Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 22, 2012, 08:12:13
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Tradicionalna Astrologija
(Urednik:
AstroSerbiana
) -
Natalna astrologija (prakticni primeri)
Stranice:
1
...
38
39
[
40
]
41
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Natalna astrologija (prakticni primeri) (Pročitano 16182 puta)
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
Odg: Natalna astrologija (prakticni primeri)
«
Odgovor #585 poslato:
Фебруар 15, 2012, 02:25:55 »
obecavam da cu ovu temu nastaviti. kada, ne znam tacno, ovih dana i gledacu da uopste ne zadirem u tehnike inicijacija vec cu se drzati gnoze u okvirima hermetizma i gnoze iz perspektive gnosticki hriscana jer to nije isto, cak nije ni slicno ako se uzme u obzir cilj iste. u ovome i lezi sva sustina hermetickih tacaka, tacke fortune i njene moguce interpretacije. astrologija ne mora da bude jasna, ona se tumaci kako kome odgovara jer je tako i ustrojena. nema ona diskriminativnu formu i zato moze biti opasna. dakle, drzacu se tradicionalne price iz verskih okvira, ali ne doktrinarnih vec opstih, sveobuhvatnih, onih koji gnozu, zajedno sa kabalom, povezuju sa misticnim hriscanstvom. o ovome se moze pricati javno, o inicijacijama nikako. kod Paracelzusa i Agripe tako lepo i tako jasno stoji NE. i astrologija sa ovim nikakve veze nema sve dok se ne zadje u faze inicijacije. zato je ona vrlo samostalna disciplina. kakav je hermeticar Di bio, ne mogu da sudim jer ja to ni sama nisam u verskom vec jedino kosmoloskom njegovom delu. na ovoj razdelnoj liniji lezi i sva mudrost opredeljenja i razlika izmedju manifestovane dualnosti i njene obnove koja se, kod vernika, desava posle smrti, "gore", a kod ovih za zivota, a to dalje implicira smer maksime iz Smaragdne table. necu dalje vise o tome na ovom delu foruma, otvoricu posebnu temu i to vrlo kratku sa obrazlozenjem na sta upucuje stavljanje MO na asc kod fortune i pomeranje SO u odnosu na to kako bi se sacuvala faza, a sta postavljanje SO na asc i prenos simbolike lunarne svetlosti prema njegovoj poziciji. najbolje knjige o astrologiji, kako Dzon rece, jesu one koje uopste i nisu o astrologiji i ovo sam popasla u svojoj ucenjackoj karijeri. i jesam se uplasila i zastala. ovu poslednju recenicu shvatite kao moje opravdanje zbog nekih insistiranja i pozivanja na Ptolomeja u nekim stvarima iako ja, zaista, astrolosku tradiciju integralno percipiram. nekoliko puta sam rekla i zasto je to tako. astrologija se ne uci sa nivoa njenih tehnika i prvih opravdanja koje svi prepisuju. postoji dublja perspektiva i obuhvatnija prethodnica svemu ovome.
«
Poslednja izmena: Фебруар 15, 2012, 03:56:35 AstroSerbiana
»
Sačuvana
Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com
,
www.tradicionalnaastrologija.com
,
www.horarnaastrologija.com
vilenija
Full Member
Van mreže
«
Odgovor #586 poslato:
Фебруар 15, 2012, 05:04:22 »
Ne smatram da sam dovoljno kompetentna da zalazim u dublju raspravu povodom nekih stvari koje su ovde iznete, ali pokušavam da pohvatam niti. Mislim da donekle kapiram tvoje držanje Ptolomeja i dobrim delom se slažem. Bar onoliko koliko sam ja shvatila, čovek je prvenstveno bio logičar i voleo je jasne, da ne kažem univerzalne, definicije određenih stvari, primenjivih u svakom natalu neovisno da je je neko rođen danju ili noću. Onde gde nije mogao da uspostavi jasan i univerzalan princip tome je u neku ruku tražio alternativu (na ovo me navodi njegovo "nezadovoljstvo" egipatskim terminima i potrebe da pronađe druge). Stoji i to da ovo moje viđenje može biti posledica površnog (još uvek) poznavanja njegovih dela i života, kao i onih komentara koje sam uspela da pokupim od drugih.
Ono što mene zanima jeste moželi se čovek zadržati na tome da bude "samo" astrolog, ne zalazeći previše u druge duhovne sfere (ma šta one predstavljale) i baviti se ljudima i događajima, a da pri tome u tom radu bude dovoljno dobar? Možda moje pitanje deluje smešno ili glupo, ali mi se u poslednje vreme sve češće nameće.
«
Poslednja izmena: Фебруар 15, 2012, 05:15:33 vilenija
»
Sačuvana
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #587 poslato:
Фебруар 15, 2012, 05:12:12 »
Citat
Ono što mene zanima jeste moželi se čovek zadržati na tome da bude "samo" astrolog, ne zalazeći previše u druge duhovne sfere (ma šta one predstavljale) i baviti se ljudima i događajima, a da pri tome u tom radu bude dovoljno dobar? Možda moje pitanje deluje smešno ili glupo, ali mi se u poslednje vreme sve češće nameće.
To se i ja stalno pitam...sva ta prica o alhemiji/hermetizmu/inicijacijama mi je toliko apstraktna i "suvisna" u kontekstu astrologije,da ne kazem smijesna, jer mi likovi koji su se time bavili/bave se nisu jasni u smislu - a sta je to zapravo njihov cilj, sto to oni prakticno mogu/postizu, u cemu je njihov fazon?
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #588 poslato:
Фебруар 15, 2012, 05:23:17 »
Citat: vilenija Фебруар 15, 2012, 05:04:22
apsolutno Vilenija, to se ne dovodi u pitanje uopste. astrologija jeste samostalna disciplina. problem nastaje onda kada ista pocinje da se koristi u alhemijskim stvarima, a koristila se u proslosti. ne znam da li se secas moje rasprave sa Bokijem ovde, ne znam da li si tada uopste ovde bila, ali tada sam rekla da astrologija nije magijska vestina vec da se u te svrhe moze koristiti bas kao mnoge druge stvari. takodje, 7 hermetickih tacaka pripadaju toj misticoj astroloskoj tradiciji i zato problem moze biti kako ih koristiti i tumaciti. kada citamo tekstove o njima u astroloskim udzbenicima uocavamo na desetine aforizama i uputa, ima toga, ali uvek je to na povrsini i dobijamo iste interpretacije kao i u vezi sa planetama sto znaci da je nesto skriveno u vezi sa njima jer ta interpretacija nije u skladu sa njihovim nazivom (tacke su istorisjki mladje od astroloskih osnovnih faktora). dakle, ne beri brigu zbog ovoga. nema mnogo toga u tradiciji sto je 'sumnjivo" u smislu skrivenih poruka. 7 hermetickih tacaka su, moguce, jedina tanana i osetljiva stvar.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #589 poslato:
Фебруар 15, 2012, 05:26:27 »
Citat: cor scorpii Фебруар 15, 2012, 05:12:12
Citat
To se i ja stalno pitam...sva ta prica o alhemiji/hermetizmu/inicijacijama mi je toliko apstraktna i "suvisna" u kontekstu astrologije,da ne kazem smijesna, jer mi likovi koji su se time bavili/bave se nisu jasni u smislu - a sta je to zapravo njihov cilj, sto to oni prakticno mogu/postizu, u cemu je njihov fazon?
objasnicu, odnosno, pokusacu da objasnim tim tekstom kada ga porodim. zivota mi, ne znam odakle da pocnem i vec se preznojavam. najteze je stvari objasniti, a toga ima toliko. moram poceti od Platona i Pitagore i zahvatiti period do 3-4. veka posle Hrista. dakle, 7-8 vekova tradicije.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #590 poslato:
Фебруар 15, 2012, 08:24:12 »
Unaprijed zahvalan i zivo zainteresovan
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
vilenija
Full Member
Van mreže
«
Odgovor #591 poslato:
Фебруар 15, 2012, 09:34:27 »
Granice su često jako tanke i od sklizavanja se teško može sačuvati. I to ne samo kad je astrologija u pitanju, već i neke druge veštine. Svaka jača intervencija može doneti nekakvog dobra, ali sve ima i "obrnutu formulu". Ljudski faktor, ili bolje reći um, je "kvarljiva roba"...
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #592 poslato:
Мај 03, 2012, 01:36:39 »
jedan primer iz moje prakse. sta biste rekli, vrlo ukratko, o zeni rodjenoj 29.7.1979. u 5h ujutro, u Beogradu. ovde bas nista o njoj necu reci. ja, vrlo cesto, dobijam zahteve za tumacenjem natala bez ikakve prethodnice. nije uvek tako, ali desava se. dakle, sta biste izdvojili kao specificnost ovog natala i kako bi se to moglo manifestovati u njenom zivotu. nije nista spektakularno, obicno je tako u stvarnim zivotima ljudi, i utoliko je teze izdvojiti nesto smisleno, a specificno. u ovoj slici neba ima materijala za tako nesto.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
luche
Global Moderator
Van mreže
«
Odgovor #593 poslato:
Мај 03, 2012, 02:09:32 »
«
Poslednja izmena: Мај 03, 2012, 03:55:12 luche
»
Sačuvana
Teme koje se tiču lokalregionalne politike/istorije strogo su zabranjene na forumu i svaki post koji ih se tiče biće brisan bez obzira ko je autor, i kakav je stav u odnosu na nju zauzet
-------
Moja natalna karta
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #594 poslato:
Мај 03, 2012, 03:19:10 »
Luche, asc mora biti u Le jer je rodjena u zoru, u samo jutro dana. Li ide znatno kasnije.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
luche
Global Moderator
Van mreže
«
Odgovor #595 poslato:
Мај 03, 2012, 03:56:09 »
pardon, nisam obratila pažnju da mi je povukao neku levu vremensku zonu od prethodne karte...
ispravila sam sada, nadam se da je sve ok
Sačuvana
Teme koje se tiču lokalregionalne politike/istorije strogo su zabranjene na forumu i svaki post koji ih se tiče biće brisan bez obzira ko je autor, i kakav je stav u odnosu na nju zauzet
-------
Moja natalna karta
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #596 poslato:
Мај 03, 2012, 07:02:13 »
SU kao vladar AC je konacni dispozitor svih planeta natala(moguce i almuten po Ibn Ezri - i bez Morinusa vidim, svakako prethodne SAN, AC i SU) i u svom je sjedistu tako da se ovdje vjerovatno ima posla sa veoma samodovoljnom, samosvjesnom osobom koja je centar svoga univerzuma.
Ne vjerujem da se ostvarila u partnerstvu kako se ono konvencinalno definise i mislim da je sama, sa povremenim vezama za cisto fiskulturno-hormonalne potrebe
«
Poslednja izmena: Мај 03, 2012, 07:45:04 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #597 poslato:
Мај 04, 2012, 12:27:07 »
nije nista slicno i namerno sam ovaj natal ovde postavila. obizorm na silinu fiksnog Le, moglo bi se mnogo toda sto si ovde rekao ocekivati, ali Le je solarni znak, a SO je tradicija i red iznad svega. ona je vrlo svedena, posvecena, odana zena, po stuci stomatoloska sestra, majka dva sina, nista zaista posebno. donekle specificno u njenom zivotu je to sto se udala za svestenika pa se ovaj JU iz 9. na asc, cini se, na to pre svega odnosi, na svakodnevnu religijsku praksu i rutinu. nista od sjajne Le spoljasnjosti ona nema, ali sustina joj umnogocemu ovom znaku odgovara. cak ni fizikus nije u skladu sa ovim, vise na Vi lici, ali bih to, moguce, ME na asc mogla da prepisem. njeni luminari su u prijateljskom, aplikacionom aspektu (integrisani musko-zenski principi, udaja), vladar 7. je kod severnog cvora (integracija), dva sina koja ima prikazani su silnim muskim faktorima na uglu, JU pre svega, sada planira i trece dete pa redom...VE joj ide ka SO i, verovatno, bi ovde moguce mogla da odgovara relativnoj ogranicenosti njenog zivota, mada ona zivi vrlo obicno i dostupno joj je sve , prakticno, sto i zenama sa "obicnim" muzevima. mladi su oboje i vrlo ekstravertni, racionalni i radisni. njena profesija bi se mogla pripisati orjentalnom MA zbog medicine u neku ruku, ili ME na asc, ali je ovde zanimljivo sto joj je mc u Ar, znaku stomatologije. bolovala je od bubreznih infekcija i kamenja u tezim incidentima (MO u Li) i zeluca i gornjeg probavnog sistema (vladar 6, SA u Vi). dakle, zaista nista posebno osim profesije supruga. ona nikako ne odgovara silnom Le na prvi pogled, niti JU u tom solarnom znaku. ponajvise je ME kada je gledas i slusas. ipak, ovde se simbolika Le manifestovala u njenom okruzenju i njenoj svakodnevnici jer sta je Le i sta je SO ako nisu duhovna vertikala ukoliko verujemo da je SO "distributivna centrala manifestacije". ko bi unapred rekao da je njena ambicija od onog sveta, ne od ovog. Le radi ovde, ali iz drugog plana.
«
Poslednja izmena: Мај 04, 2012, 12:29:06 AstroSerbiana
»
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #598 poslato:
Мај 04, 2012, 05:00:51 »
e zivi dokaz da horoksopu treba prici na nesto vise od 5 min
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #599 poslato:
Мај 04, 2012, 05:31:25 »
pa i da jesi tesko da bi do muza svestenika dosao, priznaj. ne zato sto se to ne moze videti iz natala, moze, vec zato sto nam te stvari gotovo nikada ne padaju na pamet. iz ovog razloga pozeljno je znati kontekst necijeg zivota kako bi se signifikacija horoskopskih faktora ispravno prepoznala.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Stranice:
1
...
38