Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 22, 2012, 08:11:47
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Tradicionalna Astrologija
(Urednik:
AstroSerbiana
) -
Natalna astrologija (prakticni primeri)
Stranice:
1
[
2
]
3
4
...
41
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Natalna astrologija (prakticni primeri) (Pročitano 16182 puta)
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
Odg: Natalna astrologija (prakticni primeri)
«
Odgovor #15 poslato:
Новембар 08, 2009, 09:58:28 »
Jeste, Arapi cepidlace sa mesecima i godinama kod ovih korekcija, ali neki raniji izvori uzimaju u obzir mundanu poziciju planete pre nego zodijacku.
Sačuvana
Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com
,
www.tradicionalnaastrologija.com
,
www.horarnaastrologija.com
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #16 poslato:
Новембар 08, 2009, 10:12:27 »
Trutinu sam proverila na cetiri slucaja i nijedan se ne poklapa sa asc-MO rodjenje-zacesce, a Animodarove prenatalne lunacije sa njihovim produzenim dispozitorima nije se pokazao kod moje male za koju pouzdano znam kada je rodjena. Iznesi ti metod kada si ga vec pomenuo. Ja jedino eto sopstveno iskustvo mogu da dam.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #17 poslato:
Новембар 09, 2009, 11:06:54 »
Animodar
PNL je bio mlad MO, 2.4.1927., 5:24 LMT. Almuten MA, natalno na 29*Ge 27', blize meridijanskoj osi, sto "sugerise" kasnije vrijeme rodjenja od navedenog(5:33) i stepen AC na 28' Pi 42'. E, sad...da ne postoji jos varijanta da se ramotri vladar sizigijuma, ali na stepenu na kome se nalazi u
horoskopu sizigijuma
, sto bi dalo 21* Ge 15', pa se shodno tome stepen IC pomjera nazad(da li? Ovdje Ptolomej nije sasvim jasan,pa ga razlicito tumace - primjer mi je Galileov pokusaj rektifikacije sopstvenog natala na Skyscriptu...po kom kriterijumu odrediti kad je planet "blizi" AC ili MC?) istovremeno se prati pomjeranje AC - sto bi dalo 11. stepen Pi i vrijeme 3:59...ako uzmemo varijantu pomjeranja samo AC+polozaj vladara u karti samog sizigijuma, u tom slucaju bi dobili malu korekciju u vremenu, u prilog kasnijeg vremena rodjenja-4:19.
Najzad(ima toga jos, tradicija voli da komplikuje!
) nadjoh podatak da Italijani u astroloskoj skoli Cielo e Terra(Giuseppe Bezza) u obzir uzimaju i vladara ugla od koga se sizigijum odvaja(u smislu primarnog kretanja), to je ovdje IC u Ge, vladar ME koji je natalno na 28* Pi 15', u karti sizigijuma na 15* Pi 32'(Achernar u orbisu AC bi svakako imao smisla u horoskopu pape) i tako da ovo sve lijepo vodi u sizofreniju jer postoji previse potencijalnih "tacnih" polozaja ovog ili onog ugla, vremena rodjenja
Posto sam ja vjeciti skeptik i mislim da sve treba dobro provjeriti(ako se moze), sama cinjenica da mu je vrijeme rodjenja zaokruzeno lijepo na 4:15 izaziva sumnju, pogotovo ako imamo na umu da je to bila 1927. - ali dobro, mozda nepotrebno cjepidlacim
Interesantno je da natalna pozicija MA kao almutena sizigijuma i ista ta pozicija ME kao vladara prethodnog ugla horoskopa sizigijuma daju podudaran AC na 29 * Pi.
Posto je sa ovakvim plozajem AC JU odmaknut od njega nekih 8 stepeni u 12. polje, ne poklapa se njegova uloga davaoca dodatnih 12 godina u racunici duzine zivota - ako u obzir ne uzmemo misljenje ekscentricnog de Villefrancha( i Bonattija, ako se ne varam, ali za Francuza sam poprilicno siguran) koji je tvrdio da je planet udaljen 8* od ugla i u aplikaciji u stvari na uglu; za svjetla je davao jos veci orbis
Istovremeno, kad gledam njegovu sliku, ne upada u oci neka narocita korpulentnost; mozda se u medjuvremenu dodatno rasirio, ko ce znati, ili ja ne vidim ocigledno (temperament nisam racunao, to cu jos obaviti) koju bi inace 'morao' dati orijentalni JU tako blizu AC u vodenom znaku, zato sam sklon da mislim kako je ME ipak blizi AC u kombinaciji sa MA, hm.
Vidjecu sta kaze Trutina Hermetis, Animodar je svojski zakomplikovao stvar(odnosno, ja sam je zapetljao dodatnim uvodjenjem razlicitih varijacija na istu temu
)
«
Poslednja izmena: Новембар 09, 2009, 11:35:43 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #18 poslato:
Новембар 09, 2009, 01:03:42 »
Tesko da sta bolje moze opisati nekog ko je na vrhu crkvene hijerarhije od JU na asc pa jos u sopstvenom dostojanstvu. Kada je u vodenim znacima ne daje obavezno 2m visine, moze se manifestovati u, recimo, velicini stopala, vecem gornjem delu telu, utice na korekciju temperamenta, svakako, a ovde je primarni nosilac ponasanja, odnosno, sopstva duse, glavne karakterne crte. Kada se snazna planeta, koja ukazuje na korpulentnost, nadje u drugoj polovini znaka ascendenta sa izlazecim stepenom u istoj toj polovini, ona donekle gubi na svojoj osnovnoj simbolici. Tako ovde JU i asc zauzimaju poslednji deo Pi sto bi trebalo da mu smanji korpulentnost donekle. Ovo pravilo vazi i za planete u egzaltaciji koje daju natprosecnu visinu i one u detrimentu koje oznacavaju suprotnost, ispodprosecnu visinu.Ja sam metod ove rektifikacije dobila putem prepiske iz Engleske i sve se svodi na almuten prenatalnog sizigijuma pa se gleda njegov stepen i onda se MC ili asc pomeraju, po analogiji, upravo na stepen istog broja u okviru sopstvenog ili susednog znaka. Ako je planeta u polozaju od XI do polovine VI, u smeru primarne rotacije, onda se poomera MC, ako je od polovine VI do XI onda asc. Po ovome ja bih trebalo da pomerim MC sa 29. na 24. Ar i time i asc dosta ranije. Tesko, jer kod mene progresije, tranziti i prediktivni ciklusi rade sa vremenom koje imam. Ovim mundanim odredjivanjem pozicije almutena stavljamo ad acta mogucu situaciju da se almuten nadje tacno na sredini izmedju dva ugla tako da ne moramo da merimo. Kod Pape, prema ovom nacinu interpretacije koji ja imam, vreme rodjenja se mora korigovati za 4 longitudinalna stepena meridijana kasnije i tome prilagoditi asc. Ipak, ja ne verujem u ovaj metod, proverila sam na svom detetu, veze nema, toliko je daleko od cinjenice da se mala rodila bas u 3.30. ujutro verovali ili ne. Ostavljam mogucnost od jednog minuta odstupanja. Gledala sam tri casovnika, na mobilnom koji mi je babica cuvala u svom dzepu, na rucnom doktorkinom koja me je porodila i na satu koji stoji na zidu porodjajnog boksa sa ulazne strane. Poredjenje sva tri daju odstupanje od jednog minuta, a ova metoda od citavih 7 stepeni longitude, dakle, gotovo pola sata. Veze nema. Volim da verujem da su rektifikacije svih vrsta ipak zeske metode obzirom da se u zaceca i radjanja, plodne dane itd. bolje razumeju od muskih
Ruku na srce, pa i u specificnosti necijeg fizikusa, tu zene imaju bolje oko i pamcenje
Takva im je priroda. Sto se Race tice, ne bih ja mnogo pomerala ovaj natal, mozda malkice asc napred da ga ucinimo ljucim dovodeci MA u mundani aspekt sa JU
Kod njega trazimo tu stvaralacku i pokretacku energiju, ambiciju i entuzijazam koji bi korigovao JU u nekim delicima. Ako mu sutnemo asc za dva stepena eto ga u MA terminu i licu sa ugaonim MA i JU na asc. MA-JU prema zodijackim znacima korigovace cistu prirodu JU na asc.
Uzimam vreme sa linka, ne znam sa kojim ti baratas.
«
Poslednja izmena: Новембар 09, 2009, 05:09:42 AstroSerbiana
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #19 poslato:
Новембар 09, 2009, 01:12:20 »
Pardon, ovde bi prema mojim uputima asc trebalo pomerati na 29 Pi obzirom da je almuten u njegovom sektoru (od polovine VI do XI). MC se prilagodjava asc. Kao sto vidis, metod ima bar tri varijante, sto mu dodje normalno za tradiciju. Ova prica o mundanim sketorima almutena koji odredjuju koji ce ugao biti prilagodjen, a koji direktno pomeren rukovodi se logikom da je mc apsolutno dnevni ugao, kulminacija dnevnog svetla dok asc razdvaja noc od dana pa XII polje, iako obasjano Suncevom svetloscu, pripada asc obzirom na simboliku porodjaja i odvajanja tela novog coveka od tela majke. XII je prva posle asc, dakle, prva posle radjanja ka kojoj idemo u prvom danu rodjenja. Zasto polovina VI nije do kraja jasno, pretpostavljam da ima veze sa dnevnom svetloscu posle zalaska SO u jednom periodu godine, na odredjenim geografskim sirinama iz cega logicki proistice da bi pravilo moralo biti korigovano u odnosu na doba godine i geografsku sirinu. Sve ove rane astroloske metode pokrivaju Mediteran sa evropske i africke strane, Malu Aziju te bliski i srednji istok, ali ne i ostatak sveta.
«
Poslednja izmena: Новембар 09, 2009, 02:26:32 AstroSerbiana
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #20 poslato:
Новембар 09, 2009, 04:01:57 »
Ajde dok se ne vratis s posla, da se malo zabavim i ponovo proverim. Hermesova trutina (uravnotezavnje, doterivanje, preciziranje po Hermesu) je veoma, veoma stari metod rektifikacije, verovatno, najstariji, prvo primenjivan u helenskom Egiptu. Zasniva se na poredjenju hipoteticke karte prenatalne epohe (karte zaceca), zvanicno se pominje u 51. stihu pseudoptolomejevog Centilokvijuma. Trutina predstvalja odnos izmedju prosecnog gestacionog vremena (vremena trudnoce od oko 9*30 dana) i perioda rodjenja koji je uslovljen Mesecevim kretanjem. Osnova se sadrzi u pretpostavci da se znaci ose horizonta i znak MO u karti zaceca i rodjenja obrcu pa tako, recimo, MO zaceca je u vezi sa osom horizonta natala i vice versa, MO rodjenja je u vezi sa horizontom zaceca.
"In what sign the Moon is at the time of birth, make that sign the ascendant in conception and in what sign she is found at conception, make that or its opposite the sign ascendind at the birth". LI aforizam, Centiloquium.
Varijante su sledece:
1. MO u polufazi rasta, izmedju mladog MO i prve cetvrti te prve cetvri i punog MO (ostaje nejasno kako se tretira egzaktna faza prve cetvrti), iznad horizonta u natalu, uz krace vreme trudnoce majke od prosecnog, dakle manje od 270 dana i u tom slucaju MO epohe bi trebalo da okupira isti znak kao i asc rodjenja.
2.MO u polufazi rasta, ispod horizonta sa prekoterminskom trudnocom, vise od 270 dana, povezuje prenatalni MO i znak natalnog asc.
3. MO u fazama pada, iznad natalnog horizonta, sa trudnocom preko termina, poklapa MO epohe i znak natalnog dsc.
4. MO u fazama pada, ispod horizonta, sa trudnocom kracom od punih 9 meseci, povezuje znak epohalnog MO i natalnog dsc.
Ostaje do kraja nedoreceno i nejasno sta su drevni podrazumevali pod zacececm, da li vreme seksualnog odnosa ili stvarno vreme zaceca jer to nije isto obzirom da MO moze promeniti citav znak od trenutka snosaja do vremena oplodnje zenske celije. Ptolomej pominje samo "seme" sugerisuci tako da u obzir uzima snosaj opravdavajuci to inicijalnim, muskim principom sa kojim sve pocinje pa tako i zacece samo cije vreme vrlo retko mozemo znati danas (vestacka oplodnja).
«
Poslednja izmena: Новембар 09, 2009, 05:19:45 AstroSerbiana
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #21 poslato:
Новембар 09, 2009, 10:20:09 »
E sto volem kad se ovako raspises
hvala na dodatnim objasnjenjima za Animodar; kod mene je almuten PNL MA na 28*Li 50', sto bi znacilo da mi se AC pomjera u kraljevski LE na Regulus,cak! Samo kad bi to jos tako bilo...
Citat
Ruku na srce, pa i u specificnosti necijeg fizikusa, tu zene imaju bolje oko i pamcenje
Ovo dopustam, ali samo kada su u pitanju
muski
fizikusi, znacajke fizikusa suprotnog pola pamtim fotografskom preciznoscu(kao i vecina muskaraca, vjerujem)
Evo preliminarno, prije no sto iznesem rezultate Trutine, par interesantnih cinjenica iz Rackovog zivota(izvor Wikipedia):
- prva bomba - rodjen u
8:30 ujutro
ali bas me briga(za sad), u daljoj analizi cu se drzati prvo navedenog vremena od 4:15, ima najvise smisla
- Septembar '91. prezivio mozdani udar(evo ga vidji, MA90ME koji si spomenula u tom kontekstu, ali dolazi jos bolje) koji mu je privremen0 blago ostetio vid
- August '92. na odmoru(Alpe) dolazi do konjunkcije njegove glave(u padu) sa veoma maleficnim, orijentalnim radijatorom van sekte
- u Maju 2005. Vatikan je objavio da je dozivio jos jedan blag udar; nisu rekli tacno kad, osim da se to desilo izmedju 2003. i 2005.
- francuski kardinal Barbarin je objasnio da je od vremena prvog udara Raco patio od srcanih problema(navodno su isti rezultat njegovih godina)
- u drugoj polovini Novembra 2006. pojavljuju se nepotvrdjene glasine da je podvrgnut operaciji, koja je za cilj imala pripremu za kasnije planirani bajpas; i da bronhitis, od koga pati, vrsi prekomjeran pritisak na srce
- 17. Jula 2009. zavrsava u bolnici nakon sto je(jopet!) pao i slomio zglob desne ruke, opet na odmoru(again Alpe
, ne vole ga nesto ovaj SA okolis, a on to nikako da shvati), povrede su navodno bile lakse
Citat
Kod njega trazimo tu stvaralacku i pokretacku energiju, ambiciju i entuzijazam koji bi korigovao JU u nekim delicima. Ako mu sutnemo asc za dva stepena eto ga u MA terminu i licu sa ugaonim MA i JU na asc. MA-JU prema zodijackim znacima korigovace cistu prirodu JU na asc.
Ovo je natalno vec dano, mislim na MA termin, ako u obzir uzmemo egipatski set; paralelno redovno pratim i taj, posto vidim da ga na Skyscriptu koriste "budze" tradicije i kunu se u njega( na osnovu dugogodisnjeg iskustva, zna se
)
Trutina Hermetis
Posto je MO u fazi rasta a iznad horizonta, trudnoca je trajala manje od 273 dana, i pokazuje stepen AC u karti zaceca. Brojim unazad 273 dana i dolazim do 17. 7. 1926; sada trazim onaj dan(nakon navedenog) kada je MO bio oko navedenog AC Race - to je 28. 7. u 10:34 LMT(MO na 19* Pi 11', polozaj navodnog natalnog AC).
Slijedeci korak je podesavanje AC ovog horoskopa(koji na AC ima 8* Li 32') na stepen Racinog natalnog MO - a to je 14* Li o2'. Kad to uradimo, treba pogledati za koliko se u tom vremenskom intervalu pomjerio MO. U 11:04, AC ovog horoskopa pada tacno na stepen natalnog MO; istovremno, MO se pomjerio na 19*Pi 29' - ovo bi trebalo da predstavlja korigovani AC
znaci, upadljiva podudarnost sa stepenom AC po danom vremenu rodjenja. Ovo naravno vazi ukoliko sam ja ispravno shvatio i obrazlozio metod - nasao sam ovakvo objasnjenje na Skyscriptu, nisam ima dovoljno zivaca i vremena da pratim Lilija.
Eto, sad cekam na tvoje misljenje, pa cu dalje nastaviti sa temperamentom, etc.
«
Poslednja izmena: Новембар 09, 2009, 10:22:27 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #22 poslato:
Новембар 09, 2009, 10:32:55 »
Trutina, kazu neki, ne dovodi nikada egzaktne stepene u razmatranje jer je to nemoguce vec samo znake tako da se stepen MO ili horizonta u natalima ne dovodi u vezu sa istim stepenima zaceca vec samo znaka pa metod nije precizan, daleko od toga, a jos dalje od logike je da pouzdano znamo kada mu je majka zacela. Moja je trudnoca trajala oko 243, naglasavam oko jer postoji citavih 5 dana odstupanja kod dva ginekologa u utvrdjivanju dana zaceca. Naravno, ja znam kada se to desilo, ali me oni ne slusase. Kod moje male pravila trutine su toliko iskombinovana da bih mogla jos koje da dodam, ali jedan primer za tako nesto nije dovoljan niti pristojan da se tvrdi. MO je njoj u fazi rasta, ispod horizonta, ali MO zaceca joj sigurno nije bio ni blizu Le.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #23 poslato:
Новембар 09, 2009, 10:44:33 »
Evo da dodatno pojasnim. U Egiptu su svestenici/astrolozi navodno znali kada se zacece vladara desavalo (drzali su svecu iznad postelje vladara oca) pa po potrebi ovaj trenutak koristili za kasnije odredjivanje znaka asc rodjenja prevashodno, ne i stepena ako bi im isti izmakao. Pravili su sa trutinom paralelno i karte smrti prvog pretka, odnosno, kartu prvog mrtvog pretka po muskoj liniji i na nju kalemili hipoteticku kartu njegove nove inkarnacije pa istu poredili sa trutinom novozacetog potomka pa ako su se poklapale znacima prema MO-horizont, SO-meridijan trutinu bi primenjivali i na natal. Ima toga jos samo da nadjem.
«
Poslednja izmena: Новембар 09, 2009, 10:54:34 AstroSerbiana
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #24 poslato:
Новембар 09, 2009, 11:04:29 »
Veoma interesantno.
Istovremeno saznadoh i da su drevni egipatski astrolozi bili revnosni voajeri, sram ih bilo
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #25 poslato:
Новембар 09, 2009, 11:06:28 »
Imas li ti neko licno iskustvo provereno ovom metodom. Cik pitaj majku ili oca o ovome
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #26 poslato:
Новембар 09, 2009, 11:18:43 »
Ja sam ti tu apsolutna tabula rasa
Probacu za navedene dogadjaje u Rackovom zivotu vidjeti sta kazu zajedno primarne direkcije(skinuh sa neta program "Morinus", sad sam strasan
mogu cak da pratim i promjene termina najvaznijih elemenata natala) ,solari, profekcije i eventualno, zodijacki aphesis od fortune...bar ovih metoda ima koliko hoces. Ovo nakon sto obavim proracune za godinu smrti,mada bi mozda vise smisla imalo to uraditi prije, da vidimo sta se to aktiviralo kod njega kad je nadrljao - mora da postoji neka vrsta 'sablona'.
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #27 poslato:
Новембар 10, 2009, 12:03:19 »
Daj da i ja budem strasna, udeli mi taj link do besplatnog softvera. Sta ti je net danas, besplatni ekvatorijali.
Sa usporenim i r MA ove zime mnogima se crno pise, Vatikanu jednako moguce tako zbog simbolike Le. Kako je on veoma star covek bilo kakav lagani kontakt sa ovakvim MA iz Le moze biti fatalan, eto narocito kad spomenu taj srcani udar, pojma nisam imala, ne pratim nista u vezi sa tim. I tranzitni JU kroz Pi za stare nije najsrecnija stvar uopste jer olaksava hronicne muke. Olaksanje moze doci i kroz smrt.Mozda ga zakaci i ova praseca influenca, mene i moju malu takodje obzirom na asc u Le. Ko prezivi pricace
Zezam se, koliko god da mediji duvaju celu stvar ostaje cinjenica da je stopa smrtnosti od ovog soja nesto malo niza od sezonskog gripa. Prosle godine, samo u Vojvodini umrlo 35 ljudi od obicnog gripa, ali nam to niko nije rekao. MA gura i gura, razvaljuje kalupe, kocku kroz kruzni otvor provlaci.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #28 poslato:
Новембар 10, 2009, 12:50:00 »
Citat
Daj da i ja budem strasna
Eeee, sad cu ljepse i lakse zaspati, nakon ovako dobrog napadaja smijeha(svidja mi se tvoj smisao za humor pa to ti je!)- ti si vec isuvise 'strasna', kud ces vise
Evo linka pa se kuckamo sutra
http://pymorinus.extra.hu/
«
Poslednja izmena: Новембар 10, 2009, 12:51:34 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #29 poslato:
Новембар 10, 2009, 03:20:56 »
Predimenzionirana prica i panika oko nepostojece opasnosti - evo, do Ponedjeljka sam slobodan, neplanirani raspust. Mislim da ova fama oko "pandemije" ima za cilj skretanje paznje naroda sa mnogo goreg problema koji tek predstoji, sve je to izrezirano - u Januaru/Februaru navodno predstoji drugi udar gripa; ali je veoma interesantno da za taj period mnogi ekonomisti najavljuju i konacan pad svjetske(Americke) ekonomije - samo u Oktobru, 200 ooo ih je ostalo bez posla, i ne nazire se kraj...uostalom, sada farmaceutske kompanije zgrcu milijarde, dok se jos moze. 2010. ce donijeti pucanje po svim savovima, cini mi se, Iran je nacelno odbio da salje uranijum na obogacivanje u druge zemlje,s tim u vezi prije nedjelju dana zavrsili US/Izrael zajednicku vojnu vjezbu "Juniper Cobra"(odbrana od potencijalnog raketnog napada, zna se na koga misle),pri tome su uspjeli da zaplijene i brod pun iranskog naoruzanja, nekih 36 kontejnera, sve je bilo namjenjeno Hezbolahu,imali bi citavih mjesec dana municije da svakodnevno veselo prze po 'odabranom narodu', Jordanski ministar vanjskih poslova pisao savjetu bezbjednosti kako ima pouzdane podatke o predstojecoj ofanzivi Izraela na njihovu zemlju, Rusi nisu za dzabe zurno modifikovali svoju vojnu doktrinu(sada je dopusten preventivni nuklearni udar i u slucaju regionalnog, pa cak i lokalnog konflikta!) i podigli stepen borbene gotovosti strateskih nuklearnih snaga. Kao slag na tortu, S. i J. Koreja se jutros malo pocupale na moru, vele nema mrtvijeh i naravno, S. Koreja izvukla deblji kraj. Kuva se zesce, samo jos da lava nedje provali na povrsinu.
Nego, vracam se ja na nasega staroga Racu i to je sada temperament na redu.
AC u Pi - HV, vladar JU u Pi, orijentalan je TV+HV=pretezno vlazan, umjereno topao; posto je vladar geniture, uzimam ga jos jednom(Lili rece da bi trebalo cak trostruko) njegovu osnovnu prirodu u obzir, TV+TV jer je direktnona AC; ME u 1. polju je orijetalan =T+ HV znak Pi, daje umjereno T i V
SO u Ar - TS+TV= naglaseno toplo, umjereno vlazno, MO u 2. cetvrti je TS u TV znaku Li, sto daje pretezno T i umjereno S. Lili je uzimao u obzir dispozitora MO, pa cu i ja - to je okcidentalna VE u Ta, znaci prirodno V+HS =umjereno V i H. SO180MO dodaje primarni kvalitet SO iz proljetne cetvrti, a to je TV. UH! ovo procjenjivanje mi je ubjedljivo jedna od najkomplikovanijih procedura u tradiciji - sad na kraju jos treba reci kakav je njegov temperament.
TS - 1
TV - 6
HV - 1
HS - 0
Ja dobih ubjedljivu pobjedu sangvinije, kojoj bih pridodao dozu blazeg kolera prositeklu iz MO faze i aspekta istog sa SO. Konacan zakljucak je da je Raco pretezno sangvinicno, umjereno kolericni papa
«
Poslednja izmena: Новембар 10, 2009, 03:23:37 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Stranice:
1
[
2
]
3
4
...
41
Idi gore