga su očevici opisali kao Azijata, počeo je da puca prilikom polaganja ispita za državljanstvo.
Pucnjava je počela oko 10.30 časova po lokalnom vremenu. Evakuisani su stanari svih obližnjih zgrada, lokalna škola i starački dom.
Grad Bingamton udaljen je oko 240 kilometara od Njujorka.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #11 poslato: Април 04, 2009, 07:08:20 »
Idi gore Idi dole

Četiri smrti na magistrali

U strahovitom direktnom sudaru "bmv" i "golfa", u subotu oko četiri časa, na Ibarskoj magistrali, u Dudovici kod Lazarevca, četiri osobe su poginule, a jedna je teško povređena. Na mestu su poginuli Radiša Đurđić (32) iz Dudovice, koji je vozio "bmv", jagodinskih tablica, Zoran Nikolić (42) iz Kruševca, vozač "golfa", kruševačke registracije i njegove saputnice Vera Miljković (53) i Milena Radojević (54), obe iz Kraljeva.
Teško povređena Mirjana Jovanović (58) iz Kruševca, koja je bila u "golfu", prebačena je u beogradski Urgentni centar i, prema poslednjim informacijama, u teškom je stanju.
Nesreća se dogodila na pravom delu Ibarske magistrale, u Dudovici, selu između Lazarevca i Ljiga, kada je, prema prvim nalazima istrage, vozač "bmv", pretičući automobil "lančija", crnogorske regisracije, direktno udario u "golf", koji je dolazio iz suprotnog smera. Od siline udara, automobili su potpuno smrskani i sleteli su sa magistrale u kanal. Na Ibarskoj magistrali saobraćaj je bio skoro četiri časa u prekidu.
Porodica tragično nastradalog Zorana Nikolića iz kruševačkog naselja Dedina, juče je bila u šoku. Sin Vojkan (18), čijoj se skorašnjoj maturi u kruševačkoj Srednjoj
tehničkoj školi otac silno radovao, kao i kći Jovana, učenica sedmog razreda OŠ "Branko Radičević", od tuge jedva progovaraju.
- Sanjao sam sina Zorana kako se nalazimo u nekom zatvorenom prostoru, koji nema izlaz - jecajući nam se poverio Zoranov otac Marko.
I dok je sebe razuveravao da će taj san biti loše predskazanje, stigla je snaha Zorica, Zoranova supruga, da njemu i majci Živki dojavi tragičnu vest. Zoricu, koja je držala tezgu, crna vest o pogibiji supruga Zorana je sustigla na kruševačkom buvljaku. Zoran je preksinoć, oko 23 časa, svojim "golfom", sa još tri saputnice, raspoložen krenuo na put za Bijeljinu, pričaju njegovi najmiliji. Kao autoprevoznik i vlasnik firme "Astrevl" nesrećni čovek je autobusom i "golfom" obavljao prevoz putnika, i tako zarađivao za pristojan život svoje četvoročlane porodice.

MIRJANA U TEŠKOM STANjU
ŽENA povređena u saobraćajnoj nesreći na Ibarskoj magistrali Mirjana Jovanović i dalje je u teškom stanju, rečeno nam je u Urgentnom centru u Beogradu. Jovanovićevoj je ukazana lekarska pomoć, a lekari su, nakon analiza i operacije slezine, konstatovali teške povrede, prelome obe ruke i rebara.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #12 poslato: Април 04, 2009, 07:19:58 »
Idi gore Idi dole

Četiri ubistva u Srbiji za 24 sata

Za nepuna 24 sata u Srbiji su se dogodila četiri teška ubistva. U centru Valjeva sinoć je ubijen Vlade Danilović, u Privinoj Glavi juče stradao je Živko K. iz Šida, u Jemeni je posle tuče pištoljem ubijen Zoran F, dok je jutros u selu Rutići muž zadavio ženu.
Prošle noći oko 22,40 časa u ulici Vlade Danilovića u centru Valjeva, ispred prostorija šah kluba, sa više hitaca iz vatrenog oružja ubijen je Željko Đedović (30), biznismen iz Valjeva.
Prema saopštenju dobijenom u Policijskoj upravi u Valjevu, uviđaj o ovom trećem po redu ubistvu u sačekuši u poslednja dva meseca, još je u toku.
Đedović je pred Okružnim sudom u Valjevu u dva navrata, 2007. i 2008, bilo suđeno za podstrekavanje na ubistvo lokalnog biznismena Milana Lazarevića, ali je Vrhovni sud Srbije oba puta ukidao osuđujuće presude na 6,5, odnosno 5,5 godina zatvora, zbog procesnih manjkavosti.
Vrhovni sud je pre mesec dana ukinuo i pritvor Đedoviću, u kojem se on nalazio od 16. novembra 2006. godine, kada je uhapšen u centru Valjeva posle policijske potere na putu Blizonje-Brankovina-Valjevo.
Kako je agenciji Beta tada rekao Đedovićev branilac Duško Đukanović, pritvor je njegovom klijentu ukinut zbog toga što više "ne stoje razlozi zbog kojih mu je pritvor u nekoliko navrata bio produžavan".
Okružni tužilac je Đedovića teretio da je na ubistvo Lazarevića podstrekavao Dejana Velimirovića (32) iz Valjeva u čijoj je vikendici na Blizonjskom visu Đedović krio automatsku pušku sa municijom i tri bombe kašikare, kojima je to ubistvo trebalo da bude počinjeno.
Velimirović je, za razliku od Đedovića, priznao delo koje mu je optužnicom stavljeno na teret (nedozovljeno držanje oružja i municije) jer je kao Lazarevićev prijatelj bio "mamac" za svog poznanika Đedovića kako bi se utvrdilo ko je, zbog čega i na koji način želeo da likvidira Lazarevića.
Velimirović je prvobitno bio osuđen na šest meseci zatvora, dok je u ponovljenom postupku ta kazna preinačena u uslovnu na godinu dana.
Tokom ponovljenog postupka, u decembru 2008, pokušano je ubistvo Velimirovića na parkingu ispred zgrade u kojoj stanuje, gde ga je još nepoznati počinilac ranio sa tri metka ispaljena iz pištolja u stomak, vrat i glavu, ali je on preživeo atentat.
Sporno oružje nije pronađeno ni prilikom pretresa Đedovićevog automobila "reno klio" crnogorskih registarskih tablica nakon njegovog hapšenja 16. novembra 2006. u centru grada.
Policija još nije rešila ko je pucao na Đedovićevog advokata Đukanovića, 19. januara 2008, ispred njegove kancelarije, a izvori Beta smatraju da je to Đukanoviću "bila opomena" zbog toga što brani Đedovića.
Advokat Duško Đukanović je tada iz vatrenog oružja bio ranjen u obe noge, ali se posle opreacije i bolničkog lečenja oporavio.
Ovo ubistvo zabrinulo je Valjevce, jer je grad zbog tri ubistva koja su se dogodila za nepuna dva meseca i velikog broja pljački postao nesiguran.
Građani traže da se odmah izabere novi načelnik SUP-a Valjevo jer je dosadašnji pre nekoliko meseci otišao u penziju.

Policiji u Šidu pune ruke posla

Policija je odredila pritvor Stanku M. iz iz Privine Glave zbog osnovane sumnje da je ubio Živka K. iz Šida.
Policija u saopštenju navodi da je Stanko M. (1986) u petak, posle nekoliko godina sreo Živka K. (1960) u Privinoj Glavi.
Pošto su imali neraščišćene odnose od ranije, kada ga je Živko pretukao, Stanko je otišao do kuće, uzeo pištolj "CZ", za koji nije imao oružni list, vratio se u Ulicu JNA, i ispalio nekoliko hitaca u pravcu Živka .
Živko K. je usled zadobijenih povreda preminuo na licu mesta, a Stanko M. je pobegao.
Nakon nekoliko sati, predao se u Policijskoj stanici u Šidu.

Sremskomitrovačka policija zadržala je Savu V. (50) iz Jemene u opštini Šid, osumnjičenog da je noćas ubio Zorana F.(41) koga je zatekao u svom zaključanom ugostiteljskom objektu.
U saopštenju policije navodi se da je noćas oko ponoći Sava V. prilikom obilaska svog zaključanog ugostiteljskog objekta zatekao Zorana F. iz Jemene i fizički ga napao.
Zoran je potom počeo da beži, ali ga je osumnjičeni stigao i potegao pištolj koji je opalio tokom tuče.
Osumnjičeni će biti priveden istražnom sudiji Okružnog suda u Sremskoj Mitrovici.

Rukama zadavio suprugu

U takovskom selu Rutići Tomislav Petrović (50) iz Gornjeg Milanovca u subotu ujutro je rukama zadavio suprugu Ljiljanu (45).
Kako je agenciji Beta rekao istražni sudija Okružnog suda u Čačku Brane Stanić ubistvo se dogodilo u 9 sati na terasi Predraga Kalajdžije (47) sa kojim je Ljiljana živela protekla dva meseca.
Petrović je prolazio pored ove kuće i videvši da nema Predraga došao je na terasu gde je nakon kraće svađe rukama zadavio suprugu.
Posle ubistva sišao je na regionalni put Bojkovci-Gornji Milanovac, stopirao prvi putnički automobil i došao u stanicu policije u Gornjem Milanovcu gde je sve ispričao.
Petroviću je određen pritvor do 30 dana. On je podneo zahtev za razvod braka sa Ljiljanom i ročište je bilo zakazano za 15. april.

za slučajeve iz šida nema tačnog vremena...
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #13 poslato: Април 04, 2009, 07:38:44 »
Idi gore Idi dole

Sud smanjio kaznu pedofilu

JAGODINA - Veće Okružnog suda u Jagodini izreklo je presudu Aleksandru Mijalkoviću (39) iz Vinorače kojom se prvobitna kazna sa godinu dana smanjuje na osam meseci zatvora, zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje. Mijalković je u decembru prošle godine napao dve devojčice od 10 i 13 godina.

On se na sudu branio da se „možda slučajno u prolazu očešao o devojčice” i poricao je da ih je napao. Međutim, prema izjavi desetogodišnjakinje, on je nju sačekao ujutru kada je pošla u prodavnicu, rekao joj da poznaje njene roditelje i iskoristio trenutak da je uvuče u jedan prolaz i prisloni na zid zgrade. Tu je počeo da joj priča vulgarnosti i da predlaže da ga oralno zadovoljava i da otvara šlic svojih pantalona. Dete je pobeglo. Drugu devojčicu je sreo tri puta i pokušao da se s njom sprijatelji. Poljubio joj je ruku i raspitivao se o njenim željama. Devojčica zbog straha to nije odmah prijavila roditeljima.

- Iako kazna nije drastično smanjena, ipak šalje lošu poruku i umanjuje preventivnu funkciju koju treba da ima. Nadam se da će jagodinski sudovi ubuduće da izriču oštrije kazne za ovakva dela jer je dosadašnja praksa katastrofalna. Moja ćerka je sada dobro, ali trauma postoji i pitanje je kada će to da ispliva na površinu - kaže V. D., otac napadnute desetogodišnje devojčice.
Inače, u Vinorači, odakle je Aleksandar, većina komšija kaže da je pre par godina napadao žene koje su išle da okopavaju bašte i da se zna da je on sklon ovakvim stvarima.
Nedavno je, zbog toga što posle hapšenja nije odredila pritvor tada osumnjičenom Aleksandru, smenjena sa dužnosti v. d. opštinskog tužioca Mirjana Stanojlović.
....
Inače, Krivični zakon nema posebno izdvojeno krivično delo nedozvoljene polne radnje nad decom, zbog čega se u većini slučajeva dešava da napadač, kao u ovom slučaju, bude pušten posle saslušanja i proces ulazi u redovnu proceduru.
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #14 poslato: Април 10, 2009, 12:32:30 »
Idi gore Idi dole

Lokomotiva usmrtila prodavca semenki

Cvetan Stanojev (65) iz Kovilja poginuo je juče na divljem pružnom prelazu u blizini Drumsko-železničkog mosta u Novom Sadu, kada je na njega naleteo voz.
Nesrećni čovek je najverovatnije pokušao da pređe prugu, kada ga je lokomotiva elektromotornog voza, koji je saobraćao na relaciji Novi Sad - Beograd, udarila i odbacila nekoliko desetina metara u kanal pored pruge. Na pruzi su ostali delovi garderobe i patike nesrećnog Cvetana, kao i kesice sa semenkama i kukuruzom, čijom se prodajom najverovatnije bavio.
Mašinovođa Č. P. (40), koji je upravljao kompozicijom, kaže da je video čoveka na pruzi i odmah uključio sirenu, ali je Stanojev već bio na braniku lokomotive.

Nova tragedija na pruzi u Novom Sadu

Žena, čiji identitet se utvrđuje, poginula je na licu mesta juče oko 14.10 sati na pružnom prelazu u Novom Sadu na Detelinari, kod kule s kućnim brojem 165 u Rumenačkoj ulici. Dežurni istražni sudija novosadskog Opštinskog suda LJubinka Čeman je posle uviđaja izjavila za “Dnevnik” da kod nastradale osobe nisu pronađena dokumenta i da je naredila obdukciju s daktiloskopijom. Ona je kazala da je lokomotivom, od Ložione ka Ranžirnoj stanici, upravljao Predrag K. (1966) iz Novog Sada, kod koga nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu. Sudija Čeman je dodala da su u trenutku nesreće bili spušteni branici za zabranu saobraćaja i da je uzela izjavu od čuvara prelaza.

Kako nam je rekao vidno potreseni očevidac nesreće Vladimir Dobrovoljski, žena koja je nastradala vozila je lagano i opušteno uz spuštenu rampu bicikl ka gradu dok je bio zaustavljen saobraćaj kad je na nju naletela lokomotiva. Po rečima ovog sagovornika, “ manevarka”, koja se kretala ka Železničkoj stanici, je trubila, ali nije uspela da se zaustavi.

– Prizor je bio stravičan. Teško mi je da se smirim. Ona je toliko vriskala da ne verujem da ću to zaboraviti. Na trenutak mi je izgledalo kao da je htela da se ubije ili je možda imala slušalice na ušima pa zbog muzike nije čula sirenu – kaže Dobrovoljski. – Bio sam suvozač u automobilu mog prijatelja, stali smo zbog rampe, video sam šta će se dogoditi dok sam pričao preko mobilnog telefona i počeo da vičem više puta: “Gospođo, voz!”, ali ona nije reagovala. Scena je bila jeziva. Istrčao sam iz zaustavljenog auta i potrčao, ali nisam uspeo da sprečim tragediju, jako mi je žao što nisam stigao. Ona je bila neobično usporena i lokomotiva je išla polako, možda manje od 20 kilometara na sat.

Na mestu događaja okupio se veliki broj ljudi. Na pruzi i oko nje bili su delovi tela. Između šina, na dvadesetak metara od udarca, s druge strane puta, ostao je crveni “poni bicikl” s crvenim ručkama, nečim što može biti ostatak plave metalne mrežaste korpe na tregeru iza sica. Lokomotiva, iz koje mašinovođa nije izlazio satima dok je trajao uviđaj, bila je zaustavljena dvadesetak metara od bicikla.

Inače, sudija Čeman nam nije potvrdila da je žena koja je poginula imala slušalice na ušima, pa je ostalo nejasno zašto se nije obazirala na zvučna upozorenja. Saobraćaj prema Rumenki pušten je dva sata posle nesreće, oko 16 sati, a saobraćajci su preusmeravali vozila kod raskrsnice Rumenačke s Ulicom Kornelija Stankovića.

Za dva dana ovo je druga nesreća na pruzi u Novom Sadu. Podsetimo, prethodnog jutra oko šest sati, kod Drumsko-železničkog mosta u Novom Sadu poginuo je Cvetan Stanojev (1944) iz Kovilja dok je prelazio prugu na neobeleženom pešačkom prelazu u Tekelijinoj ulici kod broja 46 kad je na njega naleteo voz.

Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 14   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: