Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 22, 2012, 07:26:24
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Recepcije i aspekti  (Pročitano 4837 puta)
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #60 poslato: Септембар 12, 2009, 12:25:23 »
Idi gore Idi dole

Nebitno, verovatno je mislio na redni 5. stepen sto je 4. osnovni. Eto, ako ti volja mozes proveriti one moje stavke u njegovom primeru.
Sačuvana

Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #61 poslato: Септембар 12, 2009, 03:33:37 »
Idi gore Idi dole

Eh, ovako.

2.) signifikator na posljednja tri stepena na uglu, u istom znaku kao i ugao  +
5.) dispozitor toga JU iz 10. polja je SA u 5. polju u Vi - 3. kvadrant  +
7.) oba primarna triplicitetna dispozitora su u 3. kvadrantu, znaci jos ME u Sco u 6. polju  +
9.) okcidentalan je sam JU, a  i drugi vladar njegovog tripliciteta, ME u Sco  +
11.) znak na vrhu 4. polja je Le; JU je najistaknutiji planet, dominira iz 10. polja, u egzaktnom 90 sa AC i vlada tackom duha(egzaltacija), SO cuci u 6. - po strani - SA je orijentalan(najdalji od SO) i baca egzaktan 120 ka AC; osim toga, vlada MC i dispozitor je JU  +

Sve u svemu, odlicna su ti ova pravila  brao
« Poslednja izmena: Септембар 12, 2009, 03:39:14 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #62 poslato: Септембар 12, 2009, 04:58:18 »
Idi gore Idi dole

Jos da su moja, ali nisu, nisam toliko kreativna na zalost.
Sačuvana

www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #63 poslato: Септембар 12, 2009, 05:07:52 »
Idi gore Idi dole

Pada mi na pamet da i signifikator na kraju mundane kuce moze da ima ovo znacenje. Njegov JU, ne samo da je na kraju znaka, vec i na kraju X, jel' tako? Ako moze aspekt prema znaku, ima logike da moze i ovo.
Sačuvana

cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #64 poslato: Септембар 12, 2009, 05:24:11 »
Idi gore Idi dole

JU mu jest na kraju znaka, ali 10. polje se proteze jos do pola Pi, koji god sistem polja da uzmem.
Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #65 poslato: Септембар 12, 2009, 06:42:35 »
Idi gore Idi dole

Meni ne ispada tako mada ne znam tacno vreme niti mesto, ali mi X ne ide daleko u Pi.
Sačuvana

cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #66 poslato: Септембар 12, 2009, 08:12:58 »
Idi gore Idi dole

Ja sam za lokaciju uzeo Los Angeles(sad, tu je negdje, ni ja ne znam mjesto rodjenja, ali ovo bar  stavlja taj famozni MO priblizno na poziciju koju je naveo :) ) i po Placidus sistemu vrh 11. polja mi je na 8* Pi, poprilicno daleko od JU. Ako ga preselim jos mnogo zapadnije, ode 11. polje na pola Pi.

Po lokaciji za Los Angeles, vrh 10. je na 9* Aq, uzeo sam vrijeme od 17:35 jer tada AC pada u egzaktan 90 sa JU, 120 sa SA.
« Poslednja izmena: Септембар 12, 2009, 08:16:22 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #67 poslato: Септембар 12, 2009, 08:36:34 »
Idi gore Idi dole

Nema veze,  ja sam nasumicno uzela Indijanu, pojma nemam koje mesto, ali cak i tih 8 Pi je samo 10 stepeni od JU. Zelim da kazem da je JU u drugoj polovini kuce , dakle poznije doba zivota. Opet zavisi gde pocinje MC. Ja sam ga dobila na pocetku znaka pa sam u tom smislu JU videla na kraju kuce, ali i ovde nam treba vreme, zona, ma nema veze, nebitno.
Sačuvana

2nikola2
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #68 poslato: Март 11, 2011, 08:32:55 »
Idi gore Idi dole

pitanje koje cu da postavim nije toliko komplikovano. jedna vrlo jednostavna stvar.  ovo je tema o aspektima pa eto mislim da joj je tu mesto. 
   Konjukcija kao aspekt . o tome se radi.   kod nekih astrologa je dobar ili los u zavisnosti od planeta a kod nekih los u svakom slucaju jer planete ne mogu da se razmahnu. ne mogu pokazati svoju prirodu ogranicene su drugom planetom. konjukcija ima prirodu saturna,,zatvora po tom drugom misljenju..        ovo se isto odnossi na stelijume.
    konjukcija mozda samo naglasava nesto...

Sačuvana
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #69 poslato: Март 11, 2011, 10:30:12 »
Idi gore Idi dole

Pozdrav, 2nikola2  :)
Citat
Konjukcija kao aspekt
Konjunkcija nije aspekt.
Citat
kod nekih astrologa je dobar ili los u zavisnosti od planeta a kod nekih los u svakom slucaju jer planete ne mogu da se razmahnu.ne mogu pokazati svoju prirodu ogranicene su drugom planetom.
Koji su to "astrolozi", ako je moguce znati, koji tvrde ovo sto sam podvukao? Tradicionalni autori 100% nisu!
Citat
konjukcija ima prirodu saturna
SA aspekt je opozicija, posto je njegov domicil naspram oba svjetla u zodijaku(Co, Aq).

Znaci, po tim genijalcima, MO/VE konjunkcija u Ta bi imala prirodu SA i ne bi dozvolila nijednom od planeta da se 'razmasu', a u toj poziciji pucaju od potencijala, pri cemu su jos i u uzajamnoj recepciji prvog ranga ukoliko MO aplicira ka VE?
Ili MA/SA u Co, opet najjaca recepcija ukoliko MA aplicira i oba esencijalno jaka?

Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
vilenija
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #70 poslato: Март 11, 2011, 12:31:26 »
Idi gore Idi dole

Konjunkcija nije aspekt, kao što Cor napisa, a njena priroda se teško može uopštiti bez razmatranja o kojim planetama je reč i gde se one nlaze.

Konjunkcija sa SO (spaljenost) je uglavnom malefična, osim ako je u pitanju kazimi.
Takođe, aplikaciona konjunkcija sa prirodnim ili slučajnim malefikom nije baš povoljna.
Opsada malefika (tada imamo stelijum) nikako ne može biti pozitivna stvar i tu obično samo tražimo elemente koje situaciju mogu da izvuku.
Planete koje su prirodni neprijatelji kada se nađu u konjunkciji daju joj više negativan kontekst, nego pozitivan, osim ako je prisutna recepcija koja može stvari da promeni.
« Poslednja izmena: Март 11, 2011, 12:32:40 vilenija » Sačuvana
2nikola2
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #71 poslato: Март 12, 2011, 05:30:24 »
Idi gore Idi dole

ok , hvala.
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: