Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 02:18:50
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: korištenje reikija  (Pročitano 1797 puta)
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« poslato: Март 08, 2009, 02:42:31 »
Idi gore Idi dole

Ako osjećate u kući da imate nekakvu tešku, ili nelagodnu atmosferu, možete reikijem očistiti prostor.

1. stati u sredinu prostoru

2. zatvoriti oči da bi se povukli u srce, položite dlanove jedan ispod drugog na srčanu čakru.

3. nakon dvije minute dlanove usmjerite ispred sebe.

4. ako ste inicirani u drugi stupanj, pošaljite u prostor 3-2-1 i nakon par trenutaka, kad osjetite povrat energije na dlanovima, pošaljite simbole u prostor koji želite očistiti. U mislima dajte afirmaciju: Imam namjeru da reikijem očistim svoj životni prostor. Propuštajte energiju oko deset minuta, lagano sklopite dlanove i zahvlaite u sebi reikiju.

Drugi način: kada ste poslali reiki simbole 3-2-1 u prostor, nakon dvije minute pošaljite u svaki ugao i u središte prostora veliki prvi simbol, mentalno ga pokušajte vidjeti u bijeloj, zlatnoj ili ljubičastoj boji. Nakon prvog , ponovite sa drugim. Propuštajte reiki u prstor oko pet minuta i zahvalite.

Nakon postupaka, zrak u prostoriji će biti svježiji za oko 2 stupnja, i bit će ugodna,mirna i lagana energija u prostoriji.

5. Ako niste inicirani u drugi stupanj, i imate samo prvi, tada položite dlanove na prsa. kada osjetite reiki ispod dlanova, usmjerite dlanove u prostor ispred sebe i zamolite reiki da se aktivira energija koja će očistiti prostor. Budite u Tišini oko 15-20 minuta ( možete sjediti i meditirati). Ako želite, možete u sebi uputiti molitvu Gospodu da vaš dom bude ispunjen čistom energijom.

6. reikisti drugog stupnja mogu prvim simbolom očistiti i hranu i lijekove, a reikisti prvog stupnja mogu nakon povezivanja s reikijem položiti dlan na čašu s vodom, ili na kutiju s lijekovima, ili na što god vam treba, i zamoliti reiki da očisti energiju tog objekta ili predmeta koji je za vašu upotrebu.
« Poslednja izmena: Март 08, 2009, 02:43:53 svjetlotama » Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Април 06, 2009, 09:13:06 »
Idi gore Idi dole

Lijepi pozdrav,nova sam  i ne znam gdje i da li se mogu postavljati pitanja vezana uz Reiki.Naime,otisla sam kod covjeka za kojeg sam jos prije par godina cula  da se bavi Reikijem,problem s djetetom...rekao je da radi s Andjelima(nisam bas dovoljno upucena )..ok ,ono kaj me zbunilo je to sto je rekao da  zapravo neka energija koja je poslana meni  djeluje na dijete.Ako sam dobro shvatila,nekakva magija.u sto ja ,koliko god se trudila razumjeti ,ne mogu vjerovati ,znam kako moze pozitivna ,moze i negativna,ali bas tako ,da je netko tko mi dolazi u kucu- ??? nesto ,to mi je neprihvatljivo ,pomagajte.Ne bih htjela,ali sam odmah postala sumnjicava i ispitujem ,citam ,trazim ,kopam na sve strane ,neugodno mi je  zbog toga jer sam do covjeka dosla preko nekoga koga cijenim ..ali bas magija ..uffff,vrlo konfuzno
Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #2 poslato: Април 06, 2009, 10:19:46 »
Idi gore Idi dole

Draga Kosjenka, možete li mi opisati o čemu se radi u vašem slučaju, i to oko djeteta, kakvi su simptomi?
(Slobodno pitajte.) Pozdrav
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Април 06, 2009, 12:06:23 »
Idi gore Idi dole

Hvala najljepsa :)
Radi se o djetetu koje je odlikas,osim toga je pohadjala  i neke vanskolske aktivnosti  koje nisu nimalo nezahtijevne..e sad,jedan dan je samo ostalo doma i reklo -ja danas ne idem u skolu..i tako par dana,shvatilal sma da moje dijete ima problem.Kopala po svojim postupcima,situaciji u kuci ,ima tu svega..kroz razgovor s njom shvatila sam da nosi tezak teret...ocekivanja na sve strane.Bila sam uvjerena da ona sve to radi za svoj gust,tako se i drzala,no ,pitam se nisam li svojim ponasanjam svom djetetu slala  poruku da je mi je vazno samo ako sve to radi,ako slaze peticu za peticom  ..nesigurno u sebe(oprostite sto pricam u neodredjenom rodu ),kao da se samo odjednom slomilo pod teretom..
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Април 06, 2009, 12:20:50 »
Idi gore Idi dole

Simptomi :depresija,odbijanje svih uobicajenih aktivnosti ,povlacenje u sebe ,strah da ostane sama,pojacan sluh..strah od tudjeg misljenja(dijete 13 godina-nesto bi se dalo pripisati i tomu)panican strah od skole
Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #5 poslato: Април 06, 2009, 12:55:58 »
Idi gore Idi dole

Dok ne počnemo zaozbiljno o tim stvarima, samo da ti kažem da je moj sin sve te tegobe prevazišao preko noći kad je promijenio školu i okolinu.  :D

On je predobro dijete, mirnog i skladnog ponašanja. Upisala sam u školu najbližu kući, a tamo odlaze inače djeca iz dijela grada gdje žive doktori, gradonačelnik, elita vlasti, i njihova djeca su bez obzira na znanje dobivale super ocjene, a moj sin, makar znao napamet knjigu, uvijek bi dobivao lošiju ocjenu.Rekao mi je kako se ne isplati učiti i truditi, dizatio ruku ,javljati se jer to ništa ne znači. U društvu te djece je dobio komplekse, depresiju, počeo se jako debljati, imao je strahove noću, i prešućivao je ponižavanja ( pošto sam udovica, on nema tatu i to je malograđanština dječja koristila).

Kad smo se preselili, on se preporodio. U novoj školi ima svoje mjesto pod suncem, odličan učenik, trči i juri u školu, nema depresiju, omršavio preko noći, druži se s djecom, ne plaši se više izaći van, ima tri lopte, za nogomet,košarku i rukomet. Sve se posložilo. ( sad će on 13 godina također).

Umjesto o priči o urocima, najprije promotri dijete, nosi li neki teret na duši, možda osjećaj krivice...možda ima i neki psihički poremećaj , to sve najprije izvidjeti, ako treba i kod psihologa otići, oni imaju jako dobre testove.Pa kad izvidiš ove normalne pojavnosti i eventualne uzroke, ako ništa nema od toga, onda nam pošalji podatke od male, pa ćemo pregledati stvar, i vidjeti ako što treba poduzeti energetski, duhovno itd.

Eto, ja se raspričala...a kako i ne bih, kad sam prepoznala problem koji sam imala s mojim sinom.

što misliš o mom prijedlogu? Razmisli, analiziraj, pa ako treba, tu smo, uz božju pomoć. :angel:
Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #6 poslato: Април 06, 2009, 01:01:30 »
Idi gore Idi dole

Ne znam kako, tek sada vidim da si napisala dva posta , a ja sam vidjela samo onaj kratki, sa simptomima, i nakon ponovog dizanja foruma vidim i prethodni. :laugh:
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Април 06, 2009, 01:38:53 »
Idi gore Idi dole

Da da,hvala puno..prvi moj korak kad je odbila otici u skolu bio je odlazak psihologu .Tu je pssihologinja razgovarala sa obje,pa nasamo s malom,drugi put ja nisam mogla ,baka ju vodila..da bi psihologinja u dogovoru s njom (bez da mene kontaktira) nazvala skolsku pedagoginju ,koju sam svakako htjela izbjeci (nisam bas tip koji vjeruje sve sto cuje,ali o njoj nisam cula najbolje)  da taj ju taj dan u skoli nitko ne pita .Otislo dijete u skolu ,nitko ju nije pitao ,ali sto ..pedagoginja je usla u zbornicu ,rekla svim prisutnim nastavnicima da ju danas nitko ne pita jer je zvala njena psihologinja.Inace su gospodja Ps. i gospodja Ped. susjede.Nimalo mi nije bio drag i ugodan taj cin,ok,sve je ostalo u zbornici ,ali ne smatram ovo nimalo dobrim potezom za dijete.Razgovarala sam otvoreno sa razrednom koja je ,hvala Bogu -divna zena ,puna razumijevanja ,malena zna da razredna zna za njezine poteskoce.Inace i dalje skuplja petice,konacno je dobila i jednu trojku i na zacudjene komentare  ostalih ucenika odgovorila .pa sto ,mogu i ja dobiti trojku.
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Април 06, 2009, 01:47:37 »
Idi gore Idi dole

Isla je i na ples,koji inace obozava i zadnjih par mjeseci dolazila ljuta i frustrirana ,da bi nakon 8 godina  uz nasu podrsku odustala -atmosfera je bila takva da su se curice maltene tukle oko uloga,to je bilo vise nadmetanje moci i ulizivanje nego ono sto je ona zamisljala i voljela kao ples,smetalo ju je sto je slusala komentare o drugim curicama -debela krava,gle kako se vuce ..bila je uvjerena da tako i njoj iza ledja pricaju ,i -krenula na drugi ples ..ekipa sjajna ,ples takmicarski ,ali djeca slozna,postuju jedni druge ,puno veselja i smijeha-odusevljena,doma stalno poskakuje i plesucka ..njen komentar-sad tek vidim koliko me ovaj ples sputavao ..Cak smo razgovarale i promjeni skole,ona nikako ne bi .Doma -ja sam puno radila ,otac takodjer,i kad bi dosao s posla -tv,komp..a ne ona..nastojala sam s njom provoditi  sto vise vremena,ali me sve to skupa iscrpljivalo  ,tako da sam mozda slala i krive signale
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Април 06, 2009, 01:57:48 »
Idi gore Idi dole

A ,ako uopce mogu biti objektivna   neka moja procjena-od malena mirno ,nekako pametno djetesce ,brbljava ,,znatizeljna ,osjetljiva na nepravdu .Ne dijeli djecu na djecu iz doma i one koji su "vrijedniji",na siromasne i bogate,nikad nije placem trazila ni dobila ocjenu ,bilo je teskih dana kad je znala da ne moze nesto dobiti ,nije se bacala po ducanu ako nesto ne moze dobiti ,pitala je jel moze .Kad se ponovila scena sa neodlaskom u skolu nazvala sam psihologa u drugom gradu ,narucena je ,ali tek u 5. mjesecu .iskreno ,vjerujem vise da potpuno isjeljenje i ulazak u srz problema  moze puno kvalitetnije odraditi netko tko u svom radu promatra i dusu samu .

Ja se ispricavam ako sam previse pisala,ali nisam mogla stati 

Puno ,puno hvala
Sačuvana
svjetlotama
Moderator
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #10 poslato: Април 06, 2009, 04:39:54 »
Idi gore Idi dole

Da, draga Kosjenka, tako sam i mislila. mala je ok, zdravo i normalno dijete, i nema tu riječi o nikakvim urocima, već je u pitanju otvaranje vrata života.

Nekako nauči malenu da ona može u sebi i dalje biti dobra a i u isto vrijeme izkeziti zube i zaštiti sebe kroz život.
To je škola, sazrijevanje, poduči je da svijet šarolika zajednica gdje malo ljudi slijedi neke vrijednosti i kulturu, a većina tek raste i sazrijeva.

Mi , mame, koje smo pomalo "sladunjave" tj. odgajamo djecu ružičastim naočalama, više donesemo štete nego koristi s onim...nemoj glasno pričat da ne bi kome smetala, nemoj lupat vratima, možda netko spava, maltene, djeca hodaju na prstima kroz život jer smo im usadili da ne smiju glasno da dišu...pa kad vide ostale, posumnjaju u sebe jer oni nemaju snage da budu odvažni i hrabri biti što jesu, zato što smo ih mi mame tako naučili, da budu uviđavni, kulturni,fini...a svijet u kojem jesmo, ne poštuje ta pravila, i dijete se nađe zbunjeno i razapeto između ideala i stvarnosti koja nije baš bajna. Nisu sve mame " slatkaste" duše, pa su svoju djecu očeličili od malena i imaju svoje ja, i baš ih briga da li su malo jače zalupili vratima ili se malo glasnije nasmijali, dok naša djeca od malena sustežu svoju prirodnost, i ustvari smo mi glavni krivci ako nam djete upadne u raskol, depresiju i sl.

Moramo našu djecu malo pozitivno "pokvariti", tj. naučiti ih da svoje ideale zadrže kod kuće, a vani neka imaju snažan štiti samopouzdanja, i neće im se dešavati nikakvi tereti i psiholozi.

U svakom slučaju, bilo bi dobro inicirati se u reiki.

kada sam djecu inicirala u reiki, oni su to tako pomno radili na sebi, da je to za divljenje, i jačali su svoje samopouzdanje i povjerenje u sebe, da ne utječe na njih različitost sistema.

Tako da ne misliš da je prerano da se inicira i radi na sebi, dapače, to bi bilo predivno.Imala bi uvijek samu sebe za oslonac, i onda zbogom psihologinjo i pedagoginjo, sama sebi je mudri doktor.

Pozdrav još jedan od mene. Sve će to biti dobro.. :police:
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Април 06, 2009, 07:29:27 »
Idi gore Idi dole

Kcer i ja smo skupa ovo procitale,jako jako sam zahvalna..malo me mjesec pere ,pa mi se zacvorilo u grlu od ganuca..da upravo tako ,obzirna prema svima ...a onda zbunjena kad su neka djeca oko nje tako jaka,pomalo i bezobrazna..jurimo u setnju.velika pusa od obje
Sačuvana
RadmilaM
Sr. Member
Van mreže Van mreže

radmilamatic@yahoo.com
« Odgovor #12 poslato: Април 06, 2009, 07:38:21 »
Idi gore Idi dole

Slicne probleme i sama imam. Pitam se, da li sam pogresno vaspitavala svoju decu.
Sačuvana

lella
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Април 06, 2009, 07:47:38 »
Idi gore Idi dole

Roditelj koji daje dovoljno paznje i ljubavi svom detetu ne moze da gresi.A sva deca prolaze kroz razlicite faze.Ja sam bila dete za primer i onda sam na opsti sok moje mame(mama mi je divan i nezan Rak) u pubertetu poludela, bezala redovno iz skole od odlicnog djaka dosla do jedinica.Naravno ,sve je proslo ,a mama je svo vreme bila uz mene strpljiva i puna ljubavi.Moji su klinci jos uvek mali ,ali mislim da cemo sve moci pregurati uz razgovore i ljubav(bar se nadam).
Za mene su pravi problemi samo droga i alkoholizam ,a sve ostalo se da srediti.
Srecno mamama..
Sačuvana
Kosjenka
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Април 06, 2009, 09:57:56 »
Idi gore Idi dole

Ponekad ne znam sto je ok a sto ne ,ponekad sasvim ok pricam sa kceri,a pnekad mi nece nista reci ,ok ,faze i ja sam ih prosla ,mozda previse forsiram stvari ..no ,nekako mi se cinilo dosta ozbiljno sve to skupa ..Da ,voljela bih da malo udje u Reiki  ,donekle je upoznata s tim,no ,jos cemo popricati da ne bi to napravila zbog mene.A ono sto me zanima -postoji li mogucnost neke inicijacije u reiki na daljinu,naravno ,uz dogovor oko svih bitnih pitanja-kako ,kada ,cijena,nacini,no ,da ne pametujem jer sam zaista laik na tom polju-tu i tamo sam nesto procitala,susrela se,a posto sam neko vrijeme  posjecivala ovaj forum ,onako ,skicajuci izdaleka,astrologije radi (-sad i sama pohadjam tecaj),znala sam da cu tu naci nekoga tko zna znanje..i drago mi da jesam ..Hvala puno svjetlotama      javascript:void(0);     i svim ostalim majkama,lakse je nekako kad procitas  i druga iskustva i misljenja..Ugodnu vam noc i puno lijepih snova
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: