Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 22, 2012, 08:48:30
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Moderna Astrologija
-
Relacije
-
Po cemu je poznata ova osoba?
Stranice:
1
2
[
3
]
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Po cemu je poznata ova osoba? (Pročitano 1687 puta)
luche
Gost
Odg: Po cemu je poznata ova osoba?
«
Odgovor #30 poslato:
Август 20, 2010, 01:21:12 »
hm, pa baš i nisam, ali hvala, lepo od tebe što si to rekla
evo, može naredna osoba
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #31 poslato:
Август 20, 2010, 03:58:58 »
Po padu s konja?
Pola 5 je ujutru..cek da vidim kako se koncentrisem u ovom stanju...
Horoskop joj kaze: Lepo prica, lepo hoda, slatka mala, mora dobro da se proda!
On the cat walk...modni kreator...ima nesto od toga...ali zbog jake aflikcije se dvoumim..mislim realno, prvo sam pomislila da je pevacica, gotovo istovremeno sa padom s konja
, mogla bi biti operska recimo,a opet poznata je po svom govoru,pisanju ili hodu..ima najgori mesec po meni ( tu ja belezim mesecev pad, a u ribama mi je egzaltacija) :oops:mesec vladar 10, sunce u 12..vrlo izazvano..trazi javnost...izlete, nagle u javno..tako da pevacica nije...nekako iako bi mogla ni pisac mi nije...modna pista mi je sva
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #32 poslato:
Август 20, 2010, 01:11:30 »
da traži javnost, tu si u pravu
i bila je prilično popularna u zenitu svoje karijere
ali, nije moda, a u pravu si i da nije ni muzika
pad sa konja se možda nekad i desio, ali ga nema u biografiji
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #33 poslato:
Август 20, 2010, 04:25:51 »
da, pa jasno, onda pise...mada..najbolje sto moze da pise su ljubavni romani sa dozom fantastike i malo avanture...
steta sto se nije odlucila za modnog kreatora
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #34 poslato:
Август 20, 2010, 05:39:18 »
pa, praktično si došla do rešenja, pa da te ne davim više
dama o kojoj je reč je barbara volters
Barbara Walters
U.S. television journalist. After brief employment in an advertising agency, she became assistant to the publicity director for New York City's NBC-affiliated television station. She worked in television as a writer-producer (1952 – 58), interviewer (1964 – 74), and cohost (1974 – 76) of NBC's Today show, for which she won an Emmy Award in 1975. In 1976 – 78, for an unprecedented $1 million a year, she was coanchor of the ABC Evening News, the first woman to anchor a network newscast in the U.S. From 1976 she hosted the series of Barbara Walters Specials, interviewing celebrities and world leaders Her disarmingly direct questioning drew many subjects into frequently interesting and occasionally provocative moments of self-revelation. In 1982 and 1983 she received Emmy Awards for best interviewer. Walters later cohosted ABC's 20/20 (1984 – 2004), a newsmagazine program, and the daytime talk show The View. Her autobiography, Audition, was published in 2008.
Buran život novinarske zvezde
Zbog nje su mnogi cenili a neki i potcenjivali novinarstvo kojim je ona razbijala ravnodušnost publike. Kolege su joj se i divile, zavidele i ogovarale je, dok su je sledile kao uzor ili nastojale da njenu slavu dostignu stilom koji ona nije gajila…
Ona – Barbara Volters (78) važi za legendu američkog televizijskog novinarstva, s najdužom ovdašnjom istaknutom karijerom (debitovala je 1956. godine) u poslu gde još uvek „hara”. Život joj je bio buran, a najnovije uzbuđenje javnosti izazvala je ovih dana, izvan malog ekrana, objavljivanjem memoara „Audition”, gde je posle mnogih obelodanjivanja tuđih zagonetnosti, otkrila i svoje lične, dugo čuvane tajne.
Javnost je, ovog puta, najviše zaintrigirala ispovešću da je pre pre tri decenije bila u intimnoj vezi s oženjenim republikanskim senatorom Edvardom Brukom (sada 88), prvim crncem na toj funkciji u proteklom stoleću. „Bio je najfascinantniji, najseksipilniji muškarac koga sam ikad srela”, rekla je u intervjuu kojim je najavila svoju knjigu.
Bruk, koji zasad odbija da komentariše njene navode, bio je tada na ivici razvoda, ali su se on i Barbara, po njenim rečima, rastali da bi „sačuvali svoje karijere”. Njoj je to uspelo, ali ne i njemu – izgubio je, posle dva mandata, mesto u Senatu zbog „učestalih priča o mogućem razvodu”, pri čemu nije bilo naslućivanja da bi „uzročnik” mogla da bude Voltersova...
Obelodanjivanje te tajne je među analitičarima doživljeno kao epizoda koja potvrđuje nekoliko suštinskih ovdašnjih kopči između javnog i privatnog. Prvo, da se razlozi nečijeg političkog pada često saznaju mnogo kasnije. Drugo, da veze između funkcionera i reportera mestimično prerastaju u intimne. Treće, da je poprilično seksualnih afera među ličnostima javnog života i izvan Holivuda. Četvrto – da se i na ovaj način iskazuje geslo, skovano da izrazi poslovne perspektive, da je „Amerika zemlja mogućnosti”…
Pored tih uopštavanja, sugerišu se i personalizacije. B
arbara, čiji su memoari štampani u 625.000 primeraka, uvek je znala „da dobro unovči svoj rad” – konstatovao je hroničar „Njujork tajmsa”. Konstatovao je da je bila i „prva milion dolara bejbi televizijskih informativnih emisija” u SAD. Prizvuk zamerke u toj opasci, ona odbija objašnjenjem da je samo pola od te godišnje svote dobijala za učešće u informativnim emisijama a drugi deo za ekskluzivne intervjue.
Intervjuisala je, priznaje joj se, gotovo sve ličnosti „koje su zasluživale vrhunski publicitet”. Pročula se kad je 1977. uspela da napravi prvi zajednički intervju sa egipatskim predsednikom Anvarom al Sadatom i izraelskim premijerom Menahemom Beginom, da bi joj potom ekskluzivni gosti bile mnoge druge važne ličnosti politike, kulture, skandala. Razgovor s Monikom Levinski (stažistkinjom u Beloj kući čija je seksualna afera s tadašnjim predsednikom Bilom Klintonom njega zamalo koštala funkcije) kategorisan je kao jedan od najgledanijih u povesti…„Propitivala” je, podseća se, i Borisa Jeljcina, Đijang Cemina, Margaret Tačer, Moamera Gadafija, Uga Čavesa…
Pristizale su, povremeno, i primedbe na takva ostvarenja. Zamereno joj je, na primer, da nije bila dovoljno kritična prema Fidelu Kastru, i što je filmsku zvezdu Ketrin Hepbern pitala „koje biste drvo želeli da budete”.
Poredeći sagovornike, navela je da su u seriji intervjua na televiziji Ej-Bi-Si bolji rejting imale emisije – bez političara. To se potvrdilo i kad su 2004. njeni šefovi odlučili da je bolje – da pred kamerama razgovara sa učiteljicom okrivljenom za seksualne odnose s maloletnim đakom, nego sa predsednikom Džordžom Bušom.
Negovala je „lični pristup” u novinarstvu. Mnogi su joj prebacivali da je pri tom bila „blaga”. Složila se s takvim primedbama kakve trpi takođe „večni” Lari King na Si-En-Enu.
U memoarima ona oživljava događaje i niz porodičnih trauma, od detinjstva do tri svoja razvedena braka. Otac joj je krahirao u biznisu s noćnim klubovima, sestra joj je umrla posle velikih patnji, usvojena kćerka se u mladosti odala drogi i kriminalu…
Želela bi, kaže, da bude upamćena kao „brižna majka i dobar novinar” a ne po smicalicama i ljubavnim „epizodama” među kojima i sa republikanskim senatorom Džonom Vornerom (pre i posle njegovom braka sa čuvenom Elizabet Tejlor). Izjavila je i da, najzad, ne mora više da dokazuje svoje profesionalne vrednosti niti da teži novim podvizima. Ali, kad su je pitali šta bi radila ako bi Osama bin Laden iznenada pokazao želju da bude intervjuisan, odgovorila je: „Odmah bih se spakovala i otišla”…
M. Pantelić
objavljeno: 06/05/2008
«
Poslednja izmena: Август 20, 2010, 05:39:37 luche
»
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #35 poslato:
Август 20, 2010, 11:45:29 »
nemam pojma..ocevidno!
musko...
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #36 poslato:
Август 21, 2010, 02:28:28 »
nije nego ja nemam pojma
ova nova karta što se mene tiče može biti sve i svašta
ajd da probamo, ipak, prva asocijacija mi je političar
vladar jupiter u 3, govorljivost, puno priče, zenit u vagi, vaga opet ima veze sa politikom (tj može imati), merkur na vrhu 11, i to može biti priča o "boljoj budućnosti", snovima, željama, ciljevima, i sunce pri vrhu 12, nema tog političara koji nešto ne krije
svakako, mislim da je reč o čoveku koji ume da priča priče, bilo da mu je to profesija ili ne
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #37 poslato:
Август 21, 2010, 03:27:35 »
Uozbilji se..dodaj malo patosa svojim predvidjanjima..a i u pravu si...on se u nekom smislu bavi pricom...ne bas politikom u uobicajenom shvatanju...daj mi dve stvari: od cega je bolovao i kakvom vrstom price se bavio i na koji nacin...profini malo tu ideju..
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #38 poslato:
Август 21, 2010, 04:25:58 »
hm... možda je mogao biti neki verski vođa/propovednik, ostalo se slaže, ali mi nekako me u sc ne ide uz to, iako on može biti manipulacija
pao mi je na pamet i komičar, ali, nekako mi to ne bi zadovoljilo marsa u 8
jbg, imamo veseli podznak i veselog vladara u veseloj kući i idealističkom znaku, ali i marsa i saturna u 8, i sunce i merkur u sc, nezgodni fiksni kvadrat
ko je on u stvari, šta je pobedilo?
što se zdravlja tiče, 6 u biku, to bi bili klasično problemi u predelu grla, ali, nekako bih pre rekla da ova osoba ima probleme sa nervima, zbog ostatka karte
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #39 poslato:
Август 21, 2010, 06:00:16 »
hm...tu si i nisi..tj.svako je propovednik u bransi u kojoj postize slavu i respekt..ja bih se manje drzala veselosti, a vise ozbiljnosti njegove karte...ipak je mesec u jarcu na nebu jos uvek..zabava pocinje sutra!
Sačuvana
luche
Gost
«
Odgovor #40 poslato:
Август 21, 2010, 06:15:56 »
auh, sad stvarno više nemam pojma
bukvalno mi je sve moguće, i mogu samo da idem na pogađanje
može li biti pisac? može, vladar jupiter u 3 u ribama u jakom vodenom trigonu... može li biti ekonomsko-bankarsko-biznismenski guru? može, mesec u jarcu u 2, stelijum u 8... može li biti revolucionar/ekstremni sportista? može, doduše ne znam koliko dugo, mars u lavu u 8 180 uran i 90 sunce... može biti još svašta nešto što mi trenutno ne pada na pamet, nemam predstavu šta je izabrao
«
Poslednja izmena: Август 21, 2010, 06:16:25 luche
»
Sačuvana
Maska
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #41 poslato:
Август 21, 2010, 07:46:42 »
Izabrao je da bude.....
Roland Barthes, was a French literary theorist, philosopher, critic, and semiotician. Barthes's ideas explored a diverse range of fields and he influenced the development of schools of theory including structuralism, semiotics, existentialism, social theory, Marxism, and post-structuralism.
http://en.wikipedia.org/wiki/Roland_Barthes
suffering from tuberculosis, which often had to be treated in the isolation of sanatoria. His repeated physical breakdowns disrupted his academic career, affecting his studies and his ability to take qualifying examinations. It also kept him out of military service during World War II
Sačuvana
Stranice:
1
2
[
3
]
Idi gore
Štampaj
« prethodna tema
sledeća tema »
Prebaci se na: