Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 22, 2012, 08:18:44
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Astro-Medicina
(Urednik:
Mrs_Parker
) -
Psihijatrija
Stranice: [
1
]
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Psihijatrija (Pročitano 1623 puta)
Margareta
Newbie
Van mreže
Psihijatrija
«
poslato:
Децембар 13, 2009, 10:46:01 »
Da li je moguce na osnovu natalne karte utvrditi da li je neka osoba rodjena kao depresivna, tj. da je depresija nasledna bolest? Cesto se mogu procitati tekstovi u kojima se hereditet pominje kao jedan od mogucih uzroka nastanka depresije, a u toku su istrazivanja na polju genoma vezano za nastanak iste bolesti.
Meni je receno od strane psihijatra i psihologa koji me je testirao da postoji verovatnoca da sam rodjena sa depresijom (distimijom - blaga hronicna depresija), ili da je nastala tokom seste godine zivota.
Trenutno citam knjigu od autora Mejvis Klajn koja je psihoterapeut i astrolog i koja tvrdi da iz natalnih karata svojih pacijenata saznaje vise o njima nego na osnovu uzete anamneze i samog rada sa pacijentima.
Inace, ja sam totalni laik po pitanju astrologije pa bih molila da mi se prikladnim vokabularom pojasne termini koje koriste astolozi.
Moj datum rodjenja je 22.05.1965. god u 00:45 u Zemunu, Republika Srbija.
Poslednjih 6 meseci se lose osecam, imam sve simptome depresije koji se jako sporo povlace i pored redovnog uzimanja anidepresiva i psihoterapije.
Sačuvana
luche
Gost
Odg: Psihijatrija
«
Odgovor #1 poslato:
Децембар 14, 2009, 10:55:49 »
Margareta, tvoje pitanje je previše ozbiljno, i važno, da bih mogla na njega da odgovorim... moje znanje ipak nije na tom nivou... evo tvoje natalne karte, ako neko sa više znanja bude u prilici da je pogleda...
Sačuvana
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
Mojim venama ne teče krv no more...
«
Odgovor #2 poslato:
Децембар 15, 2009, 03:55:29 »
Mislim da ste imali predispozicije za depresiju ali da je okidac ipak bio oko seste godine. Sta se tada desavalo? Koje antideprsive koristite i od kada? Na koju vrstu psihoterapije idete?
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Margareta
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #3 poslato:
Децембар 16, 2009, 04:28:13 »
Zaista se ne sećam šta se dešavalo kada sam imala 6 godina. Ne pamtim ništa značajno iz tog perioda, sem polaska u predškolsku ustanovu koji, pak, pamtim kao lep doživljaj.
Ne znam da li je dozvoljeno pisati nazive lekova, pa ću samo reći da je u pitanju triciklični antidepresiv, inhibitor ponovnog preuzimanja noradrenalina i serotonina i do sada je delovao (vraćao mi je apetit i san). Sada ne deluje tako efikasno. A što se tiče psihoterapije, kombinacija KBT i Geštalta.
Molim vas, kažite mi do kada će ovaj period da traje i dogadjajima vezanim za ovaj period.
Sačuvana
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #4 poslato:
Децембар 17, 2009, 05:00:27 »
Margareta, ovaj depresivni talas je doneo tranzitni Saturn na natalni Saturn pojacan kvadratom tranzitnog Marsa iz bika na tvoj natalni Mesec, sve to pre sest meseci. Mars je i dalje aktivan i bice aktivan sve do jula 2010 godine i on ce pojacavati anksioznost kao i druge simtome. Sama depresivna epizoda trajace mnogo duze ali u svom blazem obliku sve do ponovnog izazovnog aspekta tranzitnog Saturna prema natalnom.
Licno sam misljenja da se depresije neces lako osloboditi bez rada na podsvesnom nivou a ni Gestalt ni KBT ne rade na tom nivou. Te terapije su uspesne za promene u sadasnjem trenutku, za promene misljenja, ponasanja i uvida. Tvoji problemi su mnogo dublji i vise bi odgovarala neka psihoanaliticka terapija, ali ozbiljna i dugotrajna. Treba se raditi na secanjima, strahovima, na genetici i na snovima.
Takodje mislim da bi u dogovoru sa svojim lekarom trebala promeniti AD jer triciklicni imaju mnogo slabije dejstvo a mnogo vise stetnih uticaja na druge sisteme od novihijih lekova iz grupe SSRI.
«
Poslednja izmena: Децембар 17, 2009, 05:00:58 Mrs_Parker
»
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Margareta
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #5 poslato:
Децембар 17, 2009, 09:29:52 »
Mrs_Parker, hvala na odgovoru, mada i dalje ne znam sta znace ti kvadrati i koja planeta kako utice.
Ali, ako sam dobro razumela bar ovaj deo, do jula 2010 cu biti anksiozno-depresivna
, znaci nefunkcionalna.
A, sto se terapije tice, pokusano je sa SSRI i nije delovalo. O vrsti psihoterapije ne odlucujem ja nego moj terapeut
.
Psihoanaliza se ne moze "dobiti" na zdravstvenu knjizicu. Obzirom da dugo traje i da je jedna seansa minimum 30 EUR, na moju zalost ostacu na ovome sto mogu sebi da priustim
.
Za triciklicne AD ste potpuno u pravu. Vec mi je oslabljen imunitet i svaki put mi se poveca broj leukocita. Jetra je za sada OK, kao i bubrezi. Kontrolisem svoje zdravlje redovno, ali sa deprsijom tesko izlazim na kraj. Umorna sam, jako sam umorna i ne znam kako sebi da pmognem.
Sačuvana
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #6 poslato:
Децембар 18, 2009, 03:38:10 »
Je si li probala sa Seroxatom? Gde to dobijas Gestalt i KBT za dzaba?
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Margareta
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #7 poslato:
Децембар 18, 2009, 09:54:23 »
Upravo sa njim je i probano. U početku sam spavala u proseku 16 sati dnevno, a posle nedelju dana sam počela da plačem. Plakala sam 2 meseca, nekontrolisano, na poslu u prevozu, na ulici, budila sam se sa suzama, oslabila 5 kg, postala totalno nefunkcionlna. Onda mi je promenjen AD. Sad manje plačem. Zaplačem se i brzo se zaustavim, ali san, apetit, beg od ljudi, teška pokretljivost su i dalje prisutni. Jako puno energije ulažem da prikrijem svoje stanje. Prosto, ni jednu lepu misao ne mogu da pokrenem. Dr kaže da sam
saradljiv
pacijent, da je lepo raditi samnom, ali da treba vremena.
Nisam do sada imala ovako tešku i dugu depresivnu epizodu koja ne reaguje adekvatno na AD. I to me brine. Jednostavno me je strah da neće proći.
U nedepresivnom stanju sam vesela, druželjubiva, radna, puna energije.
Ustanova je državna i tamo se lečim poslednjih 5 godina. Ne bih navodila naziv ustanove jer vreme koje mi se posvećuje tamo nemaju svi pacijenti. Objektivno, ne mogu terapeuti da stignu ništa više do da pišu izveštaje i farmakoterapije. Ja ovaj tretmen imam po nekom drugom osnovu u poslednja 4 meseca.
Sačuvana
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #8 poslato:
Децембар 19, 2009, 03:35:45 »
A Cipraleks? Mislim da je on za povratne depresije. Dobro je sto si uspela da nadjes neku mogucnost za terapiju ali probaj da nadjes nacina za dodatnu.
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #9 poslato:
Децембар 19, 2009, 03:40:04 »
Citat: Margareta Децембар 18, 2009, 09:54:23
Zaplačem se i brzo se zaustavim, ali san, apetit, beg od ljudi, teška pokretljivost su i dalje prisutni. Jako puno energije ulažem da prikrijem svoje stanje. Prosto, ni jednu lepu misao ne mogu da pokrenem..
Zasto moras da prikrivas svoje stanje. Crpljenje energije za to je opasno. Sa kim zivis, sta radis? Sta je sa majkom?
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Margareta
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #10 poslato:
Децембар 19, 2009, 09:30:09 »
Dr je došla do zaključka da nedostatak serotonina nije srazmeran nedostatku noradrenalina, tj da u simpatičkoj pukotini ima dovoljno serotonina za očuvanje serotoninskih receptora, ali noradrenalin i dopamin su u deficitu. Možda će probati od ponodeljka sa nekim drugim AD. Ja nemam kompetencije i kvalifikacije i da utičem na izbor terapije.
Pitali ste za majku. Sukobe sa majkom sam prevazišla odavno. Ne živimo zajedno. Sada su nam zamenjene uloge, sad sam ja njoj roditelj
i ona jeste u mnogome vezana za mene, ali njene roditeljske poruke više ne doživljavam kao kažnjavajuće i bolne. Moja majka me voli onako kako ume. Ne ume drugačije. Ali bar znam da sam voljena za razliku od pre 20 godina
.
Pitate zašto krijem.Imam dete, 18 godina staro, i trudim se da ga poštedim. Mora živeti svoj život bez mog balasta.
Znate šta je stigma. Plašim se da bih ostala bez posla. nema empatisanja i razumevanja u poslu. Mora da se radi i bude efikasan. Zato me i jeste strah od sporog povlačenja simptoma, jer mi posao trpi. Sporija sam, nemam koncentraciju, moram sve da zapisujem, inače zaboravljam.
Drugo, nikome ne trebaju tužni ljudi i njihove suze. Dovoljne su im njihove.
Mene zaista interesuju predstojeći dogadjaji. Da li ću imati dovoljno snage da se nosim sa njima? Da li ću iz ove patnje izaći reparirana, da li će ova patnja imati smisao obzirom da znam šta je okidač i uzrok? Da li to može da se vidi u natalnoj karti?
Mrs_ Parker, hvala što mi posvećujete pažnju i vreme.
Sačuvana
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #11 poslato:
Децембар 21, 2009, 04:45:36 »
Okidac i uzrok prvi put pominjes. Za astrologa je to jako vazno kao i vreme kada nesto pocinje. Verujem da bi se jos neko od astrologa ukljucio kada bi to podelila sa nama.
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #12 poslato:
Децембар 21, 2009, 04:49:00 »
Citat: Margareta Децембар 19, 2009, 09:30:09
Ja nemam kompetencije i kvalifikacije i da utičem na izbor terapije.
Ni ja. Ali ako AD ne daje rezultate sest meseci onda nece ni sedmi...
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Margareta
Newbie
Van mreže
«
Odgovor #13 poslato:
Децембар 21, 2009, 04:38:24 »
Citat
Okidac i uzrok prvi put pominjes. Za astrologa je to jako vazno kao i vreme kada nesto pocinje. Verujem da bi se jos neko od astrologa ukljucio kada bi to podelila sa nama.
Okidač je emotivna vezaa koja mi mnogo znači. Nisam znala da je to značajno. Sorry.
Šta sad treba da kažem i uradim. Imam li ili nemam vezu, a gde sam tu ja.
o detaljiima bih radija na pm. Ne osećam se dobro ovako razgolićena . Sorry.
Sačuvana
Mrs_Parker
Moderator
Van mreže
«
Odgovor #14 poslato:
Децембар 22, 2009, 03:37:44 »
Prekid veze ili pocetak? Mozes bitno i na pp pa da nastavimo ovde.
Sačuvana
Astroloske konsultacije
velimirovic.t@gmail.com
Stranice: [
1
]
Idi gore
Štampaj
« prethodna tema
sledeća tema »
Prebaci se na:
Izaberite destinaciju: