Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 22, 2012, 07:58:43
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: ... U svemu naj, naj, naj...  (Pročitano 1532 puta)
luche
Gost
« poslato: Септембар 17, 2009, 05:36:05 »
Idi gore Idi dole

pa, dugo nismo statističarili, jel da  :mrgreen:

za razliku od ostalih tema u ovom podforumu, koje se trude da odrade statistike članova, ova tema će biti zadužena za neke druge statistike... kao što se iz naslova može zaključiti, ideja je da se bavimo astrostatistikom ljudi koji su najbolji u onome što rade  :namig:

za početak sam odlučila da se pozabavim dobitnicima oskara... znači, uzela sam po 50 dobitnika oskara u kategorijama best actor i best actresse, to jest za najbolju glavnu mušku i žensku ulogu, i to tako što sam krenula od poslednjeg i uračunavala one čije sam karte mogla da nađem, i tako do broja 50 za svaku kategoriju. višestruke dobitnike nisam uračunavala, odnosno, koliko god da je osoba dobila oskara, računala sam je jednom... tako smo dobili sledeći spisak srećnih dobitnika  :mrgreen:

« Poslednja izmena: Јануар 06, 2010, 08:57:53 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #1 poslato: Септембар 17, 2009, 05:47:22 »
Idi gore Idi dole

sledeći korak je bio da sve podatke iz karte ubacim u tabele (da, da, fizikalisalo se ljudski  :mrgreen: ) odlučila sam se da u obzir uzmem položaj AC, MC, , :MO: , :VE: , :MA: , :JU: , :SA: , :UR: i :NE: po znacima, kao i položaje spomenutih planeta u kućama... :PL: nisam uračunavala zbog dugog zadržavanja u istom znaku, iako su se :NE: i :UR: provukli, nisam mogla da ih ne računam, ali zato iz istog razloga nisu uračunati u zbirove po znacima  :namig:
to je izgledalo otprilike ovako

na kraju sam podatke iz ove radne tabele prebacivala u konačne, u kojima ćemo gledati rezultate  :namig:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #2 poslato: Септембар 17, 2009, 06:48:14 »
Idi gore Idi dole

da prvo uzmemo muške u razmatranje  :)
prvo, položaj AC i MC

kao što možemo videti iz tabele, kad je reč o AC u vođstvu su ravnopravno :Vi: , :Sa: i :Co: , dok kad je MC u pitanju :Sc: nadmoćno vodi :mrgreen:
istovremeno, :Sa: koji je među vodećima za AC je najređi među MC  :sokrat:
ipak, kuriozitet tabele po mom mišljenju je potpuno odsustvo :Pi: kad je reč o AC  :shock:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #3 poslato: Септембар 17, 2009, 07:32:47 »
Idi gore Idi dole

kad je u pitanju očekivano je najbrojniji  :Co: dok je ne baš tako očekivano :Sa: najređe zastupljen  :)

kod :MO: su oscilacije nešto manje, no ipak su :Ta: i :Ge: u manjini, a :Ca: se izborio za najčešćeg, iako ne sa velikom razlikom  :namig:
« Poslednja izmena: Септембар 17, 2009, 07:33:10 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #4 poslato: Септембар 17, 2009, 07:42:18 »
Idi gore Idi dole

kod :VE: dosta izjednačene cifre, ali se ipak kao najbrojnija pokazala ona u :Ge: dok su :Li: i :Pi: pomalo iznenađujuće na kraju liste  :sokrat:

od :MA: se očigledno zahteva perfekcionizam, a ne toleriše pobuna prema rediteljima i producentima, pošto su u :Vi: najbrojniji, dok se u :Aq: našao samo jedan  :mrgreen:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #5 poslato: Септембар 17, 2009, 07:51:48 »
Idi gore Idi dole

:Co: se probio na prvo mesto i kod :JU: i kod :SA: iako u oba slučaja deli zlatnu medalju  :lol:
kod :JU: je deli sa domaćim :Sa: a kod :SA: se ugurao :Sc:  :mrgreen:

obe planete su najmanje zastupljene u :Vi: i :Li: , naizmenično na poslednjem i pretposlednjem mestu. u :Vi: je najmalobrojniji :SA: , dok :JU: u :Li: nema ni u jednom jedinom slučaju  :shock:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #6 poslato: Септембар 17, 2009, 07:58:29 »
Idi gore Idi dole

i ostali su još :UR: i :NE:  :sunny:
:UR: se, kao ni :JU: , niti u jednom slučaju nije našao u :Li:  :sokrat: i iako u :Sa: i :Aq: jeste zvanično najčešći, praktično je njegova učestalost raspoređena na dve ravnomerne grupe, naravno sem spomenute :Li:  :namig:

:NE: naravno nije zastupljen u svim znacima zbog toga što period koji je u pitanju nije dovoljno dug da pokrije njegov prolazak kroz zodijak, tako da podaci iz ove tabele nisu baš previše merodavni  :neznam:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #7 poslato: Септембар 17, 2009, 08:13:33 »
Idi gore Idi dole

ukoliko uzmemo u obzir sve položaje po znacima, dobijamo sledeći grafik:

iako je zastupljenost relativno ravnomerna, mogu se uočiti i odstupanja... najmanje zastupljen znak, iako ne sa velikom razlikom je :Aq:  :namig: najzastupljeniji znak daleko je očigledniji i sa većom razlikom, dame i gospodo imamo ubedljivog pobednika, i to je :Co:  :pljes:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #8 poslato: Септембар 17, 2009, 08:39:35 »
Idi gore Idi dole

i na kraju, evo i cele tabele, za fina završna zapažanja  :namig:

znači, možemo primetiti da nema niti jednog AC u :Pi:  i :JU: i :UR: u :Li:  :shock:
najzastupljeniji pojedinačni položaji su MC i :SA: u :Sc: i , :ME: i :SA: u :Co:  :sokrat:

u znaku :Ar: najzastupljenije je ; u :Ta: najzastupljeniji su , :ME: i :UR: ; u znaku :Ge: najzastupljenija je :VE: (ako ne računamo :NE: ); u znaku :Ca: najzastupljeniji je :MO:  (opet bez :NE: ); u znaku :Le: , koji se na moje iznenađenje nije uopšte istakao, ukoliko ne računamo :NE: praktično se niti jedna planeta ne ističe; u znaku :Vi: najbrojniji su AC i :MA: ; u znaku :Li: prilično je ravnomerno u dve grupe ; u znaku :Sc: već je rečeno najbrojniji su MC i :SA: ; u znaku :Sa: po brojnosti se ističu AC i :UR: ; za :Co: je takođe rečeno da su najbrojniji , :Me: i :SA: , a :SA: je najbrojniji i u :Pi:  :sokrat:
« Poslednja izmena: Септембар 17, 2009, 08:40:03 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #9 poslato: Септембар 17, 2009, 08:43:15 »
Idi gore Idi dole

i da, nisam rekla, ali podrazumeva se, tema je otvorena za komentare, mišljenja, ideje  :sunny:
da li ste očekivali dobijene rezultate, šta predviđate kad je reč o položajima u kućama, šta vas je iznenadilo, šta ste očekivali, izvolite se slobodno izjasniti  :sunny:
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #10 poslato: Септембар 18, 2009, 02:20:27 »
Idi gore Idi dole

i, prelazimo na podatke koji se tiču kuća  :)

prva kuća, i odmah iznenađenje  :shock: :NE: u 1 , koji se obično vezuje za glumačku profesiju, zajedno sa :UR: je naređa pozicija među muškim dobitnicima oskara za najbolju glavnu ulogu, od 50 :NE: samo se jedan našao u prvoj kući  :shock:

« Poslednja izmena: Септембар 18, 2009, 02:43:41 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #11 poslato: Септембар 18, 2009, 01:24:09 »
Idi gore Idi dole

druga kuća, i još jedno iznenađenje  :shock:

:SA: je ne samo ubedljivi pobednik prema učestalosti u drugoj kući je, nego i :SA: u 2 jedan od dva najučestalija položaja u svim kartama  :shock:
Sačuvana
katarina7
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Септембар 18, 2009, 10:08:11 »
Idi gore Idi dole

baš si bila vredna, i sve je urađeno na veoma interesantan način, moglo bi se reći-veoma profi  :pljes:
trebaće mi vremena da se udubim u tabele, a mogu misliti koliko je tebi vremena trebalo da sve to obradiš  :ne:

:krava:
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #13 poslato: Септембар 18, 2009, 10:29:41 »
Idi gore Idi dole

jeeee, neko deli moje uverenje da je tema interesantna :jupi:  :ljubi:
jest trebalo vremena, ali bilo mi je zanimljivo i volim to da radim, tako da nije bilo teško  :sunny:

slobodno se ti udubi, strpljivo ću očekivati tvoje dalje učešće u diskusiji  :sunny:
naravno, volela bih da se još neko javi, što nas je više, to smo pametniji  :mrgreen:
Sačuvana
vagica
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Септембар 19, 2009, 08:58:25 »
Idi gore Idi dole

I MENI SE BAS SVIDJAJU TABELE, I NA PAR MESTA SAM BAS IZNENADJENA DA JE TAKO.  :sokrat:
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: