Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Astrologija Forum
Мај 23, 2012, 02:01:42
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Stari forum
Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Neptun  (Pročitano 2356 puta)
luche
Gost
« poslato: Фебруар 22, 2009, 12:48:28 »
Idi gore Idi dole

NEPTUN

Planeta Neptun je otkrivena 1846. godine. Otkriće Neptuna se (grubo) podudara sa razvojem filma, fotografije, motora sa unutrašnjim sagorevanjem, i čovekovim prvim koracima na polju analitičke psihologije. Smatra se da ima poseban uticaj i efekat u ovim oblastima.
Neptun je planeta iluzija, fantazija i psihičkog sveta. Sa Neptunom u horoskopu vi ste ranjivi na ovaj ili onaj način - ranjivi u odnosu na druge ljude, ali i u odnosu na svoja unutrašnja stremljenja, brige, propuste i osećanja krivice. Možete da uđete u svet iluzija ali i razočaranja. Položaj Neptuna u horoskopu označava mesto gde ste bacili veo preko onoga što ne želite da vidite - tu pokušavate da zavarate sami sebe ili druge; tu nastojite da pronađete svoje ideale. Neptun je mesto gde kao da ste stavili naočare kroz koje se sve vidi ružičasto i izbegavaju se činjenice i materijalna stvarnost; nema hladnoće.

Pametno iskorišćen, Neptun vas može voditi između snova i jave; lako možete imati poseban psihički dar, sposobnost da se uzdate u intuiciju i unutrašnja osećanja; možete imati visoke ideale koji su nastavak vaših običaja i inspiracija poprimljenih iz ranijih inkarnacija... Sa druge strane, prava je veština uspešno izbeći onu stranu Neptuna koja izaziva iluzije na veštački način, a vi se osećate prevarenim dok tonete u stanje u kome više ne posedujete ni moć ni kontrolu.

Neptun u jednom znaku ostaje oko 13 godina, šireći svoj uticaj na snove čitave jedne generacije. Kada Neptun dosegne vaše Sunce ili neku drugu značajnu planetu, to je period kada ne vidite stvari onakve kakve jesu. To je vreme kada se treba posebno potruditi da sve činjenice budu proverene i da najzad izvadite glavu iz peska. Može se desiti da budete zaslepljeni, pa da iz situacije u situaciju idete linijom manjeg otpora.

Neptun upravlja morskim stvarima, tečnostima, muzikom, filmovima, pozorištem i televizijom, snovima, iluzijama, duhovnošću, idealima, mističnošću, predosećanjima i svim onim što u životu uzimamo zdravo za gotovo, bez ikakvog razmišljanja. Takođe, upravlja i maglom, naftom, misterijama, anesteticima, laskanjem, svim onim što je nedodirljivo, mirisima, unutrašnjim čulom, ljubavlju za poezijom, bojama i plesom. Neptun upravlja i drogama, narkomanijom, alkoholizmom, hipohondrijom, mesečarstvom, transom, hipnozom, nematerijalnošću i abnormalnošću. Njegovo delovanje je suptilno, postepeno, i često pritvorno. On je viša oktava Venere i druga transcendentalna planeta.

Mnogo aspekata Neptuna stvara lažne nade. Dolazi do izuzetnih početnih uspeha koji se na kraju završavaju razočaranjem i sramotom. Dobri aspekti Neptuna delimično ublažavaju njegovo štetno delovanje. Takvi ljudi imaju jako pamćenje i obožavaju teorije, ali su konspirativnog duha i skloni nerealnim težnjama. Pod njihovim uticajem raste nespretnost i sumnja u sebe i u druge. Muče ih mnogobrojne konfuzije...

Izvor
« Poslednja izmena: Фебруар 22, 2009, 03:01:06 luche » Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #1 poslato: Август 23, 2009, 10:09:14 »
Idi gore Idi dole

danas sam shvatila da je  :NE: mnogo važnija planeta u mojoj karti nego što sam mislila  :sokrat: još uvek ne kontam ni kako, ni zašto, što se mene tiče do sad je bilo da to meni ne radi  :lol:
ali, prvo sam počela da se pitam, zašto mi je prolazak :SA: kroz :Vi: toliko težak, kad mi je u promenjivim samo taj nevažni :NE: , lakše mi je bilo dok je išao kroz :Le: i borio se sa svim i svačim usput, a večeras sam nešto kontala, i shvatila da mi je možda najteži period u životu, kad sam bukvalno jedva zadržala zdrav razum, bio dok je :SA: prolazio kroz :Ge:  :sokrat:
sad, reći ćete dobro jutro, baš čudno da je važan, umetnute :Pi: u 1, i :NE: u zenitu, ali ja zaista nikad sebe nešto nisam prepoznavala u njemu, niti sam u opisima položaja i aspekata ikad videla nešto u čemu bih se baš našla... evo, da se preslišamo:

NEPTUN U STRELCU
...
Ljudi sa ovakvim položajem osećaju potrebu za višim religijskim ili filozofskim vrednostima. Možete istraživati sve umne potencijale, revidirati postojeće zakone i tragati za dubljim značenjem života. Imate nove ideje o obrazovanju; interesuju vas strane kulture i odgovara vam koncepcija jedne univerzalne religije. Aflikovani Neptun može dovesti do besciljnog lutanja, nemogućnosti prosuđivanja, nepoverenja u druge i verovanja u lažne proroke.

evo, da kažemo da bih se od svega ovoga složila sa idejom o jednoj univerzalnoj religiji, ali ne u smislu pravljenja nove, nego u smislu da su sve religije pogledi na istu stvar, i kao takve jedno (krajnje skraćeno objašnjenje, ali da se ne udubljujem)... ostalo, ništa... zanimljivije mi je da analiziram ljude, nego kulture, promišljanja i viši ciljevi nemaju svrhu ako se ne žive, a aflikcije nemam, tako da kraj pasusa možemo da preskočimo...

NEPTUN U DESETOJ KUĆI

Kako želite da se svetu predstavite u neuobičajenoj svetlosti, ovo je dobar položaj za sve one koji žele da služe čovečanstvu. Nivo aspiracije vam je možda viši od realno mogućeg, ili se pak može dogoditi da svet ne shvata i ne ceni dovoljno vaše namere. Neptun u desetoj kući izuzetno je pogodan za glumce - posebno na filmu i televiziji. Ljudi vas doživljavaju kao blistavu osobu; idealista ste po prirodi. Roditelji vam ne pomažu mnogo: sve što ostvarite plod je samo vašeg rada. Sposobni ste da shvatite osećanja i motive ljudi iz svoje neposredne okoline i mogli biste da budete dobar diplomata. Ako imate izazovne aspekte, možda radite nešto što mora da se taji ili pak sumnjate u sebe samog.

definitivno nemam težnju da služim čovečanstvu, samo nekim meni posebnim ljudima, a to što mi u izvesnom smislu prija da me doživljavaju kao neuobičajenu sam obično objašnjavala svojim ascedentom, ali eto, da računamo da je to tačno... što se glume tiče, urnebesno je smešno staviti je sa mnom u istu rečenicu, iz milion razloga... kako me drugi doživljavaju ne znam, ali blistavo nikako nije reč koju verujem da bi upotrebili.... imam elemente idealizma, ali i paralelno svest o tome da svet nije spreman da bude takav kakav ja mislim da bi trebalo da jeste, te nemam iluziju da mogu da proguram te svoje ideale.... čini mi se da mogu da shvatim osećanja i motive ljudi iz svoje okoline, ali nikako nisam materijal za diplomatu, jer su mi reakcije previše burne, iako obično idu unutra... istini za volju, kad sam tražila od drugih da mi opišu kako me vide, rekli su mi da sam veliki diplomata, ali to je samo zato jer ne vide koliko ja eksplodiram unutra.... od onog što nije spomenuto, vazda je ono što radim bilo različito od onog što mi piše da radim u ugovoru, i celog života me svi zovu raznim nadimcima, niko imenom.... al opet, ništa od ovoga nije mi previše bitno, i sve se može opisati i drugim planetama, :MO: na asc ili :SA: u 6 za služenje, na vrhu 9 i :JU: u :Ar: na vrhu druge za idealizam, :VE: sa suvladarom u :Li: u 7 za diplomatiju...

da pogledamo aspekte, šta tu možemo da kažemo :sokrat:

JUPITER U TRIGONU SA NEPTUNOM/JUPITER U SEKSTILU SA NEPTUNOM
Izrazito ste duhovni, predani veri ili ideologiji, volite da pomažete drugima. Imaćete uspeha ako se budete bavili obrazovanjem, socijalnim radom, savetovanjem ili pisanjem. Muzikalni ste i kreativni, izuzetno dobro shvatate sve što je mistično i okultno. Često imate ekstrasenzorne sposobnosti koje pozitivno koristite.
duhovna, predana veri ili ideologiji, nikako nisu reči kojima bih opisala sebe... volim da pomažem, kao što sam rekla, ali ne neselektivno (naprotiv, često umem da kažem "niti sam majka tereza, niti težim da budem, ne pada mi na pamet da..." nebitno, npr podelim celoj grupi na fakultetu skripte za vrlo težak predmet koje sam sama pravila.... što se mene tiče, ljubav i brižnost ukoliko se tek tako dele na se strane devalviraju, gube i vrednost i značenje)... ovo u čemu bih imala uspeha ne znam, jer nisam isprobala... ne pevam loše, ali nikako se ne bih nazvala kreativnom, a ovo za izuzetno dobro shvatanje, ne bih baš tako nazvala... prosto, što se mene tiče to postoji, ne trebaju mi ni ubeđivanja, ni dokazi, ja to znam... ne znam baš ni za ove sposobnosti, imam nešto jaču vezu sa nekim ljudima, al opet to nije to... i opet, sve ostalo se može objasniti drugim planetama....

SATURN U TRIGONU SA NEPTUNOM/SATURN U SEKSTILU SA NEPTUNOM
Roditelji su vam još u ranom detinjstvu usadili ispravna moralna načela. Imate velike taktičke sposobnosti i dobar ste prognozer. Pošto imate snažno izražen instinkt samoodržanja, uvek štitite sopstvene interese. Metodični ste, organizovani, maštoviti, inspirativni, poslovni i sposobni da preuzmete mnogo odgovornosti. Svesni ste svojih obaveza i ponašate se u skladu sa njima. Učite kroz iskustvo, ambiciozni ste i ne volite da vas neko pretekne.

e, ovde možda ponajviše mogu da se nađem... ovo za roditelje je apsolutno tačno... a što se ostalog tiče, sve ima osnova, samo se stalno bori sa :90: sa ekipom iz :Sc: , pa ne ispadne baš tako u životu... ali, to je ipak samo jedan aspekt u kom sam se našla, a i tu se mnogo toga može opisati samim :SA: u :Le:

i da, da ne bude sad da negiram :NE: i da sam krenula u tradicionaliste  :) vidim ga vrlo lepo kod drugih, naročito kad je u aflikcijama, samo ga negde nikako u sebi ne vidim tako važnog da tako značajno reaguje na tranzit :SA: mada, reče dupor da nam najteže padaju one aflikcije u tranzitima, koje u natalu imamo kao trigone :sokrat:

eto, ne znam šta mi bi da ovo pričam sama sa sobom pred vama :sokrat:
možda, eto, da i vi razmislite o svojim kartama, i preslišate se koliko vam ono što vam ne radi zaista ne radi, ukoliko želite da tranzite dočekate spremni :sokrat:
ili možda pre zato jer je ono što me najviše muči najteže izgovoriti, pa pokušavam da zabavim mozak realno manje važnim stvarima  :oops:
Sačuvana
Jupiter
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Август 24, 2009, 02:01:50 »
Idi gore Idi dole

:band: ili :zeleni smajli: aka :prdez:

Neftun :mrgreen:
Sačuvana

~*~   Verba docent, exempla trahunt ~*~
Jupiter
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Август 24, 2009, 02:02:47 »
Idi gore Idi dole

izvinjavam se na upadu, nego da ga sebi obiljezim :wink:
Sačuvana

~*~   Verba docent, exempla trahunt ~*~
luche
Gost
« Odgovor #4 poslato: Август 24, 2009, 09:42:10 »
Idi gore Idi dole

ma šta se izvinjavaš, kakav upad, bre  :)
Sačuvana
svjetlotama
Sr. Member
Van mreže Van mreže

svjetlotama@gmail.com
« Odgovor #5 poslato: Децембар 06, 2009, 10:44:51 »
Idi gore Idi dole

Netko je sa starog foruma spominjao kvadrat natalnog i tranzitnog neptuna , i kolko se sjećam, kazano je da je se neke stvari mijenjaju kad se desi taj kvadrat, i kad izađe tranzitni Ne iz kvadrata sa natalnim Ne.
Da li možete nešto reći o tome, mislim da toga ima kod mene sada?
Sačuvana
luche
Gost
« Odgovor #6 poslato: Децембар 07, 2009, 12:36:50 »
Idi gore Idi dole

probala sam da nađem gde se to pričalo, i nisam uspela :sokrat: ali evo teme o neptunu, ima i tu svašta korisno  :sunny:
Sačuvana
katarina7
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Децембар 08, 2009, 01:36:31 »
Idi gore Idi dole

Netko je sa starog foruma spominjao kvadrat natalnog i tranzitnog neptuna , i kolko se sjećam, kazano je da je se neke stvari mijenjaju kad se desi taj kvadrat, i kad izađe tranzitni Ne iz kvadrata sa natalnim Ne.
Da li možete nešto reći o tome, mislim da toga ima kod mene sada?

imam i ja to sada  :batina:
al' ne mogu o tome ništa reći, jer su kod mene toliko isprepletani i upetljani tranziti, i to onih teških planeta na natalne, da ne uspevam da se ispetljam, a kamoli da razlučim kako šta deluje...tako da sam sva zbunjena i tako...
Sačuvana

Cveta
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Децембар 08, 2009, 01:34:25 »
Idi gore Idi dole

Dragi moji zapitani, ja imam konkretnog iskustva sa Neptunom i kod mene bas radi ta planeta. Imala je direktan uticaj na karijeru.  :oops:  Pre toga na poslu se zivelo u miru, slozi i poverenju, ali kad je  :NE: presao preko MC sve se istumbalo, firmu kupili kontraverzni biznismeni, paranoicni i alavi i sve nas oduvali. A pogotovo kad je  :NE: presao preko natalnog  :SA: , onda postadoh visak i ostadoh bez posla. Istovremeno je pravio kvadrat sa natalnim  :NE::MA:  Kad sam se konsultovala sa astrologom, a tako sam se i upoznala sa astrologijom i zainteresovala, receno mi je da sam otisla u pravi cas jer bi mi napakovali neki manjak i neku neregularnost, a mene bi to uzdrmalo. E u taj drugi deo price ne mogu puno verovati jer ne mogu da proverim sta bi bilo kad bi bilo, pa sam i ja zapitana :thinking:  Ima li neko ideju da li bi i kada bi mogla negde da se zaposlim posto sam daleko od penzije?  :ajoj: :cekam:
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #9 poslato: Децембар 10, 2009, 09:04:24 »
Idi gore Idi dole

Ima li neko ideju da li bi i kada bi mogla negde da se zaposlim posto sam daleko od penzije?  :ajoj: :cekam:
kad :SA: dođe na ? :sokrat:
Sačuvana
Cveta
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Децембар 11, 2009, 01:59:59 »
Idi gore Idi dole

Prosli put sam se zaposlila kad je  :PL:  bio na :MA::SA:  i vrzmali se oko MC, ali to se vise nece ponoviti Nikakvu logiku ne vidim pa mi je jasno koliki sam laik, nazalost. :place:
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #11 poslato: Децембар 11, 2009, 02:02:35 »
Idi gore Idi dole

ja bih baš ovaj put tipovala na dolazak :SA: na :sokrat:
Sačuvana
katarina7
Hero Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Децембар 11, 2009, 02:08:44 »
Idi gore Idi dole

a možda kad :SA: dođe u 6. na :VE: vladarku 6.  :sokrat:
Sačuvana

luche
Gost
« Odgovor #13 poslato: Децембар 11, 2009, 02:52:32 »
Idi gore Idi dole

pa, ja gledam kao da je pri vrhu 6, jer je tu negde  :sokrat: i hvata dosta aspekata  :sokrat:
ali, nije to sigurno... uostalom, videćemo... obaveštavaćeš nas cveto o promenama u situaciji  :namig:
Sačuvana
Cveta
Full Member
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Децембар 13, 2009, 10:41:48 »
Idi gore Idi dole

Svakako. Odoh sad na pijacu da nadjem nesto protiv zime. Ne bilo sta nego kozuh sa pravim krznom. Ima li to negde da swe kupi, zna li ko? Zazmuricu na jedno oko i praviti se da je ovo neptunovsko pitanje. Ali dan mi se cini posve neptunovski.
« Poslednja izmena: Децембар 13, 2009, 10:46:23 Cveta » Sačuvana

Stranice: [1] 2 3 ... 5   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na: