Novak Đoković najbolji sportista sveta!Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu sveta u 2011. godini, a u Vesministeru u Londonu na svečanosti koja je upriličena prilikom tradicionalne dodele nagrada srpskom teniseru pripao je trofej Laureus.
Kako navodi zvanični sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP), Novak je iza sebe ostavio ostatak nominovane konkurencije, u kojoj su bili fudbaler Barselone Lionel Mesija, sprinter Jusein Bolt, košarkaš Dalasa i nemačke reprezentacije Dirk Novicki, vozač Formule 1 Sebastijan Fetela i biciklista Kadel Evans.
Ko je u žiriju?
U žiriju koji odlučuje o dobitniku Laureus priznanja nalaze se sledeći slavni sportisti: Edvin Mozes (predsedavajući), Đakomo Agostini, Markus Alen, Franc Bekenbauer, Boris Beker, Jan Botam, Sergej Bubka, Bobi Čarlton, Sebastijan Kou, Nađa Komaneči, Japnig Deng, Marsel Desai, Kapil Dev, Mik Duhan, Dejvid Duile, Emerson Fitipaldi, Šon Ficpatrik, Don Frejzer, Kejti Frimen, Teni Grej-Tompson, Marvelus Marvin Hagler, Mika Hakinen, Toni Houk, Majk Horn, Miguel Indurain, Majkl Džonson, Kip Keino, Franc Klamer, Den Marino, Džon Mekinro, Naval el Mutavakel, Robi Neiš, Ilie Nastase, Martina Navratilova, Aleksej Nemov, Džek Niklaus, Geri Plejer, Morne Plejer, Morn di Plesi, Hugo Porta, Stiv Redgrejv, Vivijan Ričards, Monika Seleš, Mark Špic, Dejli Tompson, Alberto Tomba, Stiv Vou i Katarina Vit.

Trenutno na nebu
Sunce: 17 Aq
Mesec: 29.13 Ca
Merkur: 16.27 Aq
Venera: 27.56 Pi
Mars: 21.55 Vi
Jupiter: 3.2 Ta
Saturn: 29.3 Li
Uran: 2.01 Ar
Neptun: 0.06 Pi
Pluton: 8.33 Co
"Iz ljubavi porodice crpim energiju. Sa druge strane, meni je izuzetno drago ako mogu i sam da na nekoga pozitivno utičem. Ako mogu da služim nekom detetu, mladom teniseru, sportisti, uopšte mladom čoveku, ako mogu da mu pomognem u zdravoj viziji života, biću presrećan"
"Svestan sam da se okolonosti oko mene menjaju i pažnja koju dobijam kao prvi igrač sveta potpuno je drugačija nego prethodnih godina. Toga sam svestan. Pogled sveta sporta na mene, na moju karijeru i ličnost je drugačiji. Ali, moj stav, moja posvećenost i navike, uglavnom su ostale iste. Imam iste prijatelje koje imam od šeste, sedme godine, sa familijom sam jako blizak, emotivno sam vezan za nju, eto - devojku imam šest i po godina i nemam razloga da menjam bilo šta u životu. A opet, iskušenja su na svakom koraku: imate toliko izbora, toliko poslastica za koje pomislite da su dobre po vas - ali čovek uči iz svojih gršaka, iz svojih iskustava. Ono što sam ja naučio to je da su jednostavnost i uravnoteženost najvažniji u životu"