Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 22, 2012, 07:40:36
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Pitanja i nedoumice  (Pročitano 4673 puta)
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #90 poslato: Мај 03, 2011, 07:38:35 »
Idi gore Idi dole

Birchfield je na tu temu napisao dobar tekst u kome argumentira da trip. vladari ne gube dostojasntvo zavisno od dana/noci, vec da je pitanje sekte karte jedino relevantno utoliko sto odredjuje redoslijed njihove vladavine  :sokrat: ja sam sklon da na osnovu svega iznijetog, za ili protiv...pojma nemam sta da mislim  :lol: u stvari, volio bih da je covjek u pravu, argumenti mu bar zvuce ubjedljivo i smisleno.
« Poslednja izmena: Мај 03, 2011, 07:39:34 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #91 poslato: Мај 03, 2011, 07:49:59 »
Idi gore Idi dole

tesko jer su tripliciteti jedno od tri izvedena i relativna dostojanstva. izvedeni su iz tri principa: elementalna priroda domicila, dualna podela univerzuma i faktor uravnotezavanja koji vazi sa MA u vodi i SA u vatri. dualna podela se manifestuje kroz dnevnu i nocnu kvalifikaciju genitura i ostalih karti. kako sam ja resila da Doroteja napamet naucim, uz Ptolomeja i Hajata (ta tri autora su mi glavne reference), zadrzavam ovu njegovu ideju o trojnom preduslovu tripliciteta, ali kako se radi o relativnim i viselogickim podelama, kao i u slucaju termina i dekana, i ovde mozemo donekle biti slobodni, ali, kao sto rekoh, rani autori su to tako postavili pa ko voli. ono sto iz prakse znam jeste da MO u Co i VE u Vi vrlo pouzdano rade prema klasicnoj dualnoj podeli pod uslovom da smo u stanju da razlikujemo sta je usloveljno aspektom, a sta znakom planete.
« Poslednja izmena: Мај 03, 2011, 08:33:20 AstroSerbiana » Sačuvana

Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
Argus
Administrator
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #92 poslato: Август 28, 2011, 05:24:13 »
Idi gore Idi dole

Najprisutniji na forumu

cor scorpii       36d 18č 9m

- Šta misliš, da mu damo neku platu?  :)
Sačuvana

Veritas filia temporis...
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #93 poslato: Август 28, 2011, 07:13:40 »
Idi gore Idi dole

Ima cor para mislim profesor je.Dobar je Cor kao i Serbiana vole da su na usluzi samim tim ih cenim puno.Pa u sustini ono sto i nije placeno isplati,se jednog dana...Bog vidi sve pogotovo ono sto nije za lovu,besplatno. :poklon:
Sačuvana
tournesol
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #94 poslato: Септембар 26, 2011, 03:39:27 »
Idi gore Idi dole

Prebacila sam temu sa moderne ovde, , tako su mi savetovali... ako moze mala pomoc.

Moja prijateljica  treba da otvori tj registruje firmu za graficki dizajn studio.Posto se registracija firme zavrsava za jedan dan [ali ispunjen dan aktivnostima] a treba iznajmiti stan i platiti doprinose,njena ideja je bila da to bude 30 septembar, u 8 h 30 m ujutru.
Koliko ja znam, mesec je vrlo bitan kod elekcione, a ovde on pada u skorpiju, nema aspekata.Ta karta stavlja retrogradni jupiter u 7, i mars koji je sa njim u snaznom kvadratu u 10.Licno ne bih volela takve aspekte , pa sam joj predlozila da pomeri datum unapred.
Vikendi su iskljuceni jer ne moze nista da se registruje, sto mesec salje na put po zodijaku i jedini datum gde je on relativno uskladjen sa ostatkom karte je 7 oktobar, isto vreme,znaci od 8 h do 10 h ujutru [da bi se sve zavrsilo u istom danu ]  sat gore-dole, gde mesec pada u Vodoliju i pravi trigone sa stelijumom iz Vage a kvadratura sa Marsom i Jupiterom vec je prosla...

Da rezimiram, u opticaju su dve karte -
30 sept sa Mo u Sc bez aspekata
7 oct sa Mo u Aq i dobrim aspektima
Moja dilema je da li uopste dobro gledam sve to, da li dajem previse znacaja mesecu, da li treba izbeci neki planetarni polozaj po svaku cenu [Ma 90 Ju ne moze da se izbegne jer je takav period] a ne moze se odlagati u beskonacno osnivanje firme...treba li da pogledamo nas dve i neku drugu opciju sa mesecom il bez njega ?
hvala
Sačuvana
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #95 poslato: Септембар 26, 2011, 05:51:25 »
Idi gore Idi dole

Elekcija, bar u normalnoj astrologiji, se ne radi bez natala osobe koja iz nje hoce da izvuce neku korist  :namig:
Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
Acrux
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #96 poslato: Септембар 26, 2011, 07:14:57 »
Idi gore Idi dole

I nije svemoguća, već samo izvlači najbolje iz natala, tj onoliko koliko može, što ne znači da će elekcioni chart omogućiti slabom natalu uspeh.
Sačuvana

kako u stvari izgleda život: http://www.youtube.com/watch?v=jpep88CaXLw
vilenija
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #97 poslato: Септембар 26, 2011, 07:34:41 »
Idi gore Idi dole

Tačno, ali ja nikad ne bih birala elekcionu kartu koja ima ugrožen Mesec.
Sačuvana
tournesol
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #98 poslato: Септембар 26, 2011, 01:33:17 »
Idi gore Idi dole

Elekcija, bar u normalnoj astrologiji, se ne radi bez natala osobe koja iz nje hoce da izvuce neku korist  :namig:

Da, u pravu si, znam.Prosto cekam da mi osoba potvrdi da hoce da joj stavim natal ...
Sačuvana
Acrux
Sr. Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #99 poslato: Септембар 26, 2011, 02:42:17 »
Idi gore Idi dole

Tačno, ali ja nikad ne bih birala elekcionu kartu koja ima ugrožen Mesec.
Osim za elekciju egzekucije, ili ako neki afrički diktator naruči chart idealnog vremena za istrebljenje drugog plaemena :sokrat:
« Poslednja izmena: Септембар 26, 2011, 02:47:30 Acrux » Sačuvana

kako u stvari izgleda život: http://www.youtube.com/watch?v=jpep88CaXLw
tournesol
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #100 poslato: Септембар 26, 2011, 09:34:19 »
Idi gore Idi dole

Evo podataka moje prijateljice.
23 januar 1984
7 h, Backa Topola

Treba (mozda) da napomenem da to njoj nije primarna delatnost, da ima drugu profesiju kojom se trenutno bavi ali joj je ideja da se kasnije prebaci mozda samo na dizajn, u zavisnosti kako bude islo.I da, firmu osniva u partnerstvu, a ne sama.
Hvala.
Sačuvana
tournesol
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #101 poslato: Септембар 27, 2011, 12:11:59 »
Idi gore Idi dole

Ne 7 i 30 nego sedam okruglo...asc je u jarcu :)
Sačuvana
luche
Global Moderator
Van mreže Van mreže

« Odgovor #102 poslato: Септембар 27, 2011, 12:59:36 »
Idi gore Idi dole

pardon, ne znam kako mi je omaklo  :)
Sačuvana

Teme koje se tiču lokalregionalne politike/istorije strogo su zabranjene na forumu i svaki post koji ih se tiče biće brisan bez obzira ko je autor, i kakav je stav u odnosu na nju zauzet
-------
Moja natalna karta
tournesol
Newbie
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #103 poslato: Септембар 28, 2011, 01:22:24 »
Idi gore Idi dole

Posto nema daljih komentara, smatracu da je Argusov savet na modernoj i Vilenijin na trad. ono cega treba da se drzimo. :)
Sačuvana
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #104 poslato: Септембар 28, 2011, 01:52:53 »
Idi gore Idi dole

Tesko da je i moglo biti daljih komentara s obzirom da je pronalazenje povoljnog momenta poprilicno zahtjevan posao koji je nemoguce obaviti za 15 minuta, posebno zato sto trenutne pozicije planeta nisu sjajne a mozemo raditi samo sa onim sto je realno dano. 
Gledaj da 'ojacas' natalnog vladara 10.(MA), 1.(SA), 7. polja(poslovni partner - SO), MO i POF - grubo govoreci  :)
« Poslednja izmena: Септембар 28, 2011, 01:54:19 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Stranice: 1 ... 5 6 [7] 8   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: