Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 22, 2012, 09:28:28
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Duhovnost i alternativa
-
Religija i filosofija
(Urednik:
dee
) -
Genetika naroda
Stranice: [
1
]
2
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Genetika naroda (Pročitano 151 puta)
Okeana
Hero Member
Van mreže
Genetika naroda
«
poslato:
Октобар 06, 2011, 02:06:38 »
Jedan moj prijatelj me je danas nagnao da sebi postavim krucijalno pitanje, koje vec duze vreme osecam kao sebi blisko ,a to je : " Da li narodi zaista postoje?"
Da li postoji genetika, koja odredjuje jedan narod i razdvaja ga time od drugog.
U prilog temi o nasim razlicitostima, mozemo razmatrati srpski narod i njegovu nepomirljivu razlicitost u odnosu na podneblje u kome zivi.
Moja putovanja i zivotna sudbina su me dovela u krajeve u kojima sam naisla na nepomirljive karakterne razlike istog naroda, kome i sama pripadam, a u jasnom i direktnom odnosu ka geografskom okruzenju, gde taj deo naroda egzistira.
Time se postavlja pitanje, da li narod je definisan jezikom, kojim se koristi i drugim karakteristikama i da li je moj narod onaj, koji je od mene karakterno drugaciji...?
Da li je moj narod mozda pre onaj, koji egzistira u "pejzazu" mojoj dusi bliskom?
Petar Bokun, nedavno preminuli neuropsihijatar, je napisao jednu zanimljivu knjigu, do koje jos uvek nisam dosla, pod nazivom "Psihologija naroda". U izvodima iz iste saznah, da je on je srpski narod okarakterisao kao izuzetno raznolik, gde se ta raznolikost razvija u odnosu na geografsko podneblje u kome taj deo naroda prebiva. Te je tako izvrsio podelu na dinarski, moravski, panonski tip ...istog naroda, u zavisnosti od geografskih karakteristika u kojima zivi, od cega zavise i nacini na koji taj deo naroda prikuplja i dolazi do hrane, koji direktno uticu na formiranje karakteristika licnosti.
Da li je moguce da smo mozda svi na zemlji jedan narod, ili kao sto smo nedavno govorili o porodici, da li je moguce i mnogo realnije da je deo tvog naroda deo zivlja, koji odgovara tvojim karakternim karakteristikama?
Postoji li genetika naroda, kojom smo preodredjeni kao pripadnici istog ili je roditi se na nekom podneblju dovoljno da budes pripadnika nekog naroda?
I ako je tako, da li smo onda srodni tom istom narodu, koji boravi u drugom geografskom podneblju, i po kojim osnovima se ta srodnost moze odrediti?
Karakter, jezik, genetika...ili drzava i politicko uredjenje?
«
Poslednja izmena: Октобар 06, 2011, 02:14:19 Okeana
»
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
Odg: Genetika naroda
«
Odgovor #1 poslato:
Октобар 06, 2011, 02:32:45 »
Meni je sasvim prihvatljivo da svako obrazlozi svoje misljenje, cak i astroloski, ukoliko vam je to lakse, ili uz pomoc nekih clanaka, studija, knjiga, jedino mislim da psovkama nije mesto, upucenim pojedinacnim licnostima ili narodima.
Tema je globalna i ne tice se doslovce nijednog naroda, ali svakako da se bavi samim pojmom i idejom sta se pod tim terminoloski, socijalno,politicki ili bioloski podrazumeva.
Sačuvana
luche
Global Moderator
Van mreže
«
Odgovor #2 poslato:
Октобар 06, 2011, 02:48:58 »
...
«
Poslednja izmena: Октобар 06, 2011, 03:24:41 luche
»
Sačuvana
Teme koje se tiču lokalregionalne politike/istorije strogo su zabranjene na forumu i svaki post koji ih se tiče biće brisan bez obzira ko je autor, i kakav je stav u odnosu na nju zauzet
-------
Moja natalna karta
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #3 poslato:
Октобар 06, 2011, 03:01:38 »
Ma, jasno, ja sam samo dodala,kao neko ko je temu postavio, sta bi za mene bila nepozeljna reakcija na temu,pa je i moj post bio upucen svima, koji ovo citaju.
Nije bio odgovor na tvoj post, vec prosirenje istog i objasnjenje sta bih volela da bude posledica postavljanja ove teme, a sta ne.
Jednostavno, nisi razumela.
Meni je sasvim prihvatljivo da svako obrazlozi svoje misljenje, cak i astroloski, ukoliko vam je to lakse, ili uz pomoc nekih clanaka, studija, knjiga, jedino mislim da psovkama nije mesto, upucenim pojedinacnim licnostima ili narodima.
Tema je globalna i ne tice se doslovce nijednog naroda, ali svakako da se bavi samim pojmom i idejom sta se pod tim terminoloski, socijalno,politicki ili bioloski podrazumeva.
Dakle, dopunska sugestija, za slucaj da neko pogresno protumaci moj tekst ili se koristi temom za izrazavanje bilo kakve netrpeljivosti: Verske, nacionalne...kao i izrazena zelja da se ne koriste ruzne reci pri elaboraciji misljenja.
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #4 poslato:
Октобар 06, 2011, 03:58:44 »
Po mom iskustvu blizi smo Vietnamcima po naravi nego li Rusima ili ostalim slovenima
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #5 poslato:
Октобар 06, 2011, 04:10:56 »
LAZARUSi ŠTAJNTAL uvode pojam «
narodnog duha
».Pod njime
podrazumevaju slicnu svest mnogih pojedinaca!Objektivizacija narodnog duha je
folklor,jezik,moral,misljenje.Jezik i obicaji su osnovne manifestacije narodnog duha.
Smatraju se osnivacima etnopsihologije.
Dakle, ovde se pominje i narodni duh, koji ima sopstvene karakteristike.
Mislim, da je to kljucno.
«
Poslednja izmena: Октобар 06, 2011, 04:11:52 Okeana
»
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #6 poslato:
Октобар 06, 2011, 04:38:26 »
Ima tu istine...sve su to drustveno kulturno regionalne energije koje eto po klimi i tacki na planeti odredjuju pripadnost...No uvek mi je bilo jasno da je zemlja konc logor "on the open sky" a granice zemalja mini rezervati za odredjene ljude...Najbolje razmisliti kako pobeci od Reinkarnacije tj sudbine na zemlji.
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #7 poslato:
Октобар 06, 2011, 04:43:46 »
Novi narod na marsu...marsovci, zajednicka karakteristika: rodili su se na crvenoj planeti kako bi izbegli reinkarnaciju na zemlji.
Hocemo malo dublje od toga...dublje od tacke na kojoj smo rodjeni.Imali li dublje od tacke , ako razmisljamo po vertikali?
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #8 poslato:
Октобар 06, 2011, 04:47:56 »
Ovo je zanimljivo..
http://www.vesti011.com/2011/07/poreklo-ljudskih-rasa/
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #9 poslato:
Октобар 06, 2011, 04:59:32 »
Citat: Okeana Октобар 06, 2011, 04:43:46
Novi narod na marsu...marsovci, zajednicka karakteristika: rodili su se na crvenoj planeti kako bi izbegli reinkarnaciju na zemlji.
Hocemo malo dublje od toga...dublje od tacke na kojoj smo rodjeni.Imali li dublje od tacke , ako razmisljamo po vertikali?
Nema izlaza i zivota van zemlje u ljudskom telu...Eventualno do meseca i marsa...ali nikako selidbe za stalno...ali ni ljudsko telo nije vecno u ovakvoj gustoci fizickoj...kada postanemo svetlosni u fizickom obliku tj etericni celi vidljivi ili nevidljivi kosmos je nas...
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #10 poslato:
Октобар 06, 2011, 05:14:34 »
A dok si fizicki zgusnut, kom narodu pripadas i da li smatras da teorija naroda ima neko drugo utemeljenje sem kao socijalno-politicka regulativa zajednice, srodne po jeziku, obicajima itd...?
Citat iz prethodno navedenog teksta: "Iako u svetu teorijskih razmatranja, nema gotovo ništa skromnijeg, od napora, da se iz dve premise (Bog je stvorio čoveka Adama i svi ljudi potiču od Adama) izvede zaključak da su svi ljudi braća, ipak su ljudi pokazali da nema ništa dramatičnijeg za primenu. Zaista, već bi dete u osnovnoj školi iz spomenutih premisa izvelo pravilan zaključak. "
«
Poslednja izmena: Октобар 06, 2011, 05:17:48 Okeana
»
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #11 poslato:
Октобар 06, 2011, 05:23:31 »
Apsolutno sve je na zemlji pod nekom kristalizacijom...Mada evolucija znaci kosntantna mutacija...Evo ti pogledaj.Zapad vrsi mesanje sa afrikom a Rusija sa Istokom tj Kinezima...Zamisli za jedno 100 godina kako ce Francuska izgledati...Pa i vec sad...Neki u Aziji su uvereni da je Francuska Africka zemlja.S obzirom da su im spotske ekipe kostituisane od 90% africkih ljudi.
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #12 poslato:
Октобар 06, 2011, 05:27:36 »
Mislis li da je migracija i mesanje razlicitih naroda problem?
Da postoje bolji i losiji narodi, neki koji imaju veca prava u odnosu na druge ili da je geografska oblast, koju neki narod nastanjuje nuzno deo osobenosti tog konkretnog naroda?
Nije li migracija, pravilo hordi i pohod zarad boljih uslova zivota i izvora hrane?
Sačuvana
Alex
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #13 poslato:
Октобар 06, 2011, 05:32:25 »
Dobro razmisljas Okeana dobro.
postoji pravilo koje se nemenja.1:4 i 3:4.
Uvek ce biti 1 cetvrtina privilegovanih materijalno na zemlji a 3/4 siromaha ono sto nazivamo treci svet.
Pravo je svakog coveka da trazi bolje uslove za zivot.No tu se dodaje i ono sto nevidimo golim ocima kao sto je recimo pomeranje polnih osa tj.periodicna permutacija polova itd...Pa same migracije masovne mislim vodjene zemaljskim magnetizmom tj zivotom.
Sačuvana
Okeana
Hero Member
Van mreže
«
Odgovor #14 poslato:
Октобар 06, 2011, 05:52:36 »
http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%95%D1%83%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%B0
Sačuvana
Stranice: [
1