Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 18, 2012, 02:47:36
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 12   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Nesrećni i smrtni slučajevi poznatih osoba ∞ Nove  (Pročitano 7804 puta)
luche
Gost
« Odgovor #15 poslato: Новембар 29, 2009, 04:57:10 »
Idi gore Idi dole

Pjer Karden hitno prebačen u bolnicu

Poznati francuski modni kreator Pjer Karden (87) hitno je danas prebačen u bolnicu pošto mu je pozlilo na pariskom aerodromu, saopštile su aerodromske službe.
Karden je bio u sali za ukrcavanje, čekajući let za Veneciju, kad mu je pozlilo. Privatnim ambulatnim kolima je prebačen u američku bolnicu nadomak Pariza.
Karden je u maju bio dva dana u bolnici zbog problema s krvnim pritiskom. Prethodno je kratko boravio u bolnici zbog preloma kosti posle pada.
Pjer Karden je otvorio svoju modnu kuću 1949. godine i dalje je na čelu imperije vredne oko šest milijardi evra.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #16 poslato: Новембар 30, 2009, 02:43:10 »
Idi gore Idi dole

Preminuo Milorad Pavić

Pripovedač, pesnik i dramski pisac, član SANU Milorad Pavić, preminuo je u 80. godini.
Milorad Pavić, pripovedač, pesnik i dramski pisac, član Srpske akademije nauka i umetnosti, preminuo je u 80 godini.
Pavić je bio istoričar srpske književnosti od XVII do XIX veka, stručnjak za barok i simbolizam, prevodilac Puškina i Bajrona, profesor univerziteta.
Njegova dela imaju preko 80 prevoda u zasebnim knjigama na različite jezike širom sveta. Od strane stručnjaka iz Evrope, SAD i Brazila, Milorad Pavić bio je nominovan za Nobelovu nagradu za književnost.
Pavić je domaću i svetsku slavu stekao romanom "Hazarski rečnik" koji je objavio 1984. godine. Ovaj svojevrsni leksikon u 100.000 reči kritičari i publika brzo su proglasili nezaobilaznim štivom novoga veka.
Mnogi kritičari zabeležili su da je Pavić pisac čudesne imaginacije i predvodnik evropske postmoderne.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #17 poslato: Децембар 20, 2009, 10:53:06 »
Idi gore Idi dole

Iznenada umrla mlada glumica Britani Marfi

Mlada holivudska glumica Britani Marfi (32) iznenada je preminula od srčanog udara, potvrdio je portparol bolnice Sedars-Sinai u Los Anđelesu.
Njen suprug scenarista Simon Mondžak je u osam sati ujutru pozvao hitnu pomoć, međutim ni reanimacija nije pomogla da glumica ostane u životu.
Prema navodima sajta TMZ, koji je prvi objavio informaciju o njenoj smrti, majka je pronašla Britani bez svesti u kupatilu. Ona je hitno prevezena u zdravstveni centar u blizini Beverli hilsa gde su lekari samo mogli da konstatuju smrt, prenela je agencija Rojters.
Mlada glumica glumila je najpoznatija po ulogama u filmovima "Upravo venčani", "Gradske devojke" i "Osam milja". Britani Marfi je snimila i album sa kojeg je pesma “Faster Kill Pussycat” postala veliki klupski hit.
Telo će tokom dana preuzeti glavni islednik grada Los Anđelesa i pokrenuće temeljnu istragu o smrti Britani Marfi. Očekuje se da i policija pokrene istragu.

Hospital: Actress Brittany Murphy dies at age 32

LOS ANGELES – Brittany Murphy, the actress who got her start in the sleeper hit "Clueless" and rose to stardom in "8 Mile," died Sunday in Los Angeles. She was 32.
Cedars-Sinai Medical Center Spokeswoman Sally Stewart said Murphy died at 10:04 a.m. She would not provide a cause of death or any other information.
The Los Angeles Fire Department responded to a call at 8 a.m. Sunday at the home Murphy shared with her husband, British screenwriter Simon Monjack, in West Hollywood hills. Murphy was transported to the hospital, where she was pronounced dead.
Los Angeles police have opened an investigation into Murphy's death, Officer Norma Eisenman said. Detectives and coroner's officials were at Murphy and Monjack's home Sunday afternoon but did not talk to reporters. Paparazzi were camped outside.
Messages left for Murphy's manager, agent and publicist by The Associated Press weren't immediately returned.
Neighbor Clare Staples said she saw firefighters working to resuscitate the actress Sunday morning. She said Murphy was on a stretcher and "looked as though she was dead at the scene."
Murphy's husband, wearing pajama bottoms and no shoes, appeared "dazed" as firefighters tried to save her, Staples said.
"It's just tragic," she said.
TMZ.com first reported Murphy's death Sunday morning.
Murphy's father, Angelo Bertolotti, said he learned of her death from his son, the actress's brother, and was stunned.
"She was just an absolute doll since she was born," Bertolotti said from his Branford, Fla., home. "Her personality was always outward. Everybody loved her — people that made movies with her, people on a cruise — they all loved her. She was just a regular gal."
He said he hadn't heard much about the circumstances of Murphy's death. Bertolotti divorced her mother when Murphy was young and hadn't seen Murphy in the past few years.
"She was just talented," he said. "And I loved her very much."
Bertolotti was in the mob and served prison time on federal drug charges.

Born Nov. 10, 1977, in Atlanta, Murphy grew up in New Jersey and later moved with her mother to Los Angeles to pursue acting.
Her career started in the early 1990s with small roles in television series, commercials and movies. She is best known for parts in "Girl, Interrupted," "Clueless" and "8 Mile."
Her on-screen roles declined in recent years, but Murphy's voice gave life to numerous animated characters, including Luanne Platter on more than 200 episodes of Fox's "King of the Hill" and Gloria the penguin in the 2006 feature "Happy Feet."
She is due to appear in Sylvester Stallone's upcoming film, "The Expendables," set for release next year.
Her role in "8 Mile" led to more recognition, Murphy said told AP in 2003. "That changed a lot," she said. "That was the difference between people knowing my first and last name as opposed to not."
Murphy credited her mother, Sharon, with being a key to her success.
"When I asked my mom to move to California, she sold everything and moved out here for me," Murphy said. "I was really grateful to have grown up in an environment that was conducive to creating and didn't stifle any of that. She always believed in me."
She dated Ashton Kutcher, who costarred with Murphy in 2003's romantic comedy "Just Married."
Kutcher sent a message on Twitter Sunday morning about Murphy's death: "2day the world lost a little piece of sunshine," Kutcher wrote. "My deepest condolences go out 2 Brittany's family, her husband, & her amazing mother Sharon."

Britani Marfi umrla od prevelike doze lekova?

Policija istražuje smrt iznenadno preminule holivudske glumice Britani Marfi, međutim, njeni prijatelji kažu da je ovakav ishod bio očekivan, piše sajt Msnbc.com.
Ljudi koji su poznavali Marfi navode da je ona nedavno značajno izgubila na težini, a spekuliše se da je glumica uzela preveliku dozu lekova.
"Izgledala je strašno mršavo, čak bolesno. Kao da nije jela ko zna koliko dugo, njena koža je izgledala grozno", izjavio je jedan od prijatelja koji je video Marfi poslednjih nedelja njenog života.
Urednici raznih magazina, koji su videli njene novije fotografije, kažu da je Marfino zdravlje bilo razlog što su odlučili da ne objave fotografije sa događaja na kojem je prisustvovala početkom decembra.
"Izgledala je grozno. Veoma mršavo. Svi smo to primetili i kritikovali", rekao je urednik jednog nedeljnika o slavnim ličnostima, koji nije želeo da bude imenovan.
"Ljudi su bili veoma zabrinuti za nju već neko vreme", istakla je još jedna osoba koja se kretala u istim krugovima u Holivudu kao i Marfi. "Šteta je što niko nije bio u stanju da kaže nešto što bi doprlo do nje".
Kako prenosi "Tajms" pisanje sajta TMZ, Marfijeva je uzimala lekove jer je imala simptome slične gripu, a ovaj medij takođe navodi da je glumica bila u veoma lošem zdravstvenom stanju nekoliko časova pre smrti.
"U kući je bila gomila lekova", tvrdi neimenovani izvor TMZ-a.
Marfijeva, poznata između ostalog i po ulozi sirene u filmu "Sin City", povraćala je u subotu ujutro i nakon toga saopštila svojoj porodici da se oseća veoma loše.
Sajt TMZ tvrdi da je u kući glumice i njenog supruga Sajmona Mondžeka u Holivudu pronađeno više lekova, prepisanih na njihovo ime, kao i na majku Marfijeve.
Marfijeva je preminula po dolasku u bolnicu, nakon što ju je njena majka pronašla u nesvesti pod tušem. Vatrogasci su, kako je izjavio jedan komšija, pokušali da je ožive, ali je "delovalo kao da je umrla na mestu".
TMZ takođe prenosi da je Marfijeva majka rekla prvoj pomoći da je glumica patila od dijabetesa.
Mondžek, scenarista, rekao je lekarima da ne želi autopsiju njenog tela, ali će to ipak biti obavljeno, kako je javljeno danas ili sutra.
Marfijeva je često bila na meti novinara, a 2005. godine govorilo se da je zavisna od kokaina.
"Samo da se zna, nikada to nisam probala u svom životu", porekla je glumica ove glasine. "Nikada to nisam ni videla i ne izlazim često ni iz kuće, osim što odem do posla. Moj najveći porok je kofein".
Marfijeva je rođena 10. novembra 1977. u Atlanti, odrasla je u Nju Džersiju i kasnije preselila sa majkom u Los Anđeles, kako bi postala glumica. Pre tri godine otkrila je da ima rak dojke, zbog čega je bila operisana.
« Poslednja izmena: Децембар 21, 2009, 12:24:06 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #18 poslato: Јануар 06, 2010, 11:04:22 »
Idi gore Idi dole

Teško povređen Silvester Stalone

Glumac Silvester Stalone hitno je prebačen u bolnicu nakon što je tokom snimanja filma zadobio teške povrede vrata.
Zvezda filmova "Rambo" i "Roki" Silvester Stalone (63), zadobio je ozbiljne povrede na snimanju filma "The expendables". Glumac je sa seta hitno prebačen u bolnicu gde je operisan i u vrat mu ugrađena metalna pločica.
Nakon što su svetski mediji preneli vest da je Silvester Stalone polomio vrat, oglasili su se producenti filma i sam glumac koji su rekli da se radi "samo" o naprsnuću kosti vrata.
"Scena borbe sa Stivom Ostinom (bivšim rvačem) je bila toliko okrutna da sam zadobio frakturu vrata. Radi se o tankom naprsnuću i operacija je bila veoma komplikovana, ipak nadam se najboljem", saopštio je glumac.
Film "The expendables" u kojem pored Stalonea igraju i guverner Kalifornije Arnold Švarceneger, Brus Vilis i Miki Rork, u bioskopima će se pojaviti na leto ove godine.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #19 poslato: Јануар 28, 2010, 10:14:15 »
Idi gore Idi dole

Umro Dž. D. Selindžer

Legendarni američki pisac Džerom Dejvid Selindžer (91) preminuo je juče u svojoj kući, saopštio je njegov sin, a prenosi AP.

Selindžer je slavu stekao romanom "Lovac u žitu", a bio je poznat po svojevoljnoj izolovanosti u kojoj je decenijama živeo u kući u Kornišu u Nju Hempširu.
Roman "Lovac u žitu" prodat je više od 60 miliona primeraka, a njegov glavni lik Holden Kolfild postao je jedan od najpopularnijih antiheroja u istoriji književnosti.
Selindžer je kultni status stekao naročito među tinejdžerima, zahvaljujući buntovnosti Holdena Kolfilda i njegovoj neumornoj borbi protiv svih "foliranata" ovog sveta koji su ga činili "toliko depresivnim da je hteo da poludi".
Selindžerovo delo uticalo je na generacije filmskih stvaralaca ("Buntovnik bez razloga", "Pitomac"...), rok muzičara (Bob Dilan, Nil Jang...) i drugih umetnika.
Ostaće zapamćeno i da je ubica Džona Lenona, Mark Dejvid Čepmen, izjavio da je Lenona ubio inspirisan romanom "Lovac u žitu".
Selindžer je napisao još romane "Freni i Zui", "Visoko podignite krovnu gredu, tesari", "Za Esme" i "Simor: uvod".
Rođen 1919. godine na Menhetnu, učestvovao je u Drugom svetskom ratu i invaziji na Normandiju, tokom boravka u Evropi bavio se pisanjem i upoznao Ernesta Hemingveja.
Iako je napisao samo nekoliko knjiga, a od 1965. nije objavio nijedno delo, Dž. D. Selindžer je ostao jedan od najčitanijih i najznačajnijih pisaca 20. veka.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #20 poslato: Фебруар 12, 2010, 02:54:44 »
Idi gore Idi dole

Preminuo Aleksandar Mekvin

Beživotno telo čuvenog britanskog modnog dizajnera Aleksandra Mekvina pronađeno je jutros u njegovom stanu u Londonu. Policija smatra da je reč o samoubistvu. Izvori bliski proslavljenom kreatoru navode da je bio veoma depresivan zbog smrti majke.

Britanski modni kreator Aleksander Mekvin pronađen je mrtav u svom stanu u Londonu, saopštila je Samanta Garet, predstavnica za štampu njegove modne marke.
Beživotno telo 40-godišnjeg Mekvina pronađeno je jutros u njegovom stanu u ekskluzivnom kvartu Grin Park, a policija smatra da je reč o samoubistvu.
Pojedini izvori navode da je proslavljeni modni kreator pronađen obešen. Isti izvori ističu da je Mekvin bio depresivan zbog smrti majke, Džojs Mekvin, koja je preminula prošle sedmice.
Nedavno je na Tviteru ostavio niz čudnih poruka koje su odavale njegovo teško psihičko stanje.
Mekvin je tokom svoje uspešne karijere sarađivao sa mnogim zvezdama i poznatim ličnostima, a njegova najnovija kolekcija trebalo je da bude prikazana početkom marta, na Nedelji mode u Parizu.
Sa svojim partnerom Džordžom Forsajtom venčao se 2001. godine, a kuma na venčanju bila je slavna manekenka Kejt Mos.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #21 poslato: Март 03, 2010, 08:44:50 »
Idi gore Idi dole

Preminuo Momo Kapor Foto

U Beogradu, na Vojno-medicinskoj akademiji, danas je u 73. godini preminuo jedan od najpoznatijih i najčitanijih srpskih pisaca, slikar i novinar Momčilo Momo Kapor, potvrdila je Tanjugu njegova porodica.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #22 poslato: Март 10, 2010, 10:16:55 »
Idi gore Idi dole

Umro glumac Kori Hajm

Zvezda holivudskih filmova za tinejdžere Kori Hajm umro je u Los Anđelesu u 38. godini od prekomerne upotrebe lekova, saopštila je policija.
Polcijski zvaničnici saopštili su da se još ne zna tačno koje je lekove glumac koristio.
Hajm, poreklom Kanađanin, postao je poznat zahvaljujući ulozi u filmu „Lukas“ iz 1986. godine, u kojem je igrao sa Čarlijem Šinom i Vinonom Rajder.
Potom je usledio njegov najveći hit, film „Izgubljeni momci“, gde je glumio u društvu Kifera Saterlenda, Džejsona Patrika i Korija Feldmana.
Američki mediji prenose da Hajm nije reagovao na pokušaje oživljavanja u svom stanu, te da se istraga o ovom događaju nastavlja.

Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #23 poslato: Март 16, 2010, 07:47:19 »
Idi gore Idi dole

Ksenija Pajčin i Filip Kapisoda pronađeni mrtvi

Poznata pevačica Ksenija Pajčin i maneken Filip Kapisoda pronađeni mrtvi u stanu u Nikšićkoj ulici na Voždovcu. Policija navodi da je najverovatnije reč o ubistvu i samoubistvu.

U stanu na Voždovcu u Nikšićkoj ulici broj 5, pronađeni su mrtvi poznata pevačica Ksenija Pajčin (32) i crnogorski maneken sa kojim je bila u vezi Filip Kapisoda (22).

Repotrer RTS-a koji je na licu mesta, saznaje da je Pajčin pronađena sa prostrelnim ranama na glavi, dok Kapisoda ima prostrelnu ranu kroz usta. Policija je između tela Pajčin i Kapisode pronašla pištolj.

Ispred zgrade na Voždovcu okupio se veliki broj prijatelja, rodbine, znatiželjnih građana i estradnih zvezda.

Kako je rečeno u informativnoj službi MUP-a najverovatnije je reč o ubistvu i samoubistvu. Mesto ubistva obišao je vrh beogradske i srpske kriminalističke policije.

Tela Pajčin i Kapisode pronašla je pevačicina majka u stanu koji se nalazi na drugom spratu stambene zgrade.

Stanari zgrade u Nikšićkoj ulici broj 5 prijavili su policiji pre tri dana da je u stanu u kojem su se nalazili Pajčin i Kapisoda došlo do fizičkog obračuna.

Ksenija Pajčin rođena je u Beogradu, 3. decembra 1977. godine. Osnovnu školu "Filip Kljajić Fića" završila je na Banovom Brdu, a srednju Petu ekonomsku u Rakovici.

Karijeru je započela kao igračica u diskotekama. Potom postaje članica muzičke dens grupe "Dak". Sa hitom "Dačo volim te", grupa je postigla popularnost među mlađom publikom.

Nastavila je solo karijeru u Srbiji i Grčkoj, a bila je i vlasnica plesne škole u Beogradu.

Važila je za jednu od najseksipilnijih javnih ličnosti u Srbiji i zbog toga je veoma često bila tema raznoraznih estradnih glasina.

Filip Kapisoda rođen je 3. aprila 1987. godine. Poreklom je sa Cetinja. Pre nego što je započeo manekensku karijeru, bavio se rukometom, kao i njegov brat Petar Kapisoda.

« Poslednja izmena: Март 16, 2010, 09:21:02 luche » Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #24 poslato: Март 16, 2010, 09:03:00 »
Idi gore Idi dole

Baš sam iznenađen.
Ali mi nekako uz Ksenijin horoskop više ide podznak Lav.
Onda bi vladari prve, pete i sedme dali takve indicije.

Odakle ti podaci?
Sačuvana

Veritas filia temporis...
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #25 poslato: Март 16, 2010, 09:06:47 »
Idi gore Idi dole

Dobro si uocio i ja se pitam. Ja bih ga stavila na MA u Le, imala je specificne, marsovske konture vilice i marsovsku energiju.
Sačuvana

Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
luche
Gost
« Odgovor #26 poslato: Март 16, 2010, 09:08:15 »
Idi gore Idi dole

hm, ne mogu sad da se setim, tu sam kartu okačila na forum još pre nekog vremena, sad sam je samo upotrebila  :sokrat: čini mi se da je te podatke veličković dao u svetu, ali nisam sasvim sigurna :sokrat:
« Poslednja izmena: Март 16, 2010, 09:08:30 luche » Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #27 poslato: Март 16, 2010, 09:12:13 »
Idi gore Idi dole

Tesko da je ova marsovska lepotica bila rodjena u SA cas kako ispada, bez ikakve veze MO ili ME sa MA. Da je bar nesto ranije, zapravo, dosta ranije pa da je Sirius imala na asc u Ca ili dosta kasnije u Le pa da joj SO u aspektu da visinu i atraktivnost, a MA zna se sta. Ovako mi izgleda neverovatno.
« Poslednja izmena: Март 16, 2010, 09:13:07 AstroSerbiana » Sačuvana

Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #28 poslato: Март 16, 2010, 09:13:31 »
Idi gore Idi dole

Dobro si uocio i ja se pitam. Ja bih ga stavila na MA u Le, imala je specificne, marsovske konture vilice i marsovsku energiju.

:shock:
E pa verovala ili ne malopre sam na PM hteo da ti pošaljem to pitanje jer sam šokiran tom vešću a i bila mi je Ksenija simpatična, ali sam odustao. Horoskop sa Asc Ca ne daje mi ni grama opravdanja za to što se desilo.

Kako ti gledaš na taj slučaj? Meni bi podznak na početku Lava mnogo toga objasnio.
« Poslednja izmena: Март 16, 2010, 09:15:15 Argus » Sačuvana

Veritas filia temporis...
luche
Gost
« Odgovor #29 poslato: Март 16, 2010, 09:18:05 »
Idi gore Idi dole

ne znam, ja sam te podatke samo preuzela (nisu od onih očigledno rektifikovanih, takve se inače trudim da preskočim), ali je uvek pitanje koliko su podaci tačni, naročito oni koji nisu direktno dobijeni  :neznam:
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 ... 12   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: