Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
Мај 23, 2012, 02:04:33
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Trenutno na nebu
Stari forum
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Astrologija Forum - Miroslav Odalović, Argus
-
Astrologija
-
Tradicionalna Astrologija
(Urednik:
AstroSerbiana
) -
Mundani ciklusi (nastavak sa starog foruma)
Stranice:
1
[
2
]
3
4
...
148
Idi dole
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Autor
Tema: Mundani ciklusi (nastavak sa starog foruma) (Pročitano 44007 puta)
Alex
Hero Member
Van mreže
Odg: Mundani ciklusi -II deo
«
Odgovor #15 poslato:
Фебруар 22, 2009, 10:27:35 »
Cao drugari!
Secam se da sam gledao eklipsu detaljno za 2009.Jos cu da je studiram ali sam gotovo siguran da ce USA najvise osetiti tot. sol. eklipsu 2009.
Mozda je vezano za Afganistan nisam siguran ali ima sanse posto kazete da ce Azija biti zahvacena.
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže
Odg: Re: Mundani ciklusi -II deo
«
Odgovor #16 poslato:
Фебруар 22, 2009, 10:49:41 »
Citat: AstroSerbiana Фебруар 22, 2009, 07:03:41
Vidljivost nebeskog fenomena je jedan od osnovnih kvalifikacija snage sto znaci da se znacaj ne iskljucuje ako je fenomen nevidljiv, ali je smanjen. Isti princip vazi za pricu o asc i mc gde planete, po tradiciji, imaju najjace "dejstvo".
To mi je poznato ali sam se ponadao da si se možda dokopala nečega što nemam. Ovako mi ta informacija ne pomaže mnogo.
I sam sam zaključio da je vidljivost fenomena presudan faktor (nevidljive eklipse su slabije i do 80%). Moraću ozbiljnije sa se pozabavim time (ali eto tešim sebe tako već dve godine :
)
Gotovo je nemoguće da ulazak Saturna u znak Vage i njegova opozicija prema Uranu koji dolazi u znak Ovna (za Urana se pravi da me nisi čula
) ne prouzrokuje burne promene na Mundanoj sceni.
Sačuvana
Veritas filia temporis...
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #17 poslato:
Фебруар 22, 2009, 11:10:31 »
Nije bitno da li sam ja cula, bitno je da li su culi bogovi astrologije
Kako si dosao do 80% zivota ti? Jel' to onako otprilike ili si egzaktno dokucio brojku?
Sačuvana
Tradicionalna horarna, natalna, elekciona i mundana astrologija
izrada horoskopa, konsultacije, skola astrologije
www.natasakaralic.com
,
www.tradicionalnaastrologija.com
,
www.horarnaastrologija.com
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #18 poslato:
Фебруар 22, 2009, 11:21:30 »
Šta je u našem poslu egzaktno? :-\
To je neki moj zaključak vezan za pomračenja koja sam pratio pre jedno desetak godina.
Ali to važi samo za Mundanu Astrologiju. U Natalnoj je to već mnogo teže oceniti i vezano je za individualne aspekte.
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #19 poslato:
Фебруар 23, 2009, 01:12:32 »
Ma dobro, mada isti ti je princip i u natalu, nema logike da ne bude tako.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #20 poslato:
Фебруар 23, 2009, 07:17:29 »
Da, nema logike, ali ja nisam uočio neku bitnu razliku između vidljivog i nevidljivog pomračenja kao i između parcijalnog i totalnog u individualnim horoskopima. Zbog toga bi trebalo sprovesti opsežnije istraživanje u koje bi se uključio veći broj astrologa.
Upravo radi toga nabavio sam datume za preko hiljadu pripadnika MUP-a i Vojske Jugoslavije koji su poginuli za vreme NATO agresije 1999 godine kada smo imali to fatalno pomračenje.
Sami datumi (rođenja i smrti) mi nisu mnogo pomogli. Ono što mi zaista nedostaje je vreme rođenja.
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #21 poslato:
Фебруар 23, 2009, 10:44:22 »
Da, naravno, uvek vreme rodjenja i uvek treba proveriti da li se eklipsa poklapa sa jos nekim ciklusom jer tada je osnazena i u slucajevima nevidljivosti. Isto ti je i sa parcijalnim i drugim eklipsama. Ne bih se iznenadila da se nesto u natalima poginulih aktiviralo MA sinodom ili nekim drugim mundanim ciklusom sve sa eklipsom. To moze biti R stanice kakve planete, ceo horoskop za taj trenutak i mesto rodjenja, konjunkcija planeta, ulazak planete u znak, svasta nesto, narocito onih planeta koje su relevantni signifikaotri smrti i vladari VI u ntalima stradalih. Sta sve iz tih horoskopa moze da se izvede. Neretko se desava da se ti horoskopi egzaktno poklope ili sa stepenom eklipse preko svog mc-a ili asc ili ili sve skupa egzaktno sa nekom natalnom pozicijom. Poenta je u egzaktnosti zbog cega ovi horoskopi lako mogu oduseviti svojom eksplicitnoscu i preciznoscu. Zato je tesko samo na osnovu eklipse suditi o njenoj snazi na osnovu vrste i vidljivosti.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #22 poslato:
Фебруар 23, 2009, 11:51:20 »
Citat: AstroSerbiana Фебруар 23, 2009, 10:44:22
Sta sve iz tih horoskopa moze da se izvede. Neretko se desava da se ti horoskopi egzaktno poklope ili sa stepenom eklipse preko svog mc-a ili asc ili ili sve skupa egzaktno sa nekom natalnom pozicijom. Poenta je u egzaktnosti zbog cega ovi horoskopi lako mogu oduseviti svojom eksplicitnoscu i preciznoscu.
Prosto sam ubeđen da ovi horoskopi kriju odgovore na mnoge od pitanja koje nas muče pa ih i dalje sakupljam.
Tim pre jer sadrže i podatke o datumu i načinu smrti a na kraju krajeva imam i fotografije svih tih ljudi - i to je kakva takva pomoć.
Kada stasaju ovi klinci iz moje ulice možda ih uključim u neko takvo istraživanje i svako dobije zaduženje da odradi deo ove dragocene baze.
Sačuvana
Argus
Administrator
Van mreže
«
Odgovor #23 poslato:
Фебруар 23, 2009, 11:57:05 »
Xa, xa
Ево сам се ја преселио у Традиционалну - a Boki u Modernu. ;D
Nađi mi neku garsonjericu Сербиана.
Sačuvana
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #24 poslato:
Фебруар 23, 2009, 11:59:05 »
Ma mozes i sa mnom u stanu, sta ce ti poseban
Kad celjad nisu besna kuca nije tesna.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #25 poslato:
Фебруар 24, 2009, 05:14:21 »
Evo jos malo podataka o braci Rusima, iz ugla vec zapocete price o proslogodisnjoj solarnoj eklipsi i MA0JU koja je istu aktivirala.
Pred sobom imam 7 horoskopa za analizu, haoticnost posta je zbog toga skoro zagarantovana
To da je MA0JU direktno u opoziciji sa eklipsom vec smo rekli i konstatovali da ce vjerovatno donijeti probleme. Isto tako si ti Natasa spomenula poklapanje horoskopa MA sinoda sa pomracenjem, ja cu evo malo detaljnije iznijeti o cemu se radi.
MA r(20.12.2009., 16:27 LMT) izbija direktno na MC eklipse i cvorove, MO iz Aq u aplikaciji preko opozicije(zna se!), opet polaritet Le/Aq. U ovom horoskopu, MO vlada AC-om i prema MA zuri iz 9. mundanog, 8. polja cijelih znakova. MO je istovremeno u egzaktnoj opoziciji sa
ME
iz horokopa eklipse(Sakasvili+Gruzija
ali i vladar MC-a i AC-a natala nove Rusije(12.6.1990., 13:45 LMT).
Solarna eklipsa u kraljevskom znaku Le dvostruko oznacava potencijalnu opasnost za vladara, a SO je u ruskom natalu postavljeno na samom MC-u pa zajedno sa ME oznacava predsjednika.
MA iz Ar. ingresa koji je prethodio proglasenju nove drzave(21.3.1990., 00:20 LMT) je na 7*Aq, koji je u konjunkciji sa MA0JU i u opoziciji sa eklipsom. Isto tako je u konjunkciji sa MO iz ruskog natala...
Eklipsa je u trigonu sa MA iz ruskog natala koji je u Ar u 7. polju, a vlada 8. Kasnije nesto vise o ruskom MA i MO.
SO180MA iz 2010(29.1.2010., 22:44 LMT) pada egzaktno na stepen eklipse, aktivira time i MA0JU, natalni MO, MA iz vec pomenutog "prenatalnog" Ar. ingresa...u ovom horoskopu je MO u aplikativnoj konjunkciji sa MA u Le+60 sa egzaltiranim,retro. SA u Li na vrhu AC-a. Kontakt sa oba malefika bez recepcije ne moze za ovaj MO nikako znaciti dobro - naprotiv. MO je istovremeno i u opoziciji sa SO, sto ga dodatno slabi, a ne moze mnogo pomoci ni cinjenica da ga SO prima u svoj domicil, jer je isto debilitirano u Aq.
Sve u svemu, do sada analizirani pokazatelji idu u prilog loseg stanja vladara Rusije u narednom periodu(kao sto si ti rekla, eklipsa ce dejstvo pokazati na proljece i ljeto) a da je narod time pogodjen, to se podrazumjeva. Na sve strane MO/MA aspekti.
U nastavku, kao sto rekoh, slijedi opsirnija i dublja analiza MO i MA kao i vec navedenih elemenata svih ovih horoskopa+Ar ingres za 2009.
Ovaj je post napisan iz drugog pokusaja. Prvi, koji je bio poprimio mamutske razmjere, uspio sam vjesto izbrisati u zurbi i zanosu, pa sam jedno pola sata nakon toga proveo u pokusajima da primirim opravdanu navalu britkog kolera koji me je potpuno obuzeo. >
Ruse cu obraditi u vise tomova - danas mi vise ne ide, jos se jedim na svoju nespretnost
«
Poslednja izmena: Фебруар 24, 2009, 05:52:28 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
AstroSerbiana
Global Moderator
Van mreže
astrolog
«
Odgovor #26 poslato:
Фебруар 24, 2009, 05:49:03 »
Mislila sam na MA180SO sto je pocetak sinoda mada i rMA ima svoju posebnu tezinu, svakako. To su dva MA ciklusa koji se ukrstaju, r pocinje uvek ranije. Eto, r MA nisam ni gledala u ovom slucaju, dovoljno mi je da znam da cu ga na nebu vidjati dovoljno dugo u tom periodu. r MA nikada s mirom nije prosao, ili bi negde grunuo rat ili kakva devastacija. U najboljem slucaju, vreme poludi, vetrovi, poplave, przenja ako se desava leti itd. Ma grozno. Ja se sa MA tesko nosim, zapravo nikako pa se mozda i zato tripujem na njega i mundano. Mozda Ruje nemaju problem sa njim kao ja pa ga svare lakse i bezbolnije, mada sumnjam. Dovoljno su dugo bili frustrirani pa je, moguce, doslo vreme da njihov MA da sebi oduska. Eto, ko zna gde sve na planeti isti imaju tezinu. Ko ce sve gledati. Rusi mi pali na pamet zbog Aq u kojoj se konjunkcija desila, ali ciklus vazi za sve na Zemlji.
Sačuvana
www.natasakaralic.com
,
,
Acrux
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #27 poslato:
Фебруар 24, 2009, 06:25:04 »
Iz kog razloga MA vezuješ na Ruse?
Sačuvana
kako u stvari izgleda život:
http://www.youtube.com/watch?v=jpep88CaXLw
cor scorpii
Hero Member
Van mreže
VITA BREVIS, ARS LONGA
«
Odgovor #28 poslato:
Фебруар 24, 2009, 06:28:58 »
MA se ne vezuje za Ruse eksplicitno,ovdje se gleda njegov uticaj na Rusiju. Isto tako se moze gledati za bilo koju drugu drzavu - ali je fakat da nova ruska drzava u horoskopu osnivanja ima snazno izrazenog MA u Ar na uglu. Kao takav, ima vise sanse i mogucnosti i vjerovatnoce da ce doci do izrazaja, posebno u ciklusima koji ga aktiviraju.
«
Poslednja izmena: Фебруар 24, 2009, 06:35:31 cor scorpii
»
Sačuvana
KAKO GORE,TAKO DOLE
Alois Irlmaier:"Die USA werden ab 1920 innerhalb von 95 Jahren untergehen im Mahlstrom der Zeit. Es wird krachen."
http://www.youtube.com/watch?v=EbjQeW8KRn0
http://www.youtube.com/watch?v=If4D3uDXK-s&p=C90D80F941EB288D&playnext=1&index=
Acrux
Sr. Member
Van mreže
«
Odgovor #29 poslato:
Фебруар 24, 2009, 06:34:12 »
O.K. nisam tako ukapirao, mislio sam da ga iz nekog razloga posebno vezujete. Nego imaš li podatke za Rusiju?
Sačuvana
kako u stvari izgleda život:
http://www.youtube.com/watch?v=jpep88CaXLw
Stranice:
1
[
2
]
3
4
...
148