Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 22, 2012, 08:46:57
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Komet McNaught  (Pročitano 2914 puta)
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« poslato: Јун 29, 2010, 12:06:02 »
Idi gore Idi dole

Zvanicno katalogiziran pod nazivom C/2009 R, otkriven je 9. Septembra 2009. od strane australijskog astronoma cije prezime nosi.
15.juna 2010. dostigao tacku najvece blizine nasoj planeti, pri kraju Juna ce, po predvidjanjima,dostici 2. magnitudu i bice  uocljiv poput Polarisa.Sredinom Juna, prosao je kroz sazvijezdje Perseus, a prije nego sto se izgubi iz vida pod zracima SO, proci ce pored Capell-e u sazvijezdju Auriga
Ako projektujemo poziciju koju je imao kad je bio uocen golim okom na ekliptiku(12.6.2010., Saratov, Rusija - prvi put zvanicno potvrdjeno vidjenje -  A. Ivanov) vidimo da je uocen u znaku Ta i to veoma blizu Algola, dok ce svoju najvecu magnitudu dostici u znaku Ge - simbolika ova dva znaka ce dakle biti vazna pri interpretaciji njegovih uticja.
Ove informacije su preuzete sa foruma Skyscript http://skyscript.co.uk/forums/viewtopic.php?t=5448 gdje se mogu vidjeti i fotografija kometa kao i mapa nebesa u trenutku njegovog vidjenja.

Posto naravno nije poznat tacan momenat kada je vidjen golim okom( a mozemo lako  i bez toga  :D), u pokusaju desifrovanja njegove signifikacije koristicu sizigijum koji je prethodio njegovom uocavanju i to pun MO( na sam dan vidjenja bio je mlad MO) iz razloga sto je simbolika ovog sizigijuma sadrzana u manifestaciji i otkrivanja onoga sto je pri prethodnom mladom MO za(po)ceto, kao i zbog cinjenice da postoje informacije da je ugledan i ranije, 8. odnosno 6. Juna(astronom iz Brazila.)

Kao fenomen koji prikazuje promjenu,kometi su oduvijek i simbolizovali iste, od vremenskih nepogoda i zemljotresa do politickih nemira,prevrata,gladi,bolesti i ratova.
Po Ptolomeju, prirodni vladari kometa su ME i MA; ovaj se pojavio u znaku kojim vlada VE, ali u kontaktu sa Algolom, sto je izuzetno negativno i zlokobno(“nagomilani lesevi” po Kineskoj tradiciji, kod Jevreja poznata pod nazivom ‘Rosh ha Satan’ – “glava Satane”) Interesantno je da je MO,kao generalni simbol  naroda, u Ar ingresu ove godine upravo na Algolu sto je naravno pozicija koja vazi za citavu planetu. Mislim da je svakako znacajno i sto je prethodna JU/SA konjunkcija bila isto vrlo blizu ovim stepenima(23. Stepen Ta).
Posto sam ja ubijedjen, svakim danom sve vise, da se bez Izraela tj. Jeruzalema nista veliko i odlucujuce ne moze desiti na ovoj planeti(a u tome me, ne slucajno, podrzavaju kako aktuelni, tako zasigurno i buduci dogadjaji)
horoskop lunacije koja je prethodila vidjenju kometa sam otvorio za Jeruzalem, 28.5.2010, u 2:08 LMT.

Svjetlo vremena je MO u Sag, na 7.stepenu, dovoljno blizu Antaresa. Njegov dispozitor JU, zajedno sa vladarom ugla koji slijedi MO( u primarnom kretanju , Vi i 7. polje) tj. ME su dodatni uticaji, zajedno sa SA u Vi na DC koji je pored JU na AC najistaknutiji planet u ovom horokopu a dodatni uticaj stice zbog toga sto je postavljen na uglu koji slijedi MO.
Sam komet je svijetlozelene boje sa plavkasto-srebrnim repom(bar  tako izgleda na onoj slici), sto mu opet daje poprilicno jasnu? JU simboliku(ovaj dio je najkomplikovaniji za nekog neiskusnog u ovoj vrsti tumacenja, prepoznati po obliku i boji kometa kojem planetu u stvari pripada – zato je najlakse ostati kod ovih prirodnih vladarstava ME/MA). Inace, Ramesey samo  o zelenoj varijanti  bas nista ne kaze...iako ja imam jednu, moguce zanimljivu, teoriju zasto bas ta boja( o tome kasnije).

Na osnovu  recenog, odlucujem da ovom kometu pripisem kao primarne signifikatore JU i SA uz snazan dodatak Algola i Capelle(Auriga, priroda ME/MA – kao i prirodni signifikatoti kometa, zanimljivo) jer se kod ove druge zvijezde navodno zavrsava njegova vidljivost.
U ovom horoskopu je najupecatljivije sto su dva hronokratora u opoziciji i to na osi koja prirodno i oznacava opoziciju i sukobljavanje, AC-DC. Evo  sta o takvoj konstelaciji kaze Abu Ma’shar (The Book of Religions and Dynasties”)

“ We say that if Jupiter applies to Saturn... in the seventh <place>, that indicates plenty of lawsuits among the people of the kingdom and the nations, and plenty of terrors.” http://www.skyscript.co.uk/birchfield.html

Ramesey: “...know that the years of war, dissention, quarrels and bloodshed are to be judged from the conjunction of Saturn and Jupiter, as also from their square and opposition... For, if these superior planets are in conjunction, square or opposition <to> each other or applying to each other by any of these configurations, <then> wars are to be feared... Take this for an approved aphorism, that when any of the superiors, i.e., Saturn, Jupiter or Mars are in conjunction or any malevolent configuration <with> one another, there happens a great and manifest alteration in the elementary world according to their strength, natural and accidental significations.”

23.5.2010. dogodila se opozicija hronokratora ( 8:35 LMT Jeruzalem) pri cemu su oba planeta opet na uglovima(jos jedan jasna pokazatelj das u ova dvojica glavni signifikatori kometa), ovaj put je to osa MC-IC; JU je vladar 10. Polja, a SA kao vladar 7.je na suprotnom uglu, u Vi,retrogradan. MO, kao vladar AC-a ovog horoskopa, je uvucen u konstelaciju preko antiscije sa JU u Pi. Posto horoskop opozicije hronokratora simbolicki oznacava princip  ‘napete’ manifestacije i konfrontacije signifikacija sadrzanih u njihovoj konjunkciji prije 10 godina, ukljucio sam horoskop ove bitne faze u tumacenje, a posebno zato sto se desila prije pojave kometa na nebu. U horoskopu konjunkcije hronokratora za Izrael (28.5.2000, 18:05 LMT) njih dvojica se “druze” tik unutar 7. polja, sto je krajnje jasan pokazatelj koja ce tematika dominirati i najvise doci do izrazaja upravo u vrijeme opozicije. Posto je SA po sticaju osnovnih dostojanstava(termin+lice) i zbog prirode znaka u kome se nalazi(hladan i suv Ta) znatno nadjacao JU, mogu se ocekivati sve njegove negativne signifikacije da prevagnu u signifikaciji ove konjunkcije, tj. opozicije.

I tako, ni malo slucajno, 31.5.2010, svega 8 dana nakon opozicije hronokratora, desio se incident sa “humanitarnom flotilom za Gazu” na kojoj su stradali Turci, nekadasnji saveznici Izraela a sada vec dobrim dijelom njegovi  neprijatelji(sto se nece vise promijeniti i prerasce u smrtno neprijateljstvo) – ocigledne simbolike 7. polja iz oba horoskopa  hronokratora, kao i iz horoskopa sizigijuma pred otkrice kometa.
Nastavlja se...
« Poslednja izmena: Јун 29, 2010, 12:40:55 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #1 poslato: Јун 29, 2010, 02:30:55 »
Idi gore Idi dole

Fantasticno! I moj prvi utisak "prostog pogleda" je da kometa primarno nosi JU simboliku zbog dominantnog plavetnila srednjeg valera te ME-VE zbog zelenkaste varijante, ali, generalno, sve su one maleficne jer civilizacija nikada ne napreduje. Svedocimo to kroz svakodnevicu i veliko istorijsko iskustvo. Obzirom na Ta, opet vrlo jednostavno, bez komplikovanja idemo na Bliski istok jer Ta pripada donjoj Aziji, prvoj Aziji pa ti ja sve ovo prosirujem i na okolne zemlje, Tursku, Siriju, sve one arapske kraljevine i republike te, na kraju, i sam Iran kojim primarno vlada Ta. Ta jeste Persija bez pogovora i Indija, ali ona vec gori i pliva. Jedini sto nije sigurno koliko ce njena simbolika da traje obzirom na magnitudu i brzinu.
Sačuvana

Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #2 poslato: Јун 30, 2010, 03:25:37 »
Idi gore Idi dole

Hvala, hvala  :sunny:

Nego, hajmo dalje.
 Evo sam pogledao kod Ptolomeja sto kaze  o kometima i naravno, kaze on stosta...iako ne navodi znacenja boja za njih, vec kod eklipsa, on veli

“...if these colours or hues should be black, or greenish, they portend effects similar to those produced by Saturn's nature...”

tako da bi ovo mogla biti jos jedna potvrda da nosi primarnu JU/SA prirodu. Inace, ova zelena mi je zanimljiva iz razloga sto je to generalno boja Islama, komet se pojavio u znaku onog triplicteta koji simbolizuje Bliski Istok(ti si vec navela sve, pa da sad ne ponavljam) i sve su to nacije koje su ratovale protiv i planiraju unistenje Izralea. Smatram da je ovaj nebeski znak simbol pocetka preduzimanja akcije u tom smislu, vijesnik da se stiglo do tacke bez povratka, crvena linija je prijedjena i sve je spremno za rat. Sto se tice efekata kometa, zbog toga sto se pojavio orijentalan od SO, oni bi trebali da se pokazu relativno brzo, sto  je u sustini i verifikovano desavanjima unazad par dana.Evo ih, ukratko, ali ne i hronoloskim redom(nije toliko ni bitan):

-Izrael je prije par dana lansirao novi satelit sa iskljucivim zadatkom spijunaze Irana

-direktor CIA, Leon Panetta je izjavio da se izjalovio svaki pokusaj sprecavanja Irana da dobije atomsku bombu mirnim, diplomatskim putem. Kaze da imaju sada dovoljno materijala da izgrade dvije, u period od iduce dvije godine(na stranu sto sve ovo moze biti samo laz, retoricka priprema i opravdanje agresije koja je neizbjezna da bi se dokopali iranske nafte – isto je tako moguce, a ja  vjerujem da je tako, da je Iran zaista na putu da postane regionalan nuklearna sila sa aspiracijama da unisti Izrael; uostalom,u tom smjeru idu biblijska prorocanstva.)

Ne gajim apsolutno nikakve simpatije ni prema ovom fundamentalisticko – islamskom  rezimu koji je financirao i slao mudzahedine u rat u Bosni...kao znak zahvalnosti ali i kao dokaz izvojevane  pobjede, u Teheranu su( i u Sarajevu) zavrsile glave/po 27/ vojnika Republike Srpske zarobljenih u ofanzivi na srpski Ozren 1994.

-Iran je proglasio ratno stanje na granici sa Azerbejdzanom i tu se ubrzano dovlace trupe, jer su Izraelci tajno u tu zemlju, u americke baze, prebacili svoje bombardere i ratnu opremu

-nedavno je pred obale Irana stigla i treca borbena grupa od 12 brodova na celu sa nosacem aviona, ovaj put i sa marincima, specijanim jedinicama, tenkovima, tj. kopnenim snagama. Ovo su indicije da se sve nece zavrsiti samo na bombardovanju. Do perioda August-Spetembar jos dva nosaca aviona bi trebala stici u taj region

Dakle, se se ovo desava u drugoj polovini i na kraju Juna, u onom period kada komet dostize svoju najvecu magnitude u sazvijezdju Auriga, MA/ME prirode. Sad, ova planetarna kombinacija je poznata u tradiciji na vise nacina – brz i britak um, ali i laz i izvrtanje/lopovluk i kriminal, pored simbolike samog sazvijezdja koje nosi ideju “inzinjera”, jer se um koristi da bi se napravilo nesto sto ce slabom/deformisanom tijelu dati vjestacku snagu, pokretnost, brzinu(MA).  Vijesti o pokretu vojske, stvarno pomjeranje i pozicioniranje snaga, ratna retorika, prijetnje,napori jedne zemlje da putem nauke(ME) dobije oruzje za masovno unistenje(MA). Sve je u igri, pri cemu normalno, nista ne moze da se desi a da ne udari dobro po ljudskom rodu(GE).

Medjutim, mislim da ce njegov prolazak kroz ovaj vazdusni, ljudski i naucni znak donjeti i vijesti o novom pomjeranju granica u domenu genetskog inzinjeringa(uvijek se zavrsi lose kad se covjek pocne igrati Boga a bila je ona bombasticna vijest kako su stvorili “prvi vjestacki zivot”,  :ajoj:, samo ne rekose ko im je stvorio  'materijal' s kojim su radili? Arogantni pajaci, ovim eksperimentima su direktno pobili svoju vlastitu teoriju evolucije o 'slucajnosti nastanka zivota na zemlji'...), ovo je vjerovatno i znak da su i neka nova oruzja spremna za upotrebu, prema kojima je nuklearno pomalo démodé(lasere su ove godine uspjesno testirali Ameri), vjerovatna su i neka revolucionarna otkrica u domenu transporta i komunikacija, kao i sasvim sigurne nevolje/katastrofe vezane za ista; mladji ljudi ce se dodatno ‘pokvariti’ i upasti u zamke svakavih poroka, pri cemu je vjerovatan i porast nasilja i smrtnosti,kako od njih, tako i prema njima(ne vjerujem da ce ovaj starsni trend sa pedofilima prestati, vec da ce se pojacati.)

Generalno, veli Jerome Cardano,” kometi uvijek simbolizuju gubitke i stetu nanesenu neobuzdanoscu i bijesom  vojnika i ‘merkurijalnih tipova ljudi’, pri cemu nastaju “vjestine i pronalasci stetni za ljudsku vrstu.”

Nastavlja se...
« Poslednja izmena: Јун 30, 2010, 06:43:13 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #3 poslato: Јун 30, 2010, 05:39:23 »
Idi gore Idi dole

Evo sto Ramesey kaze o kometu koji se pojavi u Ta:

“...it signifies mischief to men and diminution of their goods, also injuries and wrongs put upon them; it used also to signify, as say the ancients, the death of some great man, captivities, injuries, and a toleration of evils; detriment to the greater sort of cattle, especially bulls, cows and oxen; great winds, a corruption of fruit, and destruction of corn, and in winter much cold, also grievous earthquakes, vehement sicknesses..."

Znaci, mozemo racunati sa svakakvim vrstama vremenskih nepogoda koje ce ne samo odnijeti veliki broj ljudskih zivota(ne smijemo zaboraviti Algol!) nego ce i odvesti do propasti domacih zivotinja/usjeva, iz cega proizlazi skok cijena hrane i jos veca glad na planeti(dnevno umire 35 000 ljudi od gladi ili direktnih posljedica iste). 

Posto je znak zemljani, a simbolika kometa JU/SA,izbijanje nafte(SA) u meksickom zalivu ce se jos povecati i unistice velik dio,ako ne i citav, Atlantik (kazu da, prepusten sam sebi – sto je sasvim realna  opcija, posto nista sto su probali da zatvore izvor ne funkcionise – ovaj moze da izliva naftu slijedecih 30 godina! Ruski izvori kazu da je dno mora nepopravljivo osteceno, da cak ni nuklearna eksplozija ne bi mogla da zapecati pukotinu.) Opet Algol...

U kontekstu ovoga ne mogu a da ne spomenem nesto sto smatram fantasticnim.

Naime, ove godine, Izrael je slavio svoju nezavisnost 19.4.,inace taj dan za njih svake godine pada na neki drugi datum zbog lunarnog kalendara koji oni koriste. Toga dana,u vecernjim satima, FOX News je prenio zvanicnu Obaminu izjavu  da nece vise automatski podrzavati Izrael u savjetu bezbjednosti UN.
Slijedeceg dana, explodira Deep Water Horizon naftna platforma i gine 11 ljudi(zvanicno), uz jos uvijek nesagledive posljedice po USA – najveca prirodna katastrofa koja ih je ikada zadesila...inace, lista prirodnih katastrofa koje su u proteklih 20 godina pogadjale USA kad god je vrsila pritisak na Izrael da preda dio svoje zemlje Arapima je i impresivno dugacka i zapanjujuce precizna, u smislu poklapanja sa vremenskim okvirom u kome su vrseni pregovori/dogovori u tome smislu. Slucajnost? Tesko,a i ne mogu da vjerujem u takvo objasnjenje.

Ovako komet djeluje u Ge:

“...it signifies men shall be lascivious and incestuous, loose livers and neglecters of goodness. Also it denotes quarrels, wars, and dissentions amongst men, sicknesses and the death of children and young men especially; also abortive births... famine, thunder and lightning with  very high winds to the eradication and subversion of trees and houses... many grandees of the world shall be abased and brought down from their high places and honours.”

Znaci, sve ovo bi trebalo primarno da pogodi zemlje bliskoistocnog regiona koje smo spomenuli, hm. Ne bih im bio u kozi.

Da se vratim malo jos na onu zelenu boju kometa i njeno moguce simbolicno znacenje u kontekstu Islama, posebno one varijante koja je snazno zastupljena u Iranu,koju i javno podrzava Ahmadinedzad. Radi se o vjerovanju u Al-Mahdija, 12. Imama koji tek treba da dodje i da svijetu donese “pravdu i mir”, tako sto ce ispraviti “zabludu” onog dijela svjetske populacije koja jos ne prihvata Islam, tj. Alaha kao jedinoga boga. Po tom vjerovanju, medjutim, Al-Mahdi ne  moze doci dok svijetom ne zavladaju haos i rat, koje ce upravo on smiriti i zauvijek iskorijeniti; dakle, oni vjeruju da njegov dolazak zavisi od toga sta ce muslimani uraditi, tj. smatraju da se njegov dolazak treba i moze ubrzati/izazvati - implikacije su ocigledne.U tom kontekstu, jako je zanimljivo sto o Arapima,onom dijelu muslimanskog stanovnistva koje zivi na velikom dijelu podrucja pogodjenim dejstvom kometa, kaze Biblija, i to kroz njihovog praoca Ishmaela, sina Abrahamova:

“Behold, I have blessed him, and will make him fruitful, and will multiply him exceedingly; twelve princes shall he beget and I will make him a great nation." Genesis 17:20

“And he will be a wild man; his hand will be against every man, and every man’s hand against him; and he shall dwell in the presence of all his brethren.” Genesis 16:12

Smatram da je ovaj komet opet marker koji oznacava moguce pojavljivanje jednog takvog vodje na Bliskom Istoku, koji ce rasplamsati ionako prisutni vjerski fanatizam kod muslimana(Algol...), pa ce svijet iznenaditi svojim pobjedama i uspjesima u ratu, posebno protiv tehnicki mnogo superiornije americke armade(hehe, ovdje ocekujem da se jasna slika jednog mog horarnog pitanja pretvori u stvarnost.)

Znaci, podizanje i jacanje jedne ili vise muslimasnkih drzava u smislu predvodnicke uloge u velikoj koaliciji(vidjeli smo nedavno da i Turska gaji takve aspiracije, oni su se samo trenutno primirili, ali raspolazu ogromnim vojnim potencijalom) kao sto su tu Sirija i Iran. Sva sreca samo pa sto god da se zlokobno podigne tamo dolje(tj.generalno na ovome svijetu), mora i da padne, a zna se i od cije ruke.

Nastavlja se...
« Poslednja izmena: Јун 30, 2010, 10:06:41 cor scorpii » Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Јун 30, 2010, 06:20:16 »
Idi gore Idi dole

Interesantno!

Neznam koliko pratite berze svetske...Krah je veoma blizu...Rekao bih sa 5om opozicijom JU-SA krajem Jula.
Mislim da tradicuionalisti neradite sa simbolicnim stepenima ali dodao bih da je poslednja konjukcija JU-SA bila bas u Ta na 23° (Volasfera-Sabian).
Po mom misljenju Evropa je ta koja ce da klekne prva. :mah:
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Јун 30, 2010, 07:00:14 »
Idi gore Idi dole

Ali nebrinite se nista Hrist je sada medju nama :D...Dace nove orijentacije,jer ljudi nisu tu da vide vec da izvrsavaju,jer u suprotnom da iko vidi bilo sta verovatno se nebi imperije rasturale...A kamoli berze
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Јун 30, 2010, 07:08:13 »
Idi gore Idi dole

http://rajpatel.org/
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #7 poslato: Јун 30, 2010, 07:14:34 »
Idi gore Idi dole

Za novac smo negde ranije rekli da mora da se reformise kao sredstvo razmene i to ponovo prema zlatnom standardu kao prelaznom resenju do potpune zamene nekim novim sistemom. Mislim da je prica bila u vezi sa kartom pitanja o poslednjoj ekonomskoj hipotekarnoj krizi. Dakle, krah je samo pocetak nove velike istorijske faze naznacene Regulusovim ulaskom u Vi. Novac je, ionako, vise konvencija nego vrednost sa materijalnom sadrzinom.
« Poslednja izmena: Јун 30, 2010, 07:15:02 AstroSerbiana » Sačuvana

www.natasakaralic.com, www.tradicionalnaastrologija.com, www.horarnaastrologija.com
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #8 poslato: Јун 30, 2010, 07:19:58 »
Idi gore Idi dole

Alex,

uz duzno postovanje i srdacne pozdrave,
 moram da ti kazem da lupas, taj kako god da se zove Patel nije Hrist, malo procitaj Bibliju, i to pazljivo, pa ces saznati sta Hrist kaze o svom dolasku i kako ce on izgledati.
Smatram i da ovo nije mjesto na kome bi o tome raspravljali, niti sam ja uopste raspolozen da o tom drskom i bogohulnom nikogovicu koji sebe naziva Hristom(ako se tako naziva) diskutujem.
Nadam se da ces ovo shvatiti u duhu tolerancije i mira.
Pozdrav

Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Јун 30, 2010, 07:21:48 »
Idi gore Idi dole

Apsolutno,Serbiana!

Raj (kralj na indiskom) je "poreklom" iz Kenije...KAnya na sanskstkom znaci Devica...
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Јун 30, 2010, 07:24:16 »
Idi gore Idi dole

Scorpio znam da kao "hriscanin" nisi jos spreman da prepoznas svog idola... :sunny:
Sačuvana
cor scorpii
Hero Member
Van mreže Van mreže

VITA BREVIS, ARS LONGA

« Odgovor #11 poslato: Јун 30, 2010, 07:26:35 »
Idi gore Idi dole

Ocigledno ti fali mnoooogo, mnoooogo citanja...ajde, kreni sa Biblijom  :ajoj:
Sačuvana

KAKO GORE,TAKO DOLE
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Јун 30, 2010, 07:26:54 »
Idi gore Idi dole

brao
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Јун 30, 2010, 09:07:55 »
Idi gore Idi dole

http://map.jdf.com/map.html

pratite pazljivo berze do 15 avgusta najdalje bice krvoprolice!
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže Van mreže

astrolog

WWW E-mail
« Odgovor #14 poslato: Јун 30, 2010, 10:05:03 »
Idi gore Idi dole

Link ti je neobicno recit. Sada mi je sve jasno :namig: :lol:
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 6   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: