Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 23, 2012, 01:48:24
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2 3 ... 25   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Mesec  (Pročitano 10573 puta)
luche
Gost
« poslato: Фебруар 22, 2009, 12:25:18 »
Idi gore Idi dole

MESEC

Uticaj Meseca u našim horoskopima je veoma važan zbog toga što je to planeta najbliža Zemlji i zbog toga što se dosta brzo kreće kroz zodijak. Dominantan je u znaku Raka, a posebno jak uticaj ima na ženske horoskope. Mesec obiđe putanju za 28 dana, koliki je otprilike i menstrualni ciklus. Upravlja radom žlezda i hormona i nosilac je psihosomatskih tegoba. Kretanja Meseca izazivaju nesvesne i instinktivne radnje u ljudskom organizmu. Ova "planeta" upravlja okeanima i reproduktivnim ciklusom svih živih bića na Zemlji.

Mesec je plodno nebesko telo. On predstavlja "izobilje". Rodovi sisara i mnoge druge vrste živih bića, psihološki su sadržane u njegovom ciklusu. Oni nisu plodni, osim kad to Mesec omogući; plod plodnosti se širi sledeći zakone koje uređuje Mesec; i kad taj plod stigne do zrelosti, opet je to Mesec koji upravlja porođajem. Zbog toga su mnoge civilizacije Mesecu pripisale svojstva Boginje - Majke.

Mesec je ogledalo Sunca, sasvim kao što je naša mentalna sfera ogledalo našeg dubinskog bica. On predstavlja formu u njenim transformacijama. Mesec je forma duševnosti (mentalnosti); jer nisu samo materijalne stvari ono što ima oblik - duševnost je takođe ima. I kao svaki oblik, on se zadržava na štetu svojih promena. Kakva god bila hrana kojom se mentalna sfera hrani, smisao i jačina sile, čiji pritisak trpi, njena forma, u suštini, ostaje ista. Dobro postavljen u horoskopu, Mesec usaglašava sve dobre stvari; upravo dobar fizički i mentalni razvoj, bez koga, u prirodnom redu stvari, nije moguće preživeti. Mesečev srp na noćnom nebu, dočarava rog izobilja iz priča o hiljadu i jednoj noći...

Mesec širi čitav kompleks promena. On je odgovoran za naša raspoloženja. Intuitivan je i osećajan. Mesec, malo zemaljsko predgrađe koje nas obuhvata svojim krugom tako bliskim, predstavlja i naše intimno okruženje, domaće poslove, porodicu i, načelno - muškarce ili žene; majka je ta koja uvek zauzima prvo mesto, i to zauvek. Nikad mi nećemo saznati za intimniji kontakt, za savršeniji odnos, od onoga što smo ga upoznali na majčinim nedrima, u utrobi, gde smo više meseci jeli i pili na usta svoje majke, delili njena osećanja i, možda čak, njene snove...

Narodno verovanje oduvek Mesecu pripisuje mistična svojstva i vlast nad maštom. U horoskopima gde Mesec ima puno aspekata sa drugim planetama, a posebno u znaku Raka, pojačavaju se osobine kao što su hirovitost, romantika i sentimentalnost, naglašena emotivnost i sklonost kući i sreći u krugu porodice, padanje pod tuđe uticaje, težnja ka promenama i stremljenje da se intuitivno prodre u suštinu stvari. Ako Mesec ima loše aspekte sa jakim planetama, ove osobine ispoljavaju se kao vlastite negativnosti. Kod osoba sa ovakvim aspektima Meseca raste plašljivost i neaktivnost, opterećenost bilo bolesnom, bilo izuzetno osetljivom mastom. Nepraktične su i prepuštaju se tokovima, a pri svemu tome izuzetno mnogo trpe zbog svoje preosetljivosti.

Sve u svemu, Mesec je simbol večite nestalnosti, putnik bez konaka, planeta sanjarenja, zlatna muza iluzija i imaginacije, apatičan, vođen napred uvek novim idejama, a često nesposoban za inicijativu, može čitav život provesti u stalnom lutanju i večnom traganju, često kapriciozan, pesimista, nezgodan, nesrećan, bez čvrste volje, oprezan, večiti idealista, simbol večite promene, neshvaćen, zna i da digne ruku na sebe, razdražljiv. To su instinkti, raspoloženja, plima i oseka, faze, prijemčivost, osećanja, uobičajene navike i refleksno delovanje. Mesecevo delovanje fluktuira i menja se. Ono upravlja ličnim interesima, željama, potrebama, magnetizmom, potrebom za dodirom i sposobnošću upliva na druge. Mesec istovremeno upravlja tečnostima, robom, trgovinom, negovateljstvom i javnošću u celini uzev.

Tamo gde vam je Mesec u Natalnom horoskopu, podložni ste emocionalnim usponima i padovima. Položaj Meseca najsenzitivnija je tačka horoskopa i pokazuje gde smo nesigurni i nestabilni. U zavisnosti od znaka u kom se nalazi ukazuje na koji način ćemo pokušati da kompenzujemo nesigurnost. Mesec govori o načinu na koji se odnosite prema problemima, o onome za čim žudite, kao i na način na koji žudite. U emotivnim odnosima Mesec je taj koji stvara simpatiju ili averziju "bez razloga". Takođe, Mesec govori i o odnosu prema majci i potomstvu. U muškom horoskopu položaj Meseca govori kakvu on ženu priželjkuje, a u ženskom Mesec otkriva zodijacki znak, koji je idealna kombinacija za ljubavnu vezu. Na primer, ženu sa Mesecom u znaku Jarca privlačiće muškarci rođeni u Zemljanim znacima (Jarac, Bik i Devica), bez obzira u kom se znaku nalazi ona...

Izvor
« Poslednja izmena: Фебруар 22, 2009, 02:55:13 luche » Sačuvana
menora
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Фебруар 28, 2009, 10:04:23 »
Idi gore Idi dole

E neka se ovde prvo upise Mo u vodoliji pa u prvu kucu  ;D… strecnem se vazda kada citam kako Boki “lepo” pise o njemu  :-*… a zaboli , nekad , majke mi … eto ja sam se udala ,    za So u vodoliji …tesko je  razumeti ovaj mesec ali “moje milo dijete “ jeste i zato mu hvala … a ima “moje sunce” i Mo120 Ur pa je i on trazio  ovakav mesec , valjda …

… a meni su najmilije zene bas sa ovakvim mesecom,sa njima se razumem, u trenutku  …
Sačuvana

...Neznanje je pocetak hiljadu novih pocetaka.I nemoj ga se nikad stideti...Lepota trazenja nije u nalazenju,nego u nasoj odluci da trazimo...M.A.
Moja natalna karta
luche
Gost
« Odgovor #2 poslato: Фебруар 28, 2009, 10:57:51 »
Idi gore Idi dole

e pa menora, pozdrav, i zaista mi je drago što si ovde  :)
i drago mi je da najzad upoznajem još nekog sa mo u aq u 1, eto, razmišljam sad, za sve ove godine, mnoge sam mesece u vodoliji upoznala, al nijednog i u 1  :)
i čini mi se da bi baš bilo super da razmenimo iskustva dva mo u aq u 1, i da će ljudi moći mnogo i da nauče, jer piše se dosta o mo u aq u 1, pišu drugi, pa da se vidi i kako svet izgleda i iz njihove tačke gledišta  :)
« Poslednja izmena: Фебруар 28, 2009, 10:59:45 luche » Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #3 poslato: Фебруар 28, 2009, 11:34:39 »
Idi gore Idi dole

8)
eee, 10 decembar 1972 je MO 120 SA, pa vladar JU u Co, pa SA 120 UR!!!....tu ko da i nema MO u Aq sa njegovim problemom, iako je veliko iskusenje ovo MA 0 VE u Sc  :-* 

Dobrodosla!
Sačuvana

menora
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:07:32 »
Idi gore Idi dole

Luche , kada pogledam "u  tebe" ko sebe da vidim   :namig: ... onako, pecat nam lichi ... probacu i ja da napisem o Mo u vodoliji (eh da mi nije ovog Me u Sco, pih)...
Boki hvala ti  :-*, eh da ti znas koliko ja razbiram tvoja pisanija,"zbog tebe" mi konacno kanda proradio Mo60Ne ... a najtezi mi je ovaj Ma u Sco , uf treba njega savladati …
Sačuvana

...Neznanje je pocetak hiljadu novih pocetaka.I nemoj ga se nikad stideti...Lepota trazenja nije u nalazenju,nego u nasoj odluci da trazimo...M.A.
Moja natalna karta
luche
Gost
« Odgovor #5 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:18:46 »
Idi gore Idi dole

(eh da mi nije ovog Me u Sco, pih)...

eh, što bi rekli u onoj glupoj reklami, znam kako vam je  ;D
pa, možemo malo po malo, čini mi se da mi takav vid pisanja više prija, jer kad hoću da napišem nešto veliko, i to još ne daj bože pametno, kvadrat saturna na tog merkura ne samo što mi učini sve preteškim, nego to na kraju i ni na šta ne liči  :-\

elem, mogu da počnem možda, od okolnosti oko mog rođenja, koje bih mogla da vežem sa mo u aq na asc :)
u trenutku kada se ja rađam, zaista kreće kako ono neko reče gomilanje  :) za godinu dana od mog rođenja, u istoj kući su se našli sem mene, mame i tate, naka, deka, tetka, stric, strina, a ubrzo potom, sestra pa brat od strica... i sve to u tri sobe :) i o svima brine naka, majka moga oca, prvo kao četvrto od desetog :)
sad bih ja ovde vrlo rado pričala o svojoj naki, ali ću se zaustaviti iz razloga spominjanih oko merkura i saturna :)
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #6 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:28:24 »
Idi gore Idi dole

svasta, ko je ista pametno napiso o MO ikad?...mozda MO sam...tako da mani nam se tih SA i ME, i cega os, nego bas ovako ko u zadnjem pasusu nastavi i bice kako treba...MO kao sam zivot.

Nego to Uran pocne da se kurobeca, oce li biti pametno?...mada mi znamo da nije ni to, no si ti pametna iz jednog drugog razloga,,,to je neprevodivo pa sta god kazes zazvucace da je imitacija.
E to cijenimo!

A iz ME 90 SA turaj one smijurije dolje od Koelja i one o magiji sto je pisala, kao prve od svih knjizevnika? A ne citas beletristiku?  ???
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #7 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:47:12 »
Idi gore Idi dole

A iz ME 90 SA turaj one smijurije dolje od Koelja i one o magiji sto je pisala, kao prve od svih knjizevnika? A ne citas beletristiku?  ???

ne čitam... poslednje što sam pročitala je ceo komplet Harry Potter prošle godine  ;D
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #8 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:49:43 »
Idi gore Idi dole

sto je MO u Aq, sa cijelom 8 u Sc kao magija.
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #9 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:53:14 »
Idi gore Idi dole

eh, da ja hoću da uđem u diskusiju sa tobom, kao što neću, mogla bih ti poprilično pitanja ovde postaviti  :namig:
samo ću reći, da smo krenuli offtopic, i da se vratimo mesecu  :)
Sačuvana
boki
Sr. Member
Van mreže Van mreže

WWW E-mail
« Odgovor #10 poslato: Фебруар 28, 2009, 12:57:58 »
Idi gore Idi dole

ma tako je.

inace kad je off:
repriza Uvoda je u 14h  :P
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #11 poslato: Фебруар 28, 2009, 01:01:38 »
Idi gore Idi dole

znači, stadoh kod nake... pa, pokušavala sam već da je opišem, i nju i njen život, al sve što sam napisala, prosto je bilo glupo i nedovoljno da opiše koliko je ona velika žena...
eto, možda pomogne da kažem da je tati mo na asc u le, sa stelijumom od 4 planete u raku, a mojoj sestri mo u zenitu u jarcu... što će reći, svima o kojima se ona brinula ostavila je pečat jakog, dobrog, velikog meseca... kao udovica palog nosioca spomenice 1941, što je jasan mo90so u sc, posle rata je dobila mogućnost da bira posao koji želi, da bira poziciju koju želi... ona je to odbila, rekavši moj život je moja porodica, ja za posao nisam, nađite nekog ko će to bolje....
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #12 poslato: Фебруар 28, 2009, 01:11:50 »
Idi gore Idi dole

eh, da, kad već spominjem mo90so u sc, nažalost joj nije od tog aspekta samo udovištvo... smrt je pratila celog života...  :( izgubila je dve sestre, brata, troje dece, i čitav niz nešto daljih ljudi pre svoje mislim 45 godine... i sada je udovica, opet, i najstarijeg sina je izgubila pre manje od dve godine....  :(
ono što je mene uvek fasciniralo, je način na koji se ona pomirila sa smrću... kako nije postala ogorčena na život, boga, šta god, što joj je smrt stalno uzimala najmilije, što nije izgubila ni mrvu svoje dobrote i blagosti... za razliku od mnogih koje su mnogo manje životne nevolje učinile manje čovekom....  :namig:
Sačuvana
menora
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Фебруар 28, 2009, 01:16:33 »
Idi gore Idi dole

Citat
luche
u trenutku kada se ja rađam, zaista kreće kako ono neko reče gomilanje  :) za godinu dana od mog rođenja, u istoj kući su se našli sem mene, mame i tate, naka, deka, tetka, stric, strina, a ubrzo potom, sestra pa brat od strica... i sve to u tri sobe :)

pa i ja sam onda valjda   svojim rodjenjem i tim Mo u 1 kuci  donela  guzvanciju  u mojoj porodici … ja sam zaceta iz ciste, tada  tajne ljubavi,  kada su mi roditelji bili odvojeni, majka je sa starijom sestrom “odbegla” od tate ...  mojim rodjenjenjem ja spojih ponovo moga oca i majku  a nakon mene se rodilo jos troje brace i sestara (ukupno nas 5 dece )… u kuci non-stop haos i guzva  pozavideo bi nam i frankfurtski aerodrom  ;D… ali meni  je  uvek i guzva u kancelariji (Mo je vladar 6 )…samo jedan kada udje eto ih odma min 5 oro ljudi , pri tom zvone mi svi telefoni, skypovi itd.– sve u isto vreme  ;D… 
Sačuvana

Moja natalna karta
luche
Gost
« Odgovor #14 poslato: Фебруар 28, 2009, 01:24:03 »
Idi gore Idi dole

pa da, i meni je vladar 6 mo, radila sam u sali sa 100 radnih mesta  ;D
a u pošti  >:( nema trika da ja uđem u poštu, bez obzira na dan, vreme, šta god, da unutra nije seoba naroda  >:(  ;D čak iako se desi da nije tragična gužva, ja moram da popunjavam nalog, ili uplatnicu, i dok to uradim, okrenem se, mogu samo da poželim da odem kući, jer je u međuvremenu ceo kraj došao baš u tu poštu  ;D
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 25   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: