Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 23, 2012, 01:55:49
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Mars  (Pročitano 2272 puta)
luche
Gost
« poslato: Фебруар 22, 2009, 12:35:03 »
Idi gore Idi dole

MARS

U grčkoj mitologiji Mars je bio Ares, bog rata...

Marsu se odvajkada pripisuju borbene osobine. To je planeta burnog temperamenta, snage i agresivnosti. Mars je planeta koja donosi i određene nevolje, probleme i opterečenja. On uslovljava događaje u životu i u njegovoj blizini je često prisutna smrt. Mars predstavlja vašu aktivnu snagu, način na koji se borite, suprostavljate ljudima ili stvarima. Na sentimentalnom planu često označava suparnike, a na društvenom konkurente.

Kada je Mars snažno postavljen u vašem horoskopu, vi imate jaku sklonost da budete energični, neposredni, spremni uvek za nove poduhvate, jednom rečju jedna atletska i neuobičajena individua. Mars vlada u znacima Ovna i Škorpije. Osobe u znaku Ovna čini isuviše žustrim, naglim i sklonim provokacijama, dok u Škorpiji Mars prouzrokuje naizgled mirne ljude, ali iznutra jako osetljive i veoma opake naravi.

Marsova dobra Karma su hrabrost, toplina i inicijativnost; međutim postoji i veliki broj mana vezanih za uticaj Marsa koje možete ispoljiti u ovom životu. S vremena na vreme možete biti bez srca, pa čak i surovi, posebno prema "žrtvama" koje su vas nečim povredile u vašim prethodnim životima; osobe sa jakim uticajem Marsa u horoskopu imaju vatren temperament, koji eksplodira u trenutku, i obično brzo nestaje, ali može biti veoma destruktivan.

Mars upravlja vašom animalnom prirodom, željom i seksualnom energijom. U horoskopima on ukazuje na ambicije, moć, konstruktivnost, rad, težnje, takmičarski duh, smrt... Upravlja hirurgijom i operacijama, oružjem, ratom, nesrećama, zapaljenjima, ranama i posekotinama, opekotinama, nasiljem, alatom, gvožđem i čelikom... Svojevremeno je bio poznat kao "mali zlotvor". Njegovo delovanje je često iznenadno, samosvesno i uznemirujuće. Mars se može koristiti eksplozivno i ljutito, borbeno, ili pak sa hrabročću i snagom.

Tamo gde vam je Mars u Natalnom horoskopu - tu ulažete najveću energiju. Mars opisuje vaše želje i odlučnost; vašu volju da uspete, da osvajate i da ostvarite svoje ambicije. Mars takođe utiče na vašu narav i temperament. Kada je Mars u vašem znaku, onda je vreme za akciju. To je period kada najviše vodite računa o egzistencijalnim problemima i imaćete uspeha u njihovom rešavanju; tada ste najdinamičniji, sa puno energije i volje da učinite ono što ste naumili, da se potvrdite - to nije period za sedenje, odmor i usporene aktivnosti. Vodite računa o svom ponašanju; nemojte preterivati u svom nastojanju da sve bude onako kako ste vi zamislili. Radije istrosite višak energije baveći se fizičkim aktivnostima.

Isuviše aspekata Marsa unosi previše pokretljivosti koja vuče u izrazitu agresivnost i tešku kontrolu postupaka. U lošim aspektima dolazi do deformacije njegovih inače dobrih osobina, kao što su hrabrost i pravednost i težnja ka prevladavanju regresivnih konvencija, pa dolazi do pojave destruktivnosti i svesne sklonosti ka prevarama i krađama koje, usled izražene nespretnosti, često dovode do sukoba sa zakonom. Uz druge loše aspekte, nepovoljni aspekti Marsa mogu da dovedu i do naprasne smrti...

Izvor
« Poslednja izmena: Фебруар 22, 2009, 02:58:02 luche » Sačuvana
Itana
Jr. Member
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Март 20, 2009, 03:07:57 »
Idi gore Idi dole

inspirisala me tema o Mo, pocesmo da pricamo o hrani, pa o slanom, i moradoh potraziti Ma...
moj Ma u Sco...sta reci osim da mi je nos poveci, pa jos i kukast...a prvi utisak o bilo cemu zasnivam na mirisu...a to koliko slano volim...e pa ne znam sad kako se to povezuje sa Ma u Sco ali definitivno mi je to prva asocijacija...neka me neko isprqavi ako gresim, to za slano...
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #2 poslato: Март 20, 2009, 03:13:25 »
Idi gore Idi dole

da, da, mogle biste o ma u sc, bar vas je četiri ovde sa tim položajem  ;D moj je siroče u raku, ne bih da se razmećem njime  ;D

to za slano, čini mi se da se ukupno može vezati za sc.. kao i ljubav prema reš hrani  ;D
obožavam slano, obožavam reš, i sve što treba da jedem prvo pomirišem  ;D
znali su čak ljudi da se uvrede, ono, kao, šta misliš da sam ti podmetnula nešto pokvareno  :-[
al ja to radim potpuno nesvesno :neznam:
« Poslednja izmena: Март 20, 2009, 03:13:52 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #3 poslato: Март 20, 2009, 03:17:16 »
Idi gore Idi dole

eh, da, za slatko, još to nisam rekla... ja sam slatko počela skoro da jedem, celo detinjstvo mi je bilo zabranjeno, tako da nisam imala ni naviku, ni želju za slatkišima :)
kad mi je bilo tri i po godine, moji su provalili da mi pozli kad god pojedem šta slatko, da povraćam... vodili su me kod lekara, sumnja na gastritis, i zabrana slatkiša :) astrološki mislim jasno ko dan, ma u ca 90 ve  :namig: mada jest čudno, gastritis sa tri i po godine, al ajde  :)
tak od pre par godina sam u stvari počela da jedem slatko  :namig:
« Poslednja izmena: Март 20, 2009, 03:18:03 luche » Sačuvana
Itana
Jr. Member
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Март 20, 2009, 03:26:05 »
Idi gore Idi dole

ma ja sam totalni ovisnik o soli, pazi kad rucak moram da zavrsim tako sto cu jedno parce hleba da pojedem sa soli (hm, ili sa solju?  ??? ), ono da umacem i tako slatko da jedem...
Sačuvana

katarina7
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Март 20, 2009, 03:29:03 »
Idi gore Idi dole

e bravo, MA u Sco-čulo mirisa mi je maksimalno izoštreno, obožavam reš pečeno meso, pre ću pojesti nešto slano, nego slatko.  još uvek mi nije jasno zbog čega ne volim slatko, osim pomenutih tulumbi i voćnih kolača i torti...VE mi je u 2. bikovskoj kući... biće da je MA jači :sokrat:
i zbog čega danas toliko pišemo o hrani, pobogu? 
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #6 poslato: Март 20, 2009, 03:35:33 »
Idi gore Idi dole

jao, da, slano, reš i dimljeno  ;D gde dimljeno da zaboravim  ;D
od suvog mesa, do dimljenih sireva, sve volim  ;D
ne znam kale što smo tako zapeli sa hranom, al baš nas je krenulo  ;D
Sačuvana
katarina7
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Март 20, 2009, 03:39:53 »
Idi gore Idi dole

smešno mi da trčim sa teme na temu  ;D
ti si se navadila na tulumbe, ja na one divne, mekane mentol bombone :oh:
dođu mi svojom blagom ljutinom kao melem na moje, cigaretama sprženo grlo...padam u blagu paniku kada vidim da mi zalihe kopne 
Sačuvana

menora
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Март 20, 2009, 03:48:44 »
Idi gore Idi dole

e ko moze slanije od mene da pojede neka se baci na crtu odmah ... nema toga sto ne dosoljavam  ;D (Ma u Sco i jos svasta nesto ) ...
Sačuvana

...Neznanje je pocetak hiljadu novih pocetaka.I nemoj ga se nikad stideti...Lepota trazenja nije u nalazenju,nego u nasoj odluci da trazimo...M.A.
Moja natalna karta
luche
Gost
« Odgovor #9 poslato: Март 20, 2009, 03:55:12 »
Idi gore Idi dole

a šta bi bila suprotnost, koji mars najmanje soli :sokrat:
iako je ta suprotost sc, ne, voli i ta jake ukuse... možda ma u vi :sokrat:
moja tetka ga ima, i imamo jednu porodičnu anegdotu na tu temu  ;D
pokojna baka je dugo imala srčane probleme, i bila u bolnici... znate već da je takvim bolesnicima so strogo zabranjena... po povratku, komentariše kuvanje svoje dve ćerke, i za onu sa ma u ta kaže da uopšte ne zna da kuva, a za onu sa ma u vi da kuva "lepo ko u bolnici"  ;D ;D ;D
sad da se ne uvrede marsovi u devici, samo sam htela reći da mi se čini da oni najmanje sole hranu... malo, pa u slasti, što bi rekla ta ista baka :namig:
Sačuvana
Itana
Jr. Member
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Март 20, 2009, 07:17:58 »
Idi gore Idi dole

Ma u Vi definitivno, moj bato ima So u Vi, e sto taj ljudi voli slatko...ma ne ume da se zaustavi...
Sačuvana

Nea
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Март 20, 2009, 08:19:26 »
Idi gore Idi dole

sad da se ne uvrede marsovi u devici, samo sam htela reći da mi se čini da oni najmanje sole hranu... malo, pa u slasti, što bi rekla ta ista baka :namig:

Potkrepljujem primjerom: moja mama je ma u vi i slabo soli.  Kaze da je to zato sto je "strah da ne presoli"  :D
Sačuvana

menora
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Март 22, 2009, 09:39:31 »
Idi gore Idi dole

Ma u Vi definitivno, moj bato ima So u Vi, e sto taj ljudi voli slatko...ma ne ume da se zaustavi...

i moj brat isto  :D- on sam kaze da bi i gov.. sa secerom pojeo  ;D
Sačuvana

...Neznanje je pocetak hiljadu novih pocetaka.I nemoj ga se nikad stideti...Lepota trazenja nije u nalazenju,nego u nasoj odluci da trazimo...M.A.
Moja natalna karta
luche
Gost
« Odgovor #13 poslato: Март 24, 2009, 01:46:13 »
Idi gore Idi dole

ma u vi, moj bivši dečko  ;D
posle klope kod njega, nudim se da operem sudove, on odbija, jer "ne znaš ti gde šta stoji", ne daj bože da poremetim raspored  ;D
ima brdo knjiga, koje mi pozajmljuje, i svaki put upisuje u posebni rokovnik da sam uzela knjigu, i koju knjigu sam uzela  ;D ironično, na kraju sam uspela da izgubim jednu knjigu, i nije mu mnogo pomoglo što je znao da sam ja, i znao koja je knjiga  ;D
Sačuvana
Nea
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Март 24, 2009, 08:45:48 »
Idi gore Idi dole

To si je negdje namjerno zametnula, da uzdrmas njegov opsjednuti ma  :namig:

Vidis, nisam znala da je taj Mars u djevici zasluzan za agresivnu opsjednutost redom i cistocom... uvijek sam se pitala odakle to mojoj mami, i otkako sam naletjela negdje na informaciju da je "opsjednutost redom=nagon za smrcu" optuzivala sam je u sebi da je obuzeta nagonom za smrcu i da hoce psihicki poubijati sve oko sebe   ;D

A nije, jadna zena, nego je taj ma u vi kriv za to ...
(Samo, odakle onda mom bratu kompulzivno ponasanje glede reda i cistoce,a njegov je ma u vodoliji ??? )
Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: