Ja ću pokušati sa jednostavnim odgovorom koji će joj možda pomoći!

(Pomoći će i meni, ojačat će mi Jupitera koji je u padu a sad je još i u VIII

)
Dakle:
Sade sati počinju ulaskom Saturna-Šanija u znak prije znaka u kome se nalazi Mjesec-Chitra i traje sve dok ne izađe iz znaka koji se nalazi iza mjesečevog - dakle, traje dok ne prođe kroz tri znaka.
Kod tebe je, Petra, Mjesec-Chitra u Raku-Karku (deseta kuća).
Dakle SADE SATI su ti započeli ulaskom Saturn-Šanija u Blizance-Mithune 7/4/2003 i trajali su do njegovog izlaska iz Lava-Simha 8/9/2009.
Tehnički gledano, upravo si izišla iz tog razdoblja odnosno skupljanja negativnih utjecaja ...
Kako Saturn djeluje sa zakašnjenjem može se desiti da u početku ulaska u Sade sati čovjek osjeća zadovoljstvo i samopouzdanje a da negativne promjene počne osjećati tek kada Saturn zaista sjedne na Mjesec... i onda one traju poput jeke i nakon tehničkog završetka tog razdoblja.
Ovo se meni desilo u posljednjem SS - početak je bio takav da ga se i danas sjećam kao najsretnijeg u životu, ali zato period nakon izlaska pamtim kao "najgore dno", kako si ti to točno rekla..
Prema tvojoj karti-rašiju, moguće je da imaš probleme sa partnerom jer ti se retro Saturn nalazi u sedmoj kući partnera, i to debilitiran... a vlasnik te kuće Mars sada je trenutno u znaku Raka-Karka koji mu baš ne odgovara
Ako se radi o nevoljama s partnerom, onda je možda tranzitni Mars-Mangal njihov neposredni uzrok, tako da ćeš se morati strpiti dok ne iziđe iz Raka-Karka, a to je negdje u svibnju. Inače, tu se nalazi još od listopada 2009 i sada će uskoro iz retrogradnog ponovo biti direktan, dakle - pojačano strpljenje i odlaganje bitnih odluka!
Ukoliko se radi o problemima s obitelji, možda s majkom ili s djecom, onda je neposredni uzrok tj "okidač" možda zaista ovaj Saturn, premda se on sada nalazi u tvojoj 12. kući gdje se u principu dobro osjeća i pozitivno djeluje...
Debilitirani (loše pozicionirani) Saturn se ublažava ako postiš u subotu, pomažeš starijima i nemoćnima, ne odbijaš dati prosjacima kada ti dođu na vrata (naročito ako dođu u subotu

) i drugim sličnim metodama ...
Za kraj, evo ti link gdje možeš više pročitati o svemu ovome (ako te zanima):
http://www.astro-art.net/forum/topic-17.htmlGood luck!

PS Ako su nevolje stvarno preozbiljne, onda i ja preporučujem one Svjetlotamine linkove... Šta je sigurno - sigurno je!